Vincells karácsony

Minden évben kihívás a karácsonyi ajándék választás? Gondolkodtál már rajta, honnan is jön ez a szokás? Cikkünkben a legszebb ünnepünk történetét mutatjuk be.

Karácsony régen

Bár a Karácsony alapvetően egy keresztény ünnep, már a természeti népek is ünnepelték. Karácsony ugyanis a téli napforduló időszakára esik. A mesterséges világító eszközök kora előtt ez egy hatalmas ünnep volt. Ősszel egyre hosszabbak a hideg, sötét éjszakák, és rövidebbek a nappalok. A téli napforduló napján, december 21-én, a leghosszabb éjszakán azonban a fény diadalmaskodik a sötétség felett. Ettől a naptól kezdődően a napfényes időszak újra visszanyeri hatalmát a sötétség felett. Mikor ez már egészen bizonyos, akkor lehet ünnepelni. A nappali órák növekedése ugyanis az újjászületés és az eljövendő tavasz reményét hordozza magában. A korabeli földművesek ez alkalomból megajándékozták a szolgáikat, és örökzöld borostyánnal díszítették házaikat.

Karácsonyfa

A keresztény kultúrkörben nagyjából a 4. századtól ünnepeljük a Karácsonyt. A mai szokások egy része már a 16. században kialakultak. Németországban ekkor állították az első karácsonyfát. Majd ez a szokás szép lassan elterjedt teljes Európában. Hazánkban a 19. századtól kezdve díszítjük ilyenkor az otthonunkat az örök fényt szimbolizáló örökzöld növényekkel. Ettől kezdve ez a kellemes, illatos, hangulatos karácsonyfa az otthonunkban szerves részévé vált a karácsony misztériumának. 

Karácsonyi ajándék

Nem vallásos körökben csak a 19. században vált a Karácsony a szeretet, béke, öröm és a család ünnepévé válni. Mint a szeretet egyik legfőbb jelképe, az ajándékozás is ebben az időszakban vált szokássá. Hiszen ajándékot adni a szeretet kifejezésének egy csodálatos módja. 

Karácsony napjainkban

Manapság a Karácsony inkább a csilingelő zenéről, a varázslatos illatokról, az ízletes lakomákról, a családi meghittségről és egymás megajándékozásáról szól. Az Adventi időszakot egy hatalmas és varázslatos ünnepi kavalkád írja le. 

Miből lesznek tökéletes karácsonyi ajándékok?

Jó ötlet lehet élményt, minőségi idő lehetőségét kínálni szeretteinknek valami közös programmal. A színház, wellness vagy a zene kedvelői számára Karácsonykor is a megfelelő ajándék egy belépő valami szórakoztató vagy pihentető programra. Ideális ajándék lehet bármilyen nagyobb használati eszköz is., mely a megajándékozott mindennapjait könnyíti meg. Az ajándékozott hobbiját, szabadidős tevékenységeit támogató meglepetések is nagy sikert tudnak aratni. Viszont az ajándékba adott ruhákat szerintünk érdemes kerülni, mert kockázatos a próba nélküli vásárlás. Viszont ha tudjuk, hogy régi vágy egy-egy különlegesebb ruha akkor azt bátran tegyük a fa alá. A legtökéletesebb választás az örökzöld ajándékok lehetnek. Ilyen az ékszer,sál-kesztyű és táska a nőknek. Óra,bor és nyakkendő a férfiaknak, könyv és bonbon pedig bárkinek.

Vincells, mint ajándék

Ékszer, mint időtálló karácsonyi ajándék 

Általános vélemény hölgyek könnyebben és kreatívabban találják ki,hogy mi legyen a Karácsonyi ajándék. A férfiak számára azonban ez egy nehéz időszak lehet. Gyakran tanácstalanul állnak, hogy mi lehet a legjobb karácsonyi ajándék egy nő számára? Elárulunk egy titkot. A csillogás, szépség és ragyogás minden nő szívét rabul ejti Karácsonykor is. Egy értékes nyaklánc, fülbevaló vagy karkötő garantáltan nagy örömöt tud szerezni. Karácsonykor próbáljunk meg igazán nagyvonalúak lenni, mert családunk és barátaink megérdemlik a legjobbat. Fejezzük ki feléjük szeretetünket és megbecsülésünket egy különleges ajándékkal.  Sajnos sok ajándék megy veszendőbe ilyenkor csalódást okozva.  Javasoljuk, hogy átgondolt, igazán minőségi meglepetéseket keressünk, melyek valóban örömet okoznak. Az ékszer bármikor tökéletes ajándék, és örök darab. Az ajándékba kapott minőségi ékszer egy életre szól, így garantáltan csodád meglepetés. Ráadásul egy prémium kategóriás, egyedi ékszer értéke az idővel még növekedhet is.

A Vincells Borékszer kitűnő ajándék Karácsonyra, amennyiben valami igazán különleges, egyedi, kézműves ékszerrel kívánjuk megajándékozni szerettünket. Nem csak nők, de férfiak számára is alkotunk egyedi, kézzel megmunkált darabokat. Különleges mandzsettagombjaink kiváló ajándékok a stílusos férfiak számára.   A Vincells Borékszerek kifinomult, letisztult eleganciájuknak köszönhetően örök életre szólnak. Nem a divat aktuális hóbortjait hajszolja, hanem az örök stílus záloga. Ezek a mérnökien megmunkált, prémium kategóriás ékszerek mosolyt varázsolnak szeretteink arcára és még ragyogóbbá teszik a karácsonyi ünnepet.

Vincells angyalkás charm

https://vincells.com/vasarlas/

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések