3+1 tipp, hova mozdulj ki a budapesti természetbe

3+1 tipp, hova mozdulj ki a budapesti természetbe

Érzed a tavaszi zsongást? Hív a természet? Akkor Mozdulj ki! Akár Budapesten belül is meglelheted a természet szépségeit.

Neked is a tavasz a kedvenc évszakod? Mi imádjuk! Olyan buja, illatos, lágy és romantikus! Zsong a természet és vele együtt a hormonok, így szerelem száll még a levegőben is. Ha szívesen kiélveznéd a tavaszi természet nyújtotta bizsergető lehetőségeket még Budapesten is, akkor ez a cikk Neked szól! Ismerd meg a Vincells – Stílusos Borimádók Magazin Mozdulj ki! – budapesti tippjeit.

+1 Városligeti Majális

Fotó: https://www.facebook.com/budapestfeszt

Ha egy igazi pezsgő tavaszi programra vágysz, az ország legnagyobb majálisát, a Városligeti Majálist meg kell nézned! A szervezők gondoltak kicsikre, nagyokra, így kellemes családi program lehet, de bárki jól érezheti magát az eseményen. Április 29. és május 1. között rengeteg érdekes program, koncertek, interaktív gyerekműsorok, bűvészshow és ínycsiklandozó falatok várják a látogatókat Budapest szívében, mégis természetközeli helyen.

Romantikus séta a Budai Arborétumban

Fotó: https://www.facebook.com/budaiarboretum

A már sok nevet átélt Villányi úti arborétum bármilyen évszakban egy gyönyörű természeti oázis Budapest belvárosában. A tavaszi séták, első randevúk, első csókok ideális helyszíne. A XI. kerületben található 7,5 hektáros arborétum két külön bejárattal rendelkező részében számtalan csodálatos érdekességet rejteget magában. Az arborétum sajátos klímájának hála mediterrán jellegű növényeket, az egyetem dolgos kezű hallgatóinak köszönhetően rendezett virágágyásokat, tündéri sziklakertet, kedves kis tavat és bájos kis zugokat találhatnak az ide látogatók. Ha szeretnél Budapesten maradni, mégis kicsit eltávolodni a belvárosi hangulattól, ez a legszebb menedék Számodra!

Ha pedig erre jársz, ne felejts el egyet sétálni a Feneketlen-tó körül is!

Az arborétumról bővebben itt olvashat: https://budaiarboretum.uni-mate.hu/

Kirándulás a Hármashatár-hegyen

Fotó: Dömsödi Áron, Magyar Természetjáró Szövetség

Szeretnél egy kiadósat sétálni a természet lágy ölén, mégis Budapesten? Akár még egy hegyre is képes lennél felmászni, hogy távolról megcsodálhasd fővárosunkat? Akkor a Hármashatár-hegyen egy kis kirándulás biztosan jól fog esni.

Kisállatnézegető az Újpesti Mókaligetben

Fotó: https://www.facebook.com/M%C3%B3kaliget-%C3%9Ajpest-112357431781776

Idén tavasszal nyitott meg Budapest első mókus- és madárparkja az újpesti Ugró Gyula soron. A kedves kis ligetben rovarhotelek, sünilakok, új mókus- és madáretetők, -fürdetők kaptak helyet, így Farkaserdő minden apró lakója nyugodt otthonra lelhet itt. A liget látogatói pedig meghitt környezetben csodálhatják, etethetik a kedves kis jószágokat.

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések