Hogyan segíthet Beck Laura grafomentor a legjobb éned felfedezésében?

Elbűvölő megjelenésről álmodozol? Vágysz a hiteles, önazonos életre? Szeretnél sikeres lenni a vállalkozásodban? Szeretnéd megélni az életed a maga szépséges valóságával? Olvasd el nagyinterjúnkat Beck Laura grafomentorral és választ kapsz a kérdésekre.

Beck Laura szenvedélyes grafológus, aki tizenöt éve fedezte fel ezt az izgalmas tudományágat. Két fiával együtt nőtt a vállalkozása, amelynek célja, hogy ügyfeleit visszavezesse eredendő önmagukhoz, elősegítve a sikeres és önazonos életet. Hite szerint a könnyedség és a nevetés a leghatékonyabb eszközök a személyes és szakmai fejlődésben. Laura elkötelezett abban, hogy tudatos életen keresztül segítsen ügyfeleinek megélni teljességüket.

Laura szakmai munkássága középpontjában az írásokon keresztül történő önismeret és személyes fejlődés áll. Mint grafológus, különleges módszerekkel segíti ügyfeleit abban, hogy megértsék saját magukat és visszataláljanak eredendő, szerethető énjükhöz. Több mint tíz éve vállalkozóként dolgozik, főként nőkkel, az elmúlt években vállalkozónőkkel is, hogy személyes és szakmai életük egyensúlyban legyen. Különleges módszerével, melyet Laura dolgozott ki abban támogatja az ügyfeleit, hogy hiteles, önazonos életet és vállalkozást építsenek fel, mindezt egy különleges tréning keretein belül.

A képen Beck Laura grafomentor, Forrás: Beck Laura

Mikor és hogyan találkoztál először a grafológiával?

Gyerekkorom óta vonzott ez a tudomány, bár akkor még semmit nem tudtam róla. Így utólag belegondolva azt hiszem, hogy meg volt írva a csillagokban a közös utunk. Huszonöt éves koromban egy hirtelen ötlettől vezérelve egy szerdai napon beütöttem a keresőbe a grafológia szót, majd két nap múlva ott ültem Pécsen az iskolapadban. Így kezdődött minden. Tudom, semmi logikus nincs ebben a történetben, így senki nem is értette mit akarok a grafológiával, de ma már tudom, hogy életemben először itt hallgattam a belső hangomra.

Mi az, ami a leginkább lenyűgöz ebben a tudományágban?

Az, hogy szavak nélkül, anélkül, hogy akár láttam volna az ügyfelemet, mégis tisztán értem őt, a gyerekkorát, az örömeit, fájdalmait. Úgy látni valakinek a lelkét, a megoldásait, az elakadásait, hogy életedben nem találkoztál vele. Ez számomra a mai napig varázslatos.

Hogyan kapcsolódik a grafológia a személyes fejlődéshez?

A személyes fejlődés alapja, hogy értsük magunkat. Ahhoz pedig, hogy értsük magunkat, értenünk kell a miértjeinket is. Mit miért érzünk, vagy teszünk az életünkben. Egy elemzés alkalmával az ok-okozati összefüggéseket mutatom meg az ügyfeleimnek. Nem kell hónapokig boncolgatni, hogy miért tudnak nehezen kapcsolódni másokhoz, miért dolgoznak állandóan, vagy miért rohannak minden áldott nap. Ezeknek nagyon egyszerű és jól érthető háttere van. Hiszem, hogy a tudatosság előszobája a tudás. Tudást adok önmagukhoz. Ez az origója a könnyed életnek.

Hogyan tudja a grafológia támogatni a vállalkozó nőket?

A vállalkozások mindig azt tükrözik, hogy hol tart a vezetője. Egy vállalkozás addig tud fejlődni, ameddig a megálmodója. A fejlődés gátját minden esetben az egóban lévő blokkok, sémák okozzák. Amint megértjük ezeket a blokkokat, elkezdik hatalmukat is veszteni fölöttünk. Elkezdünk tudni máshogy kapcsolódni magunkhoz, ezáltal a vállalkozás is változik.

Miért az önismeret a grafológia első lépése?

A grafológiának az önismeret az esszenciája. Ő ezt tudja. Tovább nem tud menni, azonban ebben ő a legjobb. Nincs füllentési lehetőség se magunk, se a szakember számára. Nem baj, ha valamit eltemettünk már a tudatalattinkba, az írásban ez is ott van. Az elemzések után haladunk tovább annak érdekében, hogy ezeket a hiedelmeket ki tudják cserélni a saját jó működésükre.

Tudnál példát mondani arra, hogy egy ügyfeled hogyan változott meg a grafológián keresztül?

Az írás elemzése az alap, az ez utáni közös munka alapja. Hozok egy egyszerű példát. A „z” betű áthúzása a Légy tökéletes! sorskönyvi parancs teljesen egyértelmű grafikai jegye. Aki így írja ezt a betűt, ők mind külső kontrollosak. Gyerekként valahogy az landolt bennük, hogy akkor lesznek szerethetők, amikor másoktól pozitív visszajelzéseket kapnak. Ezáltal nem tanulták meg a saját határaikat, nem tudják, mit szeretnek igazán, mi jó vagy rossz nekik. Nem tudnak nemet mondani, ezáltal könnyen a fejükre nőnek mások. Időnként azt beszéljük meg, hogy egy-egy ülés között kezdjenek el pici dolgokban tudatosan hibázni. Ezzel ugyanis azt tapasztalják meg, hogy nem kell mindig megfelelni és tökéletesnek lenni. Megtapasztalják, hogy valójában nem történik semmi szörnyűség azáltal, hogy pl. mernek pihenni és merik előtérbe helyezni a saját igényeiket. És ez mind a „z” betűjükön keresztül tisztulhatott le bennük. Sőt, amint változtatnak ezen a betűn, támogatva van a változás is. Hiszen nem csak mi hatunk a betűinkre, hanem a betűink megváltoztatása is hat a személyiségünkre.

A képen Beck Laura grafomentor, Forrás: Beck Laura

Mit jelent számodra a ‘könnyedség’, és milyen tanácsaid vannak, hogy ezt mások is elérjék?

Ahhoz, hogy a könnyedséget élni tudjuk, először meg kell érteni, hogy mi is ez valójában. Könnyedségben élni nem azt jelenti, hogy nem csinálunk semmit. Nem azt jelenti, hogy csak a könnyű dolgokat vagyunk hajlandók megtenni. A könnyedség ott kezdődik, amikor merünk arra menni, amit a belső hangunk kér tőlünk. Amikor nem akarásból teszünk meg dolgokat, hanem kíváncsiságból. Amikor merünk nem logikusan dönteni a vágyunkhoz vezető utunkon. A könnyedség egy hozadéka annak, amikor merünk önmagunk lenni. Ez lehet hogy bullshitnek hangzik, de tényleg így van. Gondolj csak bele. Amikor hallgatsz az első gondolatodra, sugallatodra, érzésedre (mindenki máshogy hívja) az valahogy mindig könnyedséget és igazságot hoz. Amint a második, harmadik, sokadig magyarázat miatt felülírod azt, amit először, akár csak egy pillanatig is éreztél, annak mindig „nyögés” a vége. Egyszerű, de nem könnyű a tanácsom. Merj hallgatni arra a néha halk és teljesen logikátlannak tűnő belső hangra. Merj arra menni amerre ő vinne. Ott leszel te, és ott van a könnyedség is. Ez nem önzőség. Akik így élnek, velük a környezetükben élők is szeretnek kapcsolódni, mert ilyenkor nincsenek játszmák. Őszinteség és spontaneitás van magunkkal és a többiekkel szemben is.

Milyen sémákat és korlátozó hiedelmeket látsz leggyakrabban az emberek írásaiban?

A már említett Légy tökéletes! szinte minden nőben ott van, de a férfiak közül is sokan működtetik ezt. Ott van még a Bírd ki! Siess! parancs is a lista élén. Népbetegség sajnos a Ne légy közel! sorskönyvi tiltás is, ami miatt nem tudunk jól és biztonságosan kapcsolódni a párunkhoz, sőt sokszor a gyermekeinkhez sem. Pl. a Légy tökéletes! és Ne légy közel! kombinációja miatt takarítanak, sütnek, főznek a nők, vagy szerelnek, építenek, dolgoznak állandóan a férfiak ahelyett, hogy a családjukkal lennének. Ezek mellett a Ne tartozz sehova! tiltás is nagyon „népszerű”. Ezzel a szociális közegben tudják egyedül érezni magukat. Ez miatt érzik többnek, vagy kevesebbnek magukat az emberek, és ez miatt nem tudnak egységben és elfogadásban lenni mások megoldásaival, véleményével. Ezek sajnos nagyon standard hitrendszerek hazánkban.

Milyen hasznos tanácsokat tudsz adni a hiedelmek és blokkok feloldására?

Az első tanácsom az, hogy meg kell ismerni őket. Az ügyfeleim sokszor fogalmaznak úgy, hogy a grafológiai elemzés olyan, mint amikor végre ki tudnak rakni egy nagyon bonyolult kirakót. Végre a helyére kerül minden, és látják az egész képet. A feloldás viszont minden esetben egy folyamat, amin végig kísérem az ügyfeleimet az elemzés után. Ez annyira egyedi mindenkinél, hogy nehéz lenne egy általános tanácsot megfogalmazni. Talán ami a legfontosabb lenne mindannyiunk számára, tiltásoktól és parancsoktól függetlenül, hogy merjünk hallgatni arra a bizonyos első, belső hangra. Mit veszthet vele, ha kipróbálja? Az elmének kell a bizonyíték, és ez rendben is van. Adjon neki lehetőséget, hogy ezt a fajta működést is megismerje és rájöhessen, hogy valójában minden terápiás folyamatban őt kereste. A belső hangod vagy te. A lelked, az eredendő éned. Ott van minden igaz válasz és igaz megoldás. Ott van az egység, az egységben levés és bizony az egészséges, betegségektől mentes test is. Ebben a környezeted is otthonosan érzi magát. Sajnos sok ügyfelem már nem is hallja ezt a belső hangot, nekik kicsit messzebbről kell indulniuk. Újra kapcsolódniuk kell vele, csak ezután „tesztelhetik” őt.

Mit értesz azon, hogy “visszakíséred az ügyfeleidet a régi önmagukhoz”?

Éppen ezt, amiről fent is írtam. Az emberek meg vannak győződve arról, hogy változniuk kell. Azonban a változás igénye mögött mindig ott van az a biztos tudás, hogy velük valami baj van. Baj, amit meg kell szerelni, ki kell cserélni valami másra. Azonban ez a gondolkodás egyenes út az állandó vívódáshoz és önkereséshez. Furcsán hangozhat, de ilyenkor nem előre kellene tekinteni, hanem hátra. Hiszen gyerekként, mielőtt még landoltak volna bennünk a sorskönyvi tiltások és parancsok, még tudtunk jól működni. Láttál már olyan kisgyereket, akinek problémája van a kapcsolódással? Vagy aki nem mer belevágni valamibe, mert fél attól, hogy mit szólnak rá mások? Ehhez a belső énhez vezetem vissza az ügyfeleimet. Ez a belső én vagyunk mi valójában. Ő szólogat minket unos-untalan. Miatta járunk segítőkhöz. Ő suttog nekünk éjszakánként belső vágyakat is. Hozzá vezetem vissza az ügyfeleimet. Itt van a könnyedség, és az önazonos élet. Hiszem, hogy az élet egy cselekvő műfaj. A cselekvés ebben az énállapotban tud könnyed és igazán sikeres lenni.

A képen Beck Laura grafomentor, Forrás: Beck Laura

Mit tartogat a 9 hónapos grafológiai folyamat a résztvevők számára?

Egyrészt ezt az utat, ami egy grafológiai elemzéssel indul, majd visszahangolom őket saját magukra. Így tudják majd letenni azokat a fölösleges dolgokat a vállalkozásban is, amiket eddig a tiltásaik és parancsaik miatt működtettek. Így tudják kikönnyíteni maguknak a vállalkozást és tudják végre megtalálni magukat benne. Az utolsó három hónapban pedig olyan tudást adok a kezükbe, amivel könnyebben értik majd meg a világot maguk körül. Emberismeret és kommunikáció. Tudod vicces dolog a kommunikáció. Annyi tréningen lehet tanulni arról, hogy hogyan kell tárgyalni, vagy csak egyszerűen hogyan beszéljünk vagy adjunk elő. Azonban ezeket az eszközöket addig nem tudjuk használni, amíg az egónkban olyan hitrendszerek futnak, amik pl. azt kérik tőlünk, hogy ne legyünk láthatók, hallhatók, ne figyeljenek a szavunkra, vagy épp azt, hogy legyünk annyira harsányak, hogy az már sok lehessen a másiknak. Ezért tettem ezt a tudásmennyiséget a folyamat végére. Itt már használni is tudják majd a megszerzett tudást. Mindig azt mondom, hogy nem megtanulni kell beszélni, hanem engedélyt kell adni magunknak arra, hogy más minőségben nyilvánulhassunk meg a kommunikációnk által. A szánk és a testünk az engedély megadása után pontosan úgy fog működni, hogy az összhangban legyen a vágyainkkal, céljainkkal.

Miben rejlik a módszered sikeressége?

A visszajelzések alapján leginkább abban, hogy az egész folyamat alatt jól érezzük magunkat. Ennek egyik oka, hogy nem tudnak az ügyfeleim olyat mondani, vagy tenni, ami ne lenne teljesen rendben. Nem támasztok feléjük elvárásokat, így tudnak igazán arra figyelni, hogy nekik mi az igaz, hol vannak ők a folyamatukban. Egyszerűen teret adok nekik ahhoz, hogy meglássák, hogy milyen biztonságban lenni magukkal az önismereti folyamatukban. Ebben a biztonságos térben pedig végre mernek a belső hangjuk szerint változtatni. Sokat nevetünk az üléseken. Hivatásom során a könnyedség és önazonosság felé terelgetem az ügyfeleimet. Ezért tartom fontosnak, hogy lássák, egy folyamat, akár egy üléssorozat is lehet szórakoztató. Az ügyfeleim várják az üléseket. Tudom, ez nem egy szokványos módszer, de nem hiszek az önsanyargatásban. A lélek akkor könnyülhet ki, ha nevethet és jókat beszélgethet. Mindezt nálam szakmai kereteken belül is meg lehet élni.

Szerinted miként kapcsolódik a megjelenés a szakmai hitelességhez?

A megjelenés az elsődleges felület, ahol mások találkoznak velünk. Semmit sem mondtunk még, de az agyunk- evolúciós okokból- már beolvassa, hogy kik vagyunk. Egy pillanatnyi látvány köré az egész életünket társítja. Milyen lehet az otthona, a gyerekei, a párja, a kocsija, hol szeret pihenni, milyen könyveket olvas. Ezt pár pillanat alatt az agyunk, pusztán a megjelenésből évekig eltárolja. Nem tudatos dolog ez, ám anno erre szükségünk volt, hogy eldönthessük, hogy ütünk, futunk, vagy maradunk. Lényegében ebből a szempontból ugyanúgy működünk, mint az ősemberek. Ha ezzel a dologgal tisztában vagyunk, akkor nem is kérdés, hogy a megjelenésünk tulajdonképpen a személyes márkánk is egyben. A személyes márka pedig akkor hiteles, ha könnyedség, önazonosság van mögötte. Ha nincs akarás, ha nem érzed azt, hogy valami nem stimmel. Mindannyiunk szuperképessége, hogy kiszúrjuk azt a bizonyos aprócska elcsúszást a másikban. Nem biztos, hogy tudatosul bennünk, de akkor is ott motoszkál. A megjelenésünkben ott van minden belső feszültségünk és könnyedségünk is. A megjelenés egyébként nem csak a ruha, vagy az ékszerek. A mozdulataink, a járásunk is szerves részét képezik ennek. És egy dolgot sose felejtsünk el, ha ruháról van szó. A ruhánk a lelkünkben végződik.

Mit jelent neked a siker, és hogyan méred ezt a munkádban és az életedben?

Talán mind közül ez a legnehezebb kérdés. Azt gondolom, hogy ez életszakasz és hangulat függő is. És ezzel talán nem vagyok egyedül. Siker, amikor úgy kelek fel reggel, hogy bár reggeltől estig ügyfelezek, de alig várom mindenkivel a találkozót. Siker, amikor lezárok egy üléssorozatot és sír és mosolyog az ügyfelem, mert egyrészt örül, hogy végig járta az útját, másrészt sajnálja, hogy nem beszélünk többet. Sikernek élem meg, amikor valaki bizalmat szavaz nekem és ügyfelemmé válik, hiszen már akkor látom, hogy milyen utat tud majd bejárni és milyen énállapotban lesz a folyamatunk végén. Siker, hogy a fiaimat a tudásomnak köszönhetően úgy tudjuk nevelni a férjemmel, hogy egy csomó nehézséggel nem kell majd megküzdeniük magukkal kapcsolatban. Siker, hogy nem érzem, hogy dolgozom. Olyan életet élhetek a hivatásomnak köszönhetően, amilyet gyerekként nem is álmodhattam magamnak. A már említett sorskönyvi tiltások és parancsok alapján én nagyon nem ezt a sorsot írtam meg magamnak gyerekként. Siker, hogy újra írhattam egy olyan sorsot magamnak, ami tele van könnyedséggel, remek kapcsolódásokkal, és bár nehézségekkel is, de ezeket mind értem, így mégsem nehézségnek élem meg, hanem megoldandó feladatnak. Nincsenek egészségügyi problémáim sem. Egyszerűen minden kis gyagyaságával együtt úgy szeretem az életem, ahogy van.

A képen Beck Laura grafomentor, Forrás: Beck Laura

Az interjú során kérdezett: Csikósné Homolya Ágnes – a Vincells alapítója.

Válaszolt: Beck Laura – grafológus, grafomentor

Laura elérhetőségei:

Weboldal: https://www.becklaura.hu/

Facebook oldal: https://www.facebook.com/Grafomentor

Instagram oldal: https://www.instagram.com/becklauragrafomentor/

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések