8+1 tipp, hogyan lassítsunk egy kicsit

8+1 tipp, hogyan lassítsunk egy kicsit

Hogy tudunk lazítani, lassítani ebben az időszakban? Hogy tudjuk átélni a karácsony békés hangulatát?

Sokaknak nehezére esik átérezni a karácsony misztériumát. Ők fáradtan, esetleg betegen, lelkesedés és mély boldogság nélkül élik meg a karácsonyi ünnepeket. Ez sajnos természetes a mai, rohanó világban. December időszakában a természet már szunnyad. Erőt gyűjt a majd hónapok múlva eljövendő szép tavasz érkezésére. Így tesznek a növények, állatok, és így tettek a természeti népek is. A mai kor embere azonban ezt nem engedheti meg magának.

Ma december az év végi zárásokról szól. A munkahelyek nagy részén ez az év legforgalmasabb, legdolgosabb időszaka. Emellett a céges Mikulás, hivatalos évértékelés és karácsonyi partik is erre az időszakra esnek. Közben mindenki próbálja beszerezni a legpompásabb karácsonyi ajándékokat, kitakarítani, feldíszíteni az otthonát, megálmodni a felséges ünnepi menüt, és fergeteges szilveszteri mulatságot szervezni. Egy ilyen túlhajszolt időszakban nem csoda, ha nem sikerül lelkileg ráhangolódni az ünnepekre.

De a világon nem tudunk változtatni. Hogyan tudunk mégis egy kicsit lazítani, hogy meg tudjuk élni a szép pillanatokat, és tényleg áldott, békés legyen ez a karácsony? Ebben próbál segíteni a Vincells az alábbi ötletekkel.

A Vincells ötletei, hogyan lassítsunk az ünnepekre

  1. Mikor tehetjük, töltsünk el egy kis időt a friss levegőn, és sétáljunk egyet. Nem loholva, célirányosan, sietve, hanem csak azért, hogy érezzük a decemberi friss levegőt. Nyilván fantasztikus élmény a friss levegőn szánkózni, korcsolyázni vagy síelni, de egy egyszerű séta is segít lassítani. Nem kell hozzá más, csak fél óra szabadidő – akár este, munka után – és meleg ruha. Az adventi fényekkel való töltekezés, netán egy napsütéses séta igazán szép élményt tud nyújtani.
Levegőzzünk!

2. Segít, ha minden advent vasárnapon tényleg meggyújtjuk az adventi gyertyát. Nem csak úgy, hogy a lámpa fényénél ég egy gyertya az asztalon. Jobb, ha vasárnap este fél órára kikapcsoljuk az elektromos eszközöket, világítást, és hagyjuk, hogy az adventi gyertyák hozzák el szívünkbe a fényességet. Ilyenkor érdemes csak a lángot szemlélni, beszélgetni, játszani, zenét hallgatni.

3. A zene a lélek hangja. Ha nem sikerül lecsendesedni, a zene nagy segítséget tud nyújtani. Nem muszáj a legaktuálisabb karácsonyi slágereket hallgatni. Mindenkinek azt a zenét érdemes megtalálni, ami az ő lelkének hangján szól.

4. Sokaknak a konyhai serénykedés egy pihentető, feltöltő program. Másoknak persze rémálom. Aki az előbbi csoporthoz tartozik, annak érdemes lehet jó társasággal forralt bort vagy mézeskalácsot készíteni. A mennyei illatok garantáltan meghozzák az ünnepi hangulatot. Aki számára teher a főzés, az nyugodtan engedje meg magának, hogy ebben az időszakban néha egy étterem kényeztesse az ízlelőbimbóit.

Készítsünk forralt bort!

5. Kis nosztalgiázástól máris hangulatba kerülünk. Érdemes ebben az időszakban rendezgetni az előző év fényképeit. Átgondolni, mennyi minden történt velünk ebben az évben. Milyen szép és tanulságos élményekkel gazdagodtunk. Ez egyben segítség lehet majd az óév méltó elbúcsúztatásához is.

6. Az ábrándozás, álmodozás segít kicsit lassítani. Ez egy ideális időszak a következő évi célok, tervek, vágyak összeírására.

7. Manapság nagyon kevés időnk jut olvasni. Pedig a könyvek világa kiszakít a mindennapokból, segít ábrándozni, fantáziálni. Aki csak fél órát szán elalvás előtt egy könyv olvasására, már biztosan tett valamit azért, hogy lazítson.

Olvassunk!

8. Sokan csak gyorsan megvásárolják az egyszerű karácsonyi ajándékokat, és csomagolás nélkül vagy papírzacskóban nyújtják át. Pedig az ajándékcsomagolás egy nagyon megnyugtató, békés, ünnepi pillanat tud lenni. Akit ez feltölt, annak érdemes rá időt szakítani.

+1. Mindannyian mások vagyunk. Más dolgok lazítanak el minket, más dolgoktól töltekezünk fel. Érdemes a decemberi túlhajszolt időszakban is keresni azt a hobbit, szabadidős tevékenységet, ami a lelki békénket, örömünket szolgálja. De ezt mindenkinek magának kell megtalálnia, és megteremteni rá az időt.

Hogy tudja a Vincells Borékszer segíteni, hogy lassítsunk?

A Vincells Borékszer a slow fashion vonalat erősíti. A világ szintű magyar találmányból, a Vincells borkőből hazánkban, kézzel készül minden egyes csodálatos ékszerünk. Ékszereink nem a rohanó, folyton változó divat trendeket hajszolják, hanem az örök stílust testesítik meg. A környezetbarát csomagolásban kapható prémium minőségű ékszerek egy éltre szólnak. Egyszerűek, modernek, nem hivalkodnak, mégis csodálatosan elegánsak. Minden ruházati összeállításhoz, egy hétköznapi szetthez, de egy ünnepi alkalomhoz is tökéletesen illeszkednek. Igazi hazai értéket képviselnek. A Vincells Borékszer mellé már nem kell más apró ajándékokat szerezni. Egy darab Vincells Borékszer beragyogja a teljes karácsonyfát.

Ékszereinket itt tudja megtekinteni: https://vincells.com/termekkategoria/vorosborbol-keszult-ekszerek/

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések