A Vincells bemutatja a Bárdos Pincészetet

A Vincells Borékszer csapata bemutatja a Bárdos Pincészetet

A bor és stílus szerelmesei már a Bárdos Pincészet boraiból készült ékszereink közül is válogathatnak.

Büszkén jelenthetjük be, hogy már több hazai borászattal partneri kapcsolatban áll a Vincells Borékszer csapata. Örömmel mutatjuk be blogunkban újabb együttműködő partnerünket, a Bárdos Pincészetet a Mátrai borvidékről. Kiemelten fontos számunkra, hogy stílusos ékszereink kifinomult viselőinek kizárólag prémium alapanyagból, minőségi borok felhasználásával készült, igazán különleges ékszerekkel szolgáljunk.

Bárdos Pincészet bemutatása

A Bárdos Pincészet 1999-től működő családi vállalkozás. A Mátrai borvidéken, vulkáni alapkőzeten, Nagyrédén 10 hektárnyi szőlőterületet művelnek. A feldolgozott mennyiség közel 2/3-át helyi szőlőtermelőktől vásárolják és 3000 hl bort készítenek évente.

Termesztési terület

A Mátraaljai borvidék Magyarország második legnagyobb szőlőtermelő területe, mind földrajzi-, mind éghajlati- és talajadottságai kiválóak a szőlőfajták termesztéséhez. Ezen kívül Magyarország legnagyobb hegyvidéki borvidéke is. A Mátra védi szőlőhegyeinket az északi hideg levegő beáramlásától, elősegíti a napsugárzást, így a kötött talaj és a változatos klíma bor készítéséhez ideális. A Mátra sok embernek nyújt kikapcsolódási lehetőséget, úgymint túrázás, sportolási lehetőségek, élményparkok, wellness szállodák és egészségügyi kezelések. Az ország minden részéből érkeznek feltöltődni vágyó turisták a tiszta hegyi levegő és a nyugodt környezet miatt.

Fotó: Bárdos Pincészet

Termesztés

Termesztett fajtái: Irsai Olivér, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Furmint, Szürkebarát, Muscat Ottonel, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir és Kékfrankos.

A Pincészet borásza már 2008 óta a családi vállalkozásban dolgozik. Magánéletében szőlősgazda is, ezért nagy hangsúlyt fektet az egészséges szőlő alapanyagra, így egyes szőlőfajtákat csak kézi szürettel fogadnak. Az évek alatt kialakult szakmai tudásával garantálja a Bárdos borok kiegyensúlyozott, magas minőségét.

Fotó: Bárdos Pincészet

Feldolgozás

A feldolgozott szőlőből hűtött, irányított erjesztéssel készülnek boraik, melynek jelentős része reduktív jellegű. Főként friss, illatos fehérborokat készítenek, de szép rozé- és évjáratos vörösboraik is vannak. Boraik 90 %-át a gasztronómiában értékesítik. Évről évre nagyon szép eredményeket ér el a hazai és nemzetközi borversenyeken egyaránt.

Hivatásuk, hogy a modern borászati technológia és a hagyományok ötvözésével, a fogyasztók igényeinek figyelembevételével, magas minőségű borokkal kényeztessék a bor nagy szerelmeseit.

Fotó: Bárdos Pincészet

A Bárdos Pincészet legkiemelkedőbb tétele

A Pinot Grigio jó minőségű és kedvező termésmennyiségű még a gyengébb évjáratokban is. Szolid, de igen szép illatú és zamatú bor készíthető belőle. Így történt ez a mostani évjáratnál is. Igen jól eltalált egyensúlyú, határozottan fajta jelleges bor. Illatában, ízében a gyógynövény finom kesernyés dominanciája érezhető, mellette a tarka virágok egész orgiája finom lecsengéssel. Fogyasztási hőmérséklet 8-10 °C-on ajánlott. Ebben a borban jelennek meg leginkább a mátrai borvidék illat- és ízjegyei.

Fotó: Bárdos Pincészet

A borászatról többet itt tudhat meg:

Honlap: http://www.bardosbor.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/bardosbor/

Instagram: https://www.instagram.com/bardosbor/?hl=hu

A prémium minőségű borokból készült Vincells Borékszereket itt megtekintheti: https://vincells.com/

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések