Vincells borajánló: Heumann – Azzurone 2018

Vincells borajánló: Heumann - Azzurone 2018

A Vincells borajánló 2023 következő tétele: Heumann Pincészet – Azzurone 2018

Az elmúlt évek Adventi borajánlóinak sikere után idén is elkészítettük a Vincells borajánló 2023-at, hogy segítsünk Olvasóinknak a legjobb borok kiválasztásában.

Heumann Pincészet

Heumann Evelyne és Erhard egy Svájci-német házaspár, akik 1995-ben kezdték borászati kalandjukat a Villányi Borvidéken egy 40 éves kékoportó ültetvény megvásárlásával. Szenvedélyük és hivatásuk a bor, melyben a minőség a legfőbb alapelvük. Ezekből az alapokból született meg a Heumann Pincészet. A telepítéstől kezdve személyesen követték végig a szőlőik fejlődését és a boraik elkészülését. Ma már csúcsminőségű borokat kínálnak megfizethető áron. A világ számos országában nagy tiszteletnek örvendenek a Heumann borok, és kimondottan jelentős exportpiaccal büszkélkedhetnek.

A Villányi borvidék páratlan terroirje tökéletes adottságokat teremt a cabernet franc és kékfrankos fajták számára. Az ideális természeti körülményeknek és a minőség iránti elkötelezettségüknek hála már számos hazai és nemzetközi díj ismeri el munkásságukat. Ez a bizonyíték, hogy a svájci precizitás és a Villány – Siklós terroir kombinációja kiválóan működik együtt.

Kép forrása: Heumann Pincészet

A Vincells borajánló következő tétele: Heumann – Azzuronne 2018

Ez a borkülönlegesség 100% kékfrankosból készült amarone stílusban. Ez egy testes, száraz vörösbor, mely hosszú érlelési potenciállal büszkélkedik. Az ebben a stílusban készülő Amarone della Valpolicella Olaszország egyik legelismertebb bora, mely hosszú idő óta állócsillagként ragyog az olasz borkultúra egén. Ez inspirálta az Azzurone megszületését is.

Az amarone stílusban készülő boroknál a szőlőt 3-4 hónapig szárítják, majd lassan préselik, és szárazra erjesztik. Ennek következménye a magas alkoholtartalom, mely jellemzően meghaladja a 15%-ot. Az eredmény egy rendkívül intenzív és komplex illatú, mazsolás és rétegzett ízvilágú bor, mely 2-5 évig hordóban érlelve fejti ki teljes gazdagságát. A hagyományos szárítási módszer helyett ma már jellemzően inkább biztonságos, modern technológiákat használnak ezzel biztosítva a szellőzést az optimális száradáshoz.

Az Azzurone különleges kóstolási élményt ígér. Illatában egy teljes mesét elmond számunkra ez a bor. Friss vörös, fekete és aszalt gyümölcsökről, dohányról, kávéról, csokoládéról, szegfűszegről, fahéjról mesél, míg a háttérben megbújik a kékfrankos jellegzetes ibolyás illata. Ízben gazdag, lendületes és testes karakter, mely első kortyban asztalt vörös és fekete cseresznyével nyit. Ezt kíséri a kávés és csokoládés lecsengés.

Egyedülállóan intenzív tanninos-alkoholos szerkezettel rendelkezik, de emellett finomságot és eleganciát is sugároz. A szó pozitív értelmében vett igazi dekadens alkotás.

Kép forrása: Heumann Pincészet

Párosíts, ahogy a profik!

Az Azzurone ideális választás egy elegáns és ízgazdag vörösboros marhapörkölthöz, karamellizált vörös áfonyával és burgonyagombóccal. A bor komplex és intenzív karaktere kiválóan harmonizál a pörkölt sűrűségével és gazdagságával. A bor magas taninn- és alkoholtartalma, valamint kávés és csokoládés jegyek kiemelik az étel komplexitását.

A karamellizált vörösáfonya tökéletes választás, mert a karamell réteg hozzáadja az édes kontrasztot a vörösáfonya enyhén savanykás karakteréhez. Ez a friss, gyümölcsös elem kiválóan kiegészíti a bor gyümölcsös jegyeit, miközben egyben frissességet is hoz az ételbe, ami különleges és ínycsiklandó élményt teremt.

Fogyasztási hőmérséklet: 16-18°C

Ár: 16.900 Ft

Képek forrása és a Heumann Pincészet elérhetőségei: weboldal, Facebook, Instagram.

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések