HASZNÁLATI TÁJÉKOZTATÓ

Az ékszerek megőrzése és a minél hosszabb ideig tartó használata érdekében azokat kizárólag rendeltetésszerűen használja! Csak rendeltetésszerű használat mellet tudja megőrizni ékszerének eredeti állapotát.

Ékszerek rendeltetésszerű használatának leírása:

  • Az ékszert ne viselje olyan tevékenység közben mely annak fizikai sérülésével járhat. Amennyiben olyan tevékenységet végez, amelyben az ékszer beakadhat, megnyomódhat, dörzsölődhet, karcolódhat, szakadhat, ez időre kérjük, ékszerét tegye biztonságos helyre.
  • Öltözködés közben különösen ügyeljen rá, hogy az éppen viselt ékszerei ne akadjanak bele ruházatába, mert az okozhatja a lánc elszakadását, a fülbevaló kirántását, vagy a köves foglalatoknál a foglalat megnyílását és egyéb.
  • Ékszerét ne viselje alvás közben, mert az alvás közben beakadhat ágyneműjébe, hajába, pizsamájába ezáltal deformálódást és szakadást okozhat.
  • Ékszerét ne ejtse le, ne ütögesse, ne szorítsa be sehová és ne helyezzen rá semmilyen tárgyat vagy súlyt.
  • A nemesfémek természetes tulajdonságuknál fogva különösen érzékenyek a kemikáliákra, így kérjük, ékszerét óvja parfümöktől, testápolóktól, dezodoroktól, napozókrémektől, és hasonlóktól. Az ékszer eredeti állapotának megőrzése érdekében az ékszer sem viselés, sem tárolás közben ne érintkezzen a kemikáliákkal.
  • Ékszerének nemesfém része gyógyvizes fürdőzés alkalmával természetes elszíneződést mutathat, ennek elkerülése érdekében ékszerét tartsa távol gyógyvizektől és kezelt uszodai vizektől.
  • Ékszere tusolás és fürdés közben beakadhat hajába, mely szakadást okozhat. Kérjük, előzze meg az ezáltali a beakadásokat és szakadásokat. A tusoláshoz és fürdéshez használt víz az általános vízkezelési és víztisztítási eljárások miatt kemikáliákat tartalmazhat, melyeket tartson távol ékszerétől.
  • Ékszerét tartsa távol az erős hő, és fényhatástól. Ékszere rendeltetésszerű használata csak emberi viselésre vonatkozik. Ékszerét szigorúan tilos állatokra, növényekre, gépekre és gépekbe helyezni. Ékszerét ne tegye sütőbe, mikrohullámú sütőbe, főzőlapra, kályhába, mosógépbe, szárítógépbe, és semmilyen egyéb helyre az emberi viselésen, és a tároló dobozán kívül.