Példaértékű összefogás Rácalmáson!

Példaértékű összefogás Rácalmáson!

Több mint 200 ember szedte a szemetet Rácalmáson azért, hogy ez a bájos város méltó fényében ragyoghasson.

Hihetetlen, mekkora munkát végzett Rácalmás lakossága szombaton a Szedd Össze Magad, Rácalmás! első szemétszedésén. Nagyjából 200 ember szíve együtt dobbant, és keze együtt járt a tiszta, rendezett Rácalmásért. A páratlan akció lakossági kezdeményezésre indult. Vizi Viktória, a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület tagja volt a fő szervezője, de az eseményt a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület is tevékenyen támogatta.

Kép forrása: Szedd Össze Magad, Rácalmás!

Szedd Össze Magad, Rácalmás!

Vizi Viktória, a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület tagja indította el a Szedd Össze Magad, Rácalmás! Facebook mozgalmat. A közösségi oldal nem csupán egy környezettudatosságot hangsúlyozó, szemléletformáló felület, hanem gyakorlatban is tesz a fenntartható, tiszta környezetért. Időnként közösségi nagytakarítást szervez szeretett városunkban. Az első ilyen akció április 6-án, szombaton volt.

A képen Vizi Viktória, a Szedd Össze Magad, Rácalmás! elindítója, kép forrása: Szedd Össze Magad, Rácalmás!

Rácalmási nagytakarítás 1.0.

Az első nagytakarításra 180 helyi lakos érkezett, de az önkormányzat, valamint civil és politikai szervek dolgozói is szívügyüknek érezték az akciót. Így a szervezőkkel együtt nagyjából 200 ember áldozta rá az értékes szabadidejét, hogy egy tisztább városban élhessen. A lelkes lakosság a Vizi Gábor Vízitúra Megállóhelytől indult, és 10 előre kijelölt helyszínen gyűjtötte a szemetet a délelőtt során. A példamutató közösség részét képezték családok, baráti társaságok, gyerekek, fiatalok, felnőttek egyaránt. A legfiatalabb szemétszedő mindössze 13 hónapos volt, aki anyukáját kísérte.

Kép forrása: Szedd Össze Magad, Rácalmás!

Egységben az erő

Lelkiismeretes, motivált emberekkel és jó szervezéssel csupán egyetlen délelőtt is elég a csoda megvalósításához! Szombat 9 és 12 óra között a környezettudatos közösségnek 25 köbméter hulladékot, 15 köbméter lomot és 2 köbméter veszélyes hulladékot sikerült összegyűjteni. Nagy lépés ez egy közösségnek. Egyben egy csodás kezdet első lépése:

„A rácalmási nagytakarítás nemcsak a város fizikai környezetének javulását eredményezi, hanem közösségépítő és motiváló hatása is van. Az esemény lehetőséget ad arra, hogy az emberek együtt dolgozhassanak a közös célok eléréséért, és erősítse a lakosság összetartását és felelősségérzetét a város iránt.” – nyilatkozta Vizi Viktória, az akció fő szervezője.

Kép forrása: Szedd Össze Magad, Rácalmás!

Szívből gratulál minden lelkes résztvevőnek. Bárcsak mindenhol ilyen példaértékű lenne az összetartás! Biztosak vagyunk benne, hogy egy ilyen munka után jól esett egy alaposan kiérdemelt fröccs!

Címlapfotó forrása: Szedd Össze Magad, Rácalmás!

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések