MAD Wine: Hagyományőrzés és innováció

A Vincells Borékszer csapata bemutatja a varázslatos MAD Wine világát

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Tokaj-hegyaljai kis község, Mád ad otthont a világ egyik legrangosabb borászatának.

A MAD Wine borászatot 2009-ben alapította tulajdonosa, Kovács Károly. Az alig több, mint tíz éves borászat fiatalnak mondható Tokaj térségében. Borai mégis kimagasló eredményeket értek el a világ legmeghatározóbb borászati versenyein. Számos innovációt köszönhetünk a szakértő csapatnak.

A MAD Wine azonban mégsem csak egy borászat, hanem egy hívogató életérzés, a „mádi érzés”.

Mi a titkuk?

A MAD Wine célkitűzése, hogy az elmúlt évtizedekben méltatlanul csorbult tokaji borterület újra visszanyerje régi tündöklését. A MAD Wine újra világ szinten ismertté kívánja tenni a kiemelkedő adottságokkal rendelkező mádi borterületet prémium minőségű boraik által. Hiszik, hogy a történelmi múlttal rendelkező, egyedülálló termőhely, a hagyományok tisztelete és a modern technológiák ötvözete meghozza a mádi borvidéknek a világhírnevet. Az eredményeik pedig azt mutatják, hogy ez bizony így van.

Tokaj

Hazánk egyik legnevesebb borvidéke Tokaj. Mindenki őriz egy-egy kedves emléket, melyet az aranyszínben ragyogó értékes ital juttat eszünkbe.

A Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék a világörökség részét képezi. A világ első zárt borvidéke az 1700-as évektől. Az 5500 hektárnyi, főként vulkanikus alapkőzettel rendelkező terület ideális termőhelye az ásványi anyagokban gazdag, testes, karakteres boroknak. A különleges adottságú borvidék legkiemelkedőbb potenciállal rendelkező dűlőin 20 hektár saját területen gazdálkodik a MAD Wine borászat. Az integrációs szőlészet ezen felül a borvidék legjobb dűlőiről vásárolja a szőlőt régiószintű boraihoz.

Szőlőfajták

A terület őshonos fajtája a Furmint, mely a borászat legmeghatározóbb fajtája. Ez adja az elegáns, ásványos ízvilágú száraz boraik alapját, de a gyümölcsös jellegű édes desszertboroknak is kitűnő alapanyaga.

A borvidék másik két meghatározó fajtája az illatos Hárslevelű és a fűszeres jellegű Sárgamuskotály. Ezek, a kisebb mennyiségben használt fajták segítik az intenzív illatélmény összetettségét.

Borok

Borai ugyan a világ legnevesebb borászati versenyinek díjazottjai, mégis széles körben elérhetőek. A MAD Wine missziója, hogy minél többen megismerhessék az érzést, amit ennek a kiemelkedő adottságú területnek a fenséges borai nyújthatnak.

A MAD Wine borászat termékei így elérhetőek a mindennapokban. Kellemes frissítőt nyújthatnak egy hétvégi grillpartin, pikniken vagy sportesemény nézése közben.  Társ lehet a romantikus, meghitt pillanatokban. Prémium minőségű bora pedig a legelegánsabb ünnepi alkalmakat is még különlegesebbé tudják varázsolni. Legismertebb borai a széles körben elérhető Dry by Tokaj, Sweet by Tokaj, a MAD sorozat valamint az exkluzív MAD One és MAD Gold válogatások.

Hagyomány és innováció

Nem hiába lett a MAD Wine világ szinten ismert és elismert. A termesztés és feldolgozás technológiája során minden apró szakmai részletet tökélyre fejlesztett a borászat. Figyelmet szentelnek a fenntarthatóságnak és környezettudatosságnak. A technológia kidolgozása során nagy hangsúlyt fektettek a történelmi dűlők hagyományainak tiszteletére. De számos egyedi, innovatív szakmai fortélyt is alkalmaznak. Az eredmény egy utánozhatatlan, különleges aromájú, minőségi termékcsalád.

Együttműködés a helyi gazdákkal

A borászat nem csak saját területein gazdálkodik, hanem szoros együttműködésben áll a helyi termesztőkkel. Az integrációs folyamatba évről évre egyre több kistermelő csatlakozik. Ezzel vállalják a magas minőségi kritériumokat és a tőketerhelés korlátozását, aminek eredménye a kisebb mennyiségű, de magasabb minőségű szőlő. Az egységes technológiai célkitűzés, hogy minél egyszerűbb, letisztultabb módon a legmagasabb minőségű mustot hozzák létre.

A megjelenés és nemzetközi elérhetőség

Egy ilyen különleges termékcsalád sajátos megjelenést érdemel. Hasonlóan a Bordeaux, Burgundia és Champagne borokhoz a száraz Tokaji borok is sajátos palackban kerülnek a polcokra. Az egyedi palackot speciális kristálydugóval zárják le. Ez nem csak elegáns megoldás, de kényelmes is, hiszen segédeszköz nélkül nyitható. A MÁD védjegy oltalom alatt áll 2013 óta az EU-ban és az USA-ban.

A MAD Wine célkitűzése, hogy világszinten minél többen megismerjék Tokaj legnagyobb potenciállal rendelkező szőlővesszeinek nektárját. Termékeik így világszerte már 35 országban elérhetőek. Az ultra-prémium minőségű termékeiket ezért külföldi hírességek is fogyaszthatják.

Botrytis Hotel

A MAD Wine nem csak egy különleges borászat, hanem egy életérzés. Akik szeretnének hosszabban fürdőzni a „mádi érzésben”, azok a Hotel Botrytisben szállhatnak meg Mád szívében. A rendkívül elegáns, mégis otthonos boutique hotel egyelőre 8 szobával várja vendégeit. De a jövő év elejére további bővítéseket terveznek.

A Hotel minőségi időtöltést biztosít vendégei részére, így vendégeiknek biztosítják a jakuzzi, szauna, medence valamint a teniszpálya használat is.

A vendégek számára a Hotel reggelit biztosít, az exkluzív ebédre és vacsorára az Első Mádi Borházba várják a vendégeket.

A Hotel Konferencia terme ideális helyszínt biztosít kisebb (maximum 25 fős) megbeszéléseknek.

Aszúház, a rendezvények otthona

A MAD Wine Aszúháza kiemelkedően elegáns helyszínt nyújt nagy családi összejövetelek, esküvők, konferenciák és céges rendezvények számára. Az Aszúház megálmodása középpontjában is a bor misztériuma állt. Így a három szintes akadálymentesített épület középső emeletén egy modern, interaktív kiállítás mutatja be a szőlészet, borászat hagyományát.

Gasztronómia mádi módra

A Gusteau étterem célja a tokaji borok és a gasztronómia elegáns összhangjának megteremtése. Minden nagy borvidék mögött áll egy egyedi konyha. A Tokaji borvidék ikonikus étterme a Gusteau. Térben az Aszúház mellett található a Gusteau, így egyedi igény szerint a rendezvények során exkluzív ellátást biztosít a vendégek számára.

Az étterem művészi szintre emelte a bor és étel párosításokat. Specialitásuk a sajátos hangulatú, informatív borebédek és borvacsorák. Nem az ételhez ajánlják a borokat, hanem olyan ételeket alkotnak, melyek a legjobban kihozzák a helyi borok jellegzetes karakterét. Az alapanyagokat természetesen helyi termelők biztosítják.

Az Első Mádi Borház és Bisztró a község legelső épülete. A családias hangulatú vendéglő változatos heti menüvel és sokszínű étlappal csalogatja vendégeit. Az íncsiklandozó ételek mellett persze az ételhez illő borok is elérhetőek. A szívélyes vendéglátás mellett itt megismerkedhetünk a mádi lehetőségekkel, látnivalóival és a terület sajátosságaival.

Grillház

A különleges török hangulatot idéző, körasztalokkal rendelkező Grillház garantáltan összehozza vendégeit. A minőségi csapatépítésnek, családi összejöveteleknek, építő jellegű beszélgetéseknek ideális helyszínt nyújt ez a hazánkban egyedülálló grillház. A különleges gasztronómiai élményekre vágyó vendégek kiemelkedő minőségű, zamatos ízekkel lakathatják jól magukat. Természetesen a legjobb borokkal koronázhatják meg a felséges falatokat.

Mad Wine és Vincells

A Vincells által kifejlesztett technológia lehetővé tette, hogy mindaz az érzés, hangulat és csoda, melyet fizika valóságában megtapasztalhatunk Mádban, most már ékszer formájában öröklődjön tovább. A borászat és műhelyünk több hónapnyi munka után végre boldogan mutatja meg, hogy a világelső mádi borok most már ékszerként is tündökölnek.

Nézze meg ékszereink között, mely borkülönlegességekből készültek el a Vincells Borékszerek:

https://vincells.com/vasarlas/

Látogasson el Ön is Mádra, mert bár mi próbáltuk leírni, ezt igazán csak megtapasztalni lehet.

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések