A legjobb januári események stílusos borimádóknak

A legjobb januári események stílusos borimádóknak

Légy naprakész! Ezek a legérdekesebb januári események hazánkban a bor- és divat világából. Te melyikre mész?

Ma van Vince napja. Hajdanán a szőlősgazdák meg tudták jósolni az évi szüret bőségét a Vince-napi időjárásból és a lemetszett „vincevesszők” állapotából. Bár a hagyományok kikopófélben vannak, de ma is számos Vince-napi eseményen tehetjük tiszteletünket a borkultúra előtt. Ha pedig nem csak a jó bort, de a divatot és a csillogást is imádod, akkor mindenképpen Olvasd el a januári események ajánlóját!

Budapest Central European Fashion Week

A kép forrása: Az esemény Facebook borítóképe

2024. január 22. és 28. között ismét Budapest lesz a divat fővárosa. A Magyar Divat & Design Ügynökség idén tizenharmadik alkalommal rendezi meg a közép-európai régió legfontosabb divateseményét, a Budapest Central European Fashion Week-et (BCEFW).

Az ország legjelentősebb divateseményének házigazdái a Szépművészeti Múzeum és az Andrássy úti Hungarian Art and Business épülete lesz, ahol a látogatók megismerhetik a legújabb őszi-téli kollekciókat. A BCEFW alkalmat ad a helyi és régiós tervezők mellett a legmenőbb tehetségeknek is. A Fashion Hub a lélegzetelállító bemutatók mellett ingyenes előadásokkal, workshopokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel várja az érdeklődőket. A programokon való részvétel ingyenes, de egy része előzetes regisztrációhoz kötött.

6. BORÉRT – konferencia és BorTúra

A kép forrása: Az esemény Facebook borítóképe

Január 25-én a Magyar Mezőgazdasági Múzeum újra megnyitja kapuit a borértők előtt. A borturizmusban érdekelt szakemberek meghatározó eseményén mindennel találkozhatsz, ami bor, élmény és turizmus.

Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött BorÉRT Borturisztikai Szakmai Konferencián helye lesz a borturizmus jógyakorlatának megvitatásának a jövőbemutató innovatív ötleteknek is. A BorTÚRA pedig garantálja az ízes, illatos, emlékezetes borélményeket. Az eseményről részletesen itt olvashatsz.

Egri Borok Bálja

A kép forrása: Az esemény Facebook borítóképe

Te is imádod a kitűnő bort, a luxust, a csillogást és a felejthetetlen bálokat? Akkor az Egri Borok Bálján a helyed január 27-én! Az exkluzív eseménynek a Hotel Eger & Park Konferencia és Wellness Szálloda nyújt otthont. A 4 fogásos, felséges borvacsorához kitűnő dűlős tételek kóstolására lesz lehetőség. Majd borbár, zene, tánc és tombola várja az elegáns vendégeket. A kitűnő hangulatról a Gonda Music Band fog gondoskodni. Csatlakozz Te is az Egri Borbarát Hölgyek Egyesületéhez, ha egy kis fényűzéssel kívánod ünnepelni a farsangi időszakot!

Patai Kékfrankos

A kép forrása: Az esemény Facebook borítóképe

2024-ben is várnak a patai programok! Az idei év első helyi programjának a borvidék legfontosabb fajtája, a kékfrankos lesz a középpontjában. Gyere Gyöngyöspatára most szombaton, ha a legjobb gyöngyösi vörösökkel kívánsz koccintani!

Vince napi bormustra – Mohács

A kép forrása: Az esemény Facebook borítóképe

Mohácson is a legjobb, helyi újborokkal, izgalmas versennyel és fantasztikus hangulattal várják a borrajongókat szombaton. Most megtudhatod, melyek a Mohácsi Vince napi bormustra legjobb borai!

Vince-napi vesszőszentelés a Hajósi Pincefaluban

A kép forrása: Az esemény Facebook borítóképe

Hajós Pincefaluban hagyományőrző vesszőszenteléssel és ízletes, 5 fogásos és 10 tételes borvacsorával várják a Vince napi ünneplőket. Igazi gasztronómiai élményben lehet részed, ha Hajósra látogatsz.

Magnum kóstoló

A kép forrása: Az esemény Facebook borítóképe

Tudtad, hogy egész másként fejlődnek a borok és pezsgők az 1,5 literes Magnum palackokban, mint a hagyományos 0,75 literes társaikban? A Kreinbacher Birtok által „Nagykutyáknak” nevezett Magnum tételek jóval meghaladják minőségükben a hagyományos palackozású változatukat. Szerdán Te is megízlelheted a Kóstolom Borbárban a különleges borokat nagyobb kiszerelésben.

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések