Almavirág Fesztivál és Egészséghét Rácalmáson

Almavirág Fesztivál és Egészséghét Rácalmáson

Ez a tökéletes program a hétre, mely garantálja a minőségi kikapcsolódást és a tavaszi megújulást.

A tavasz újjászületést és frissességet hoz magával, ami most különösen jól érezhető Rácalmás városában. A romantikus hangulatú Duna-parti város önkormányzata és Városvédő és Szépítő Egyesülete idén XII. alkalommal rendezi meg az Almavirág Fesztivált. Az idei fesztivál mellett megrendezésre kerül az Egészséghét, így a színes programsorozat egy teljes héten át csábítja a pezsgő kisvárosba a látogatókat. Fedezd fel Rácalmás varázslatos világát, ahol mindenki otthon érezheti magát!

Ismerd meg Rácalmást!

Rácalmás egy kitűnő infrastrukturális adottságokkal rendelkező, dinamikusan fejlődő városka a Duna partján. Ötvözi a nyugalmat és a fejlődést, tisztelettel őrizve múltját és köszöntve a jövőt. A kisváros méltán büszke közösségi életére. Olyan országos hírű fesztiválok szervezője, mint az Almavirág Fesztivál és a Rácalmási Tökfesztivál. Kulturális eseményeivel, természeti szépségeivel és közösségépítő törekvéseivel vonzza mind az ide látogatókat, mind az itt élőket.

Almavirág Fesztivál: kultúra, gasztronómia és szórakozás

A kép forrása: Rácalmási Almavirág Fesztivál

A Rácalmáson évről évre megrendezett Almavirág Fesztivál a tavasz ünnepét hirdeti. A város fái virágba borulnak, és a természet újjászületik. Eköré szerveződik ez a különleges esemény, amely magába foglalja a közösség és a természet ünneplését.

A Jankovich-kúria, a Művelődési Ház, a Szociális Központ, a Sportcsarnok és a látványosságokban bővelkedő környezet rendkívül gazdag kulturális programkínálattal várja az érdeklődőket. Valódi értéket képviselő előadások, sportlehetőségek, izgalmas túrák, interaktív foglalkozások és népszerű zenészek gondoskodnak a minőségi szórakozásról. A fesztivál záró napján pedig belekóstolhatunk a helyi gasztronómia ízébe, ahol ínycsiklandozó almás sütik és desszertek várják az éhes látogatókat.

Egészséghét programjai az aktív életmód jegyében

A kép forrása: Rácalmási Almavirág Fesztivál

Az Almavirág Fesztiválhoz kapcsolódva az Egészséghét különféle programokat kínál az egészséges életmód és a prevenció jegyében. Mozgásfejlesztők, baba-mama foglalkozások, jóga, nordic walking túrák, izgalmas előadások és egészségügyi szűrések garantálják minden korosztály számára a hasznos és feltöltő kikapcsolódást.

Számos ingyenes program a helyi közösségnek

A fesztivál számos ingyenes programot kínál, lehetőséget adva a helyi közösség tagjainak, hogy részt vegyenek a kulturális és szórakoztató eseményeken. Még Rúzsa Magdi nagykoncertje is ingyenesen látogatható az előre kiváltott karszalaggal! Több program regisztrációt igényel, ezért mindenképpen tájékozódjon a rendezvény honlapján. A vidékről érkezők se csüggedjenek! Hiszen igazán jutányos áron, 5000 forintért megvásárolhatják karszalagjukat. Így a család és baráti társaság minden tagja találhat magának megfelelő elfoglaltságot.

Almavirág Fesztivál zárónapja: koncertek és gyermekprogramok

A fesztivál zárónapját rendszerint koncertek és különleges gyermekprogramok teszik emlékezetessé. Ez idén sem lesz másként. Gyógynövénysarok, vitaminsziget, családi vetélkedők és egyéb izgalmak gondoskodnak a gyerekek szórakoztatásáról. Majd olyan neves szakemberek, mint Szabi a pék, Dr. Zacher Gábor és Tari Annamária gondoskodnak a szellemi csemegéről. A napot pedig Szabó Ádám, majd Rúzsa Magdi nagykoncertje zárja.

Vár az Almavirág Fesztivál, ami nem csupán egy esemény, hanem egy olyan összejövetel, ami elősegíti a közösségi összetartást, miközben ünnepli a természet és a kultúra sokszínűségét!

Címlapfotó forrása: Az esemény Facebook borítóképe

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések