Vinoterápia: a feszes, fiatalos bőr támasza

Vinoterápia: a feszes, fiatalos bőr támasza

Szeretne sima, hidratált, fiatalos, bársonyos bőrt? Akkor ismerje meg a vinoterápia eszközeit, lehetőségeit!

A bor nem csak a legősibb nedű, a bőség jelképe, utánozhatatlan luxus ékszerek alapanyaga, de a szépségápolás egy kitűnő eszköze is. 1993-ban a francia Bordeaux területén egy impozáns szőlőültetvényen és borbirtokon Mathilde Thomas hozta létre az első vinoterápiás intézményt. A világon egyedülálló wellness és spa szálló különleges kezelései akkor még csak a legelőkelőbb rétegek számára voltak elérhetőek. Ma azonban már itthon is élvezhetjük a divat és a bor hazájából származó vinoterápiás lehetőségek kényeztető hatását.

Borfürdővel a bársonyos bőrért

Valakit tejben-vajban, valakit borban fürösztenek. És hogy kinek lehet jó ez a fajta vinoterápia? Bárkinek, aki szeretné bőrét fiatalosabbá, rugalmasabbá, feszesebbé varázsolni!

A borban lévő antioxidáns hatású flavonoidok és polifenolok megkötik a környezeti ártalmak okozta szabadgyököket.  Ezáltal segítik a bőr regenerálódását, csökkentik öregedésének jeleit, valamint kiemelkedő gyulladáscsökkentő hatással bírnak. Egy 20-30 perces borfürdő garantáltan hidratáltabbá, simábbá, bársonyosabbá, rugalmasabbá teszi a bőrt.

Ha érdekli, hogy hol van a világ legnagyobb vörösboros medencéje, itt olvashat róla: https://vincells.com/vajon-mi-koti-ossze-a-bort-a-furdozest-es-japant/

A vinoterápiás masszázs belülről fiatalít

Bár a borfürdő is egy fantasztikus kényeztető, fiatalító terápiás módszer a vinoterápiás masszázs még hatékonyabb! Ez történhet borzselével, szőlővel, szőlőmaggal, szőlőmagolajjal is. Egy jó masszázs kitűnő stresszoldó, és növeli a szervezet „boldosághormon” szintjét. Emellett a masszázzsal a hatóanyagok mélyebben beivódnak a bőrbe, és belülről fejtik ki fiatalító, hidratáló és antioxidáns hatásukat.

A szőlőmagolaj magas linolsav tartalmának köszönhetően az egyik legjobb hidratáló. A szőlőmag olajos masszázs javítja a keringést, tisztít és méregtelenít. Ezáltal sikeresen gátolja a sejtöregedést, valamint segít megőrizni a bőr fiatalságát, üdeségét.

Szőlőmag a makacs narancsbőr ellen

Egy intenzív szőlőmagolajos masszázs hatásait finom szőlőmaggal fokozhatjuk. Egy szőlőmagos, szőlőmagolajos masszázs talán a vinoterpia leghatékonyabb módszere. A szőlőmagos masszázs serkenti a test zsírégető folyamatait. Így kitűnő választás lehet száraz, öregedő, ernyedt bőrre, valamint narancsbőrre. De hogy hol kaphatunk ilyen frissítő kényeztetéseket Magyarországon? A hazai vinoterápiás lehetőségekről itt olvashat.

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések