Íme a filmtörténet 5 legjobb boros filmje

A filmtörténet 5 legjobb boros filmje

Szerinted melyek a legjobb filmek, melyben a borkultúra varázslatos világa szépen ki van domborítva?

Mi nem csak a bor utánozhatatlan zamatát, aromáját szeretjük, hanem szenvedélyesen rajongunk az évezredekre visszanyúló borkultúráért is.  Így egy péntek esti filmnézés során is szívesen választunk olyan műveket, melyben a bor iránti tisztelet megmutatkozik. Íme az 5 legjobb boros film.

Bor, mámor Provence

amerikai-angol vígjáték

Plakát: https://snitt.hu/filmek/bor-mamor-provence-2006

Hova is kalauzolna minket az első számú boros film, mint a festői Provence vidékére? A film főhőse (Russel Crow) egy roppant sikeres, ám nyers stílusának köszönhetően sivár életű, londoni bankár. Mikor nagybátyja rá hagyja Provence-i szőlőbirtokát, oda utazik, hogy gyorsan megszabaduljon az örökségtől. Ám a mámorító Provence más meglepetéseket tartogat számára…

Borvidék

amerikai vígjáték

Plakát: https://snitt.hu/filmek/borvidek-2019

Ha egy igazi, könnyed, kacagtató, női boros filmre vágysz, akkor ezt muszáj megnézned! 6 régi barátnő a kaliforniai Napa-völgyben összejön egy borittas 50. szülinapi vakációra. Valószínűleg minden olvasónk tapasztalta már, milyen az, amikor a nők együtt mulatnak. Nos, éppen ilyen… Szem nem marad szárazon.

Borban az igazság

amerikai vígjáték

Plakát: https://snitt.hu/filmek/borban-az-igazsag-2008

Még egy boros film, mely a Kaliforniai borvidékét mutatja be, de ezt a férfi nézőknek is jó szívvel ajánljuk. Jim Barrett álma, hogy kristálytiszta Chardonnay-t alkosson. Gazdasága ellenben komoly likviditási problémákkal küzd, amiből léhűtő fia, Bó sem segít kilábalni. Egészen addig, míg egy csinos, szőke borász gyakornok képében meg nem érkezik a megfelelő motiváció. A helyi bortermelők ekkor lehetőséget kapnak, hogy részt vegyenek egy francia borversenyen. A kaliforniai borászat pedig mindent megtesz, hogy legyőzze a világhírű francia borokat.

Santa Vittoria titka

amerikai háborús filmdráma

Plakát: https://snitt.hu/filmek/santa-vittoria-titka-1969

Miután eddig ajánlott boros filmek nyomán bebarangoltuk a kaliforniai és provence-i borvidéket, a következő filmmel a híres olasz borvidékeket mutatjuk meg Olvasóink számára.

Az 1969-es vérbeli, olasz hangulatot idéző film középpontjában Santa Vittoria bohókás városkája áll. Benito Mussolini, a zsarnok uralmának vége, ellenben érkezik a hír, hogy jönnek a németek. Bambolini, a kocsmárosból lett polgármester rendkívüli gyűlést hív össze. A városgyűlés kérdése, hogy vajon miért jönnek a németek? Hát persze, hogy a helyi, testes vörösborért! A kisváros együgyű lakói így közösséget kovácsolva dolgoznak a nagy célon, hogy elrejtsék Santa Vittoria titkát, a bort.

Lora

magyar romantikus dráma

Plakátot tervezte: Dreamogram, Fotó: http://www.impawards.com/

Hogy a hazai bor- és filmvilágban is elmerülhessünk, jó szívvel ajánljuk ezt a rendkívül magávalragadó és szerethető filmet. Ugyan nem elsősorban a borról szól, de a művészi hangulatú filmet végig kíséri a bor kultúrájának mély tisztelete. Ha nem csak egy könnyed, csiklandozó boros filmre vágysz, akkor ezt meg kell nézned! A film egy csinos, fiatal és vak lányról szól. A különböző idősíkokban futó események szépen, lassan elmesélik múltját, és megmutatják jövőjét.  

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések