Ismered mindet? 10 rejtett zöld oázis hazánkban

Ismered mindet? 10 rejtett zöld oázis hazánkban

Életre szóló kalandos nyaralásra vágysz? Akkor fedezd fel hazánk vadregényes hegyi, erdei lehetőségeit!

Ha számodra a tökéletes nyár nem csupán a vízparti hűsölést jelenti, hanem érintetlen tájak felfedezését, túrázást és természetközeli élményeket is keresel, akkor ez a cikk pont neked szól! Ismerd meg Magyarország legszebb hegyi és erdei nyaralóhelyeit, amelyeket nem hagyhatsz ki a bakancslistádról!

Szilvásvárad – A Bükk gyöngyszeme

Kép forrása

Kezdjük utazásunkat Szilvásváradon, amely a Bükk-hegység egyik legvarázslatosabb része. Ezt a festői falut elsősorban a híres Szalajka-völgy és a Fátyol-vízesés tette ismertté. Az aktív pihenés szerelmesei számára a völgyben található erdei kisvasút kiváló lehetőség a természet megismerésére, de több túraútvonal is indul innen. Ne hagyd ki a Millenniumi kilátót sem, ahonnan lenyűgöző panoráma tárul elénk a környékre. Az erdei kirándulások után érdemes megkóstolni a helyi éttermek különlegességeit, mint például a pisztrángot.

Bakonybél – Nyugalom az ősi erdők ölelésében

Kép forrása

Bakonybél a Bakony szívében található, és tökéletes választás azoknak, akik elvonulnának a világ zajától. Az itt található Pannon Csillagda Európa egyik leghíresebb csillagvizsgálója, ahol betekintést nyerhetünk az égbolt csodáiba. A környék számos túraútvonallal várja a természetjárókat, a Kőris-hegy pedig különösen népszerű a kilátásért rajongók körében. Ezen kívül érdemes meglátogatni a háromezer éves Fenyőfői ősfenyvest is.

Lillafüred – A festői Palotaszálló és a környék szépségei

Kép forrása

Lillafüred, Miskolc városrészén található, és nem véletlenül az egyik legismertebb hegyvidéki üdülőhely. A Hámori-tó mellett fekvő Lillafüredi Palotaszálló lenyűgöző épülete és parkja különösen vonzó látvány. Ne hagyd ki a híres Függőkertet és a lillafüredi vízesést, amely Magyarország legmagasabb zuhataga. Az Anna-barlang és a Szent István-barlang kristályképződményei pedig további különlegességeket rejtenek. A lillafüredi kisvasút pedig meseszép tájakon kalauzol minket.

A Mecsek varázslatos világa

Kép forrása

A Mecsekhez tartozik Pécs és környéke, amely számos lehetőséget kínál a természet és a történelem szerelmeseinek. A Tettyei romoknál tett kirándulás mellett, az Abaligeti cseppkőbarlang is különleges élményt nyújt. A Zengő csúcsára vezető túraútvonal igazán kihívást jelenthet, de a csúcsról nyíló kilátás minden erőfeszítést megér. Pécs kulturális programjai, múzeumai és a Villányi borvidék közelsége tovább színesítik a programot. De ha igazán aktív kikapcsolódásra vágysz, a Mecsextrém Park is érdekelni fog.

Zemplén – A történelmi borvidék és mesés tájak

Kép forrása

A Zemplén-hegység Északkelet-Magyarországon található. Tokaj, a világhírű borvidék szívében fekszik, így egy borászati látogatás kihagyhatatlan program. A Zempléni Kalandpark számos adrenalin-dús tevékenységet kínál, mint a bobozás és a zipline. A Füzéri vár, amely az ország talán legszebb vára, megkapó látványt nyújt, és történelmi időutazásra hív.

Dobogókő – A szent hely és túrázási paradicsom

Kép forrása

Dobogókő a Visegrádi-hegységben, Budapesttől nem messze található, így tökéletes célpont egy egynapos kiránduláshoz is. A híres Rám-szakadék túraútvonal különleges kihívást nyújt, de a Vadálló-kövek látványa kárpótol minden fáradtságért. Dobogókő spirituális jelentősége miatt is ismert, sokan mondják, hogy a világ szívcsakrája található itt.

Visegrád – Történelmi kalandok és panorámák

Kép forrása

Visegrád festői fekvése és gazdag történelme minden látogatót lenyűgöz. A Fellegvár és a Salamon-torony mellett a Dunakanyar páratlan panorámájában is gyönyörködhetünk. A hegyvidéki kirándulások után látogassunk el egy helyi borászatba, és ismerkedj meg a helyi borkultúrával egy borkóstolón.

Zebegény – A Dunakanyar ékköve

Kép forrása

Zebegény, a Dunakanyar egyik legbájosabb települése, ami idilli hangulatával és festői környezetével csalogat. A Julianus barát torony varázslatos kilátást nyújt a Dunakanyarra. A túrázók szeretni fogják a Börzsöny hegyeit, ahol számos kirándulóút várja a látogatókat. Zebegény kulturális élete is pezsgő, az ország egyik legszebb kálváriája és a Hajózástörténeti Múzeum is itt található.

Mátraháza – Kalandozás az ország legmagasabb hegyén

Kép forrása

Az Északi-középhegységben található Mátraháza a Kékes-tető lábánál vár minden túrázót és természetbarátot. Az ország legmagasabb pontjára való feljutás kihívást jelenthet, de a csúcson található kilátóból nyíló panoráma mindent megér. A környék gazdag túraútvonalakban, és télen is népszerű a síelni vágyók körében. A helyi borászatokban pedig megismerheted a mátrai borok ízvilágát.

Hollókő – Vissza a múltba egy mesebeli faluban

Kép forrása

Hollókő, az UNESCO Világörökség része, lenyűgöző hely arra, hogy egy kicsit elmerülj a múltban. Ez a Palóc falu autentikus házaival és utcáival visszarepít az időben. A Hollókői vár és a várhegy remek kirándulási lehetőséget kínál, a falu központjában pedig hagyományos palóc ételeket kóstolhatsz. A környéken több túraútvonal is felfedezhető.

Bármelyik helyszínt is választod nyaralásod célpontjául, biztos lehetsz benne, hogy csodálatos élményekben lesz részed. Fedezd fel Magyarország hegyvidéki és erdei csodáit, és tedd felejthetetlenné a vakációd! Feltöltő kikapcsolódást kíván a Vincells – Stílusos Borimádók Magazin csapata!

A főképen: Bakonybél, Köves-hegyi kilátó, a kép forrása

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések

0
    0
    Kosár
    A kosara üresVissza a boltba