VINCELLS

A Vincells borkő feltalálójának több éven át tartó tudományos kutatómunkája során sikerült felismerni és kikísérletezni azt az eljárást, mely a világon első és egyedülálló módon szilárdítja meg a bort. A természetes bor és néhány segédanyag felhasználásával készül el a Vincells borékszerek alapanyaga egy sok lépcsős, összetett kémiai eljárás során.

Az ékszerek köveit a gyártásukhoz szükséges különleges technológiával felszerelt műhelyben készítjük.

Minden bort, amelyet szeretnénk megszilárdítani, első lépésben meg kell ismernünk. Alaposan tanulmányozzuk kémia és fizikai tulajdonságait, mely paraméterek pontos ismeretével léphetünk tovább a következő fázisokra.

A megszilárdulás rendkívül érzékeny folyamata közel 8-10 hetet vesz igénybe.

Az így készülő Vincells kövekben a megszilárdítási eljárás egyes fázisaiban természetes erjedési és kicsapódási folyamatok is lejátszódnak. Ennek hatására az anyagban légbuborékok és különféle zárványok keletkeznek, melyeknek az egyedi mintázatokat köszönhetjük.

A Vincells borékszerek köveinek elkészítésére nem alkalmas bármely bor, így elengedhetetlen az alapos előzetes vizsgálat. Fontos, hogy a kiválasztásra kerülő bor teljes egészében igazi bor legyen, tartalmazva annak összes természetes összetevőjét.

Minél nemesebb egy bor, melyet elfogyasztunk, annál nagyobb élmény a belőle készült ékszert viselni.

A borékszerek a  kezünkben fogott kő méreteihez viszonyítva lényegesen nagyobb mennyiségű bor felhasználásával készülnek.

Egy Vincells ékszer szett viselésével, akár egy üvegnyi bor kőbe zárt titkait viselhetjük magunkon.

Az elkészült kövek rendkívül tartósak, részben áttetszőek és egyedi mintázatúak.

Az elkészült köveket tündöklésük megőrzésének érdekében egy vékony bevonatottal látjuk el.

Ez ahhoz hasonló, ahogyan a természetes fa vagy bőr is ápoló réteget kap.