Nívós boros rendezvények várnak a hétvégén!

Nívós boros rendezvények várnak a hétvégén!

Nem akarsz lemaradni a legrangosabb boros rendezvények hétvégéjéről? Akkor mindenképp olvasd el cikkünket!

November a legjobb hónap az exkluzív boros rendezvények méltó lebonyolítására! Vége a szezonnak, de az év végi zsúfolt időszak még nem vette kezdetét. Így van idő a bor elegáns ünneplésének. Ismerd meg a hétvége legnagyszerűbb boros programjait!

Borest a Bor Akadémián

Kép forrása: Az esemény honlapja

A hazai borász élet egyik kiemelkedő eseménye a Magyar Bor Akadémia ünnepi rendezvénye, mely e hét szombaton lesz. Az esemény helyszínéül a patinás Pesti Vigadó szolgál. A különleges esten bemutatkoznak az Év Bortermelője díjra jelölt borászok, kiknek felséges borait meg is kóstolhatjuk. A Borest a Borakadémián másik programeleme a Csávossy György Kárpát-medencei Borverseny érmet nyert borainak nyilvános kóstolója, a határon túli történelmi borvidékek bemutatkozása. Az exkluzív rendezvény nyilvános. Jegyekről és részletekről itt olvashatsz.

Bordói November Nagykóstoló

Kép forrása: Az esemény Facebook borítóképe

A bordói vörösek legnagyobb kóstolója idén is páratlan programokkal várja a cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot és bordeaux-i házasítások nagy szerelmeseit. A rendkívül impozáns Corinthia Hotelben több mint 60 borászat biztosítja a változatos ízélményeket. Lesznek csúcstételek, érdekes előadások és értékes tombolanyeremények is.

Debreceni Bormustra

Kép forrása: Az esemény Facebook borítóképe

Csatlakozz november utolsó szombatján a 12. Debreceni Bormustrához, Magyarország egyik legnagyobb vidéki borbemutatójához a Csokonai Fórumban! Közel 50 borászat, 200 féle bor és különleges gasztronómia vár Debrecenben. A VIP belépők kényelmes és exkluzív élményt ígérnek, frissítővel és szendviccsel a kezedben. Ne maradj le erről az ízorgiáról tele borokkal és gasztronómiai csodákkal!

Merülj el a cabernet franc izgalmas világában!

Kép forrása: Az esemény Facebook borítóképe

Ezen a hétvégén lesz a Franc & Franc 2023, mely feledhetetlen, mediterrán életérzést ígér. A Villányi borvidék ikonikus eseménye már nyolcadik alkalommal tárja fel előttünk a cabernet franc világát. A pénteki konferencia a legkiválóbb borokat és gasztronómiai élményeket kínálja a Toszkánában gyökerező mediterrán hangulatban. A szakmai előadások és a több mint 30 tétel kóstolója tökéletesen bemutatja a franc fajta sokszínűségét.

A szombati kóstolónapon a résztvevők a pincészeteknél ízlelhetik meg a legfrissebb Villányi Franc borokat, a rendezvény színes és ínycsiklandó programjainak élvezete mellett. Vár Villány, a cabernet franc természetes hazája!

Gasztrohegy – Vadak és minden, ami erdő

Kép forrása: Az esemény Facebook borítóképe

Ismerd meg az erdő titkait és kóstold meg finomságait a hétvégén a badacsonyi Gasztrohegyen! A Badacsonyi borvidék legjobb helyszínein garantáltan felséges falatok várnak Rád! Lesz szarvas, őz, vaddisznó és fácán ínycsiklandozó erdei gombákkal homoktövissel, csipkebogyóval és az erdő számos fantáziadús ajándékával. Ugye, hogy már csak a gondolattól is összefut a nyál a szádban? És mindehhez a környék legjobb borait kortyolhatod! Érezd az erdő minden rezdülését és felséges ízét a Gasztrohegyen! És ha most nem tudsz csatlakozni az erdei utazáshoz, ne csüggedj, mert a Gasztrohegy további felséges gasztro témákkal várja vendégeit szeptembertől áprilisig!

Rotary Beaujolais – VII. Jótékonysági Újbor Ünnep

Kép forrása: Az esemény Facebook borítóképe

Szeretnél részt venni egy különleges borkóstolón, ahol nem csak a kivételes borokat élvezheted, de egy nemes célt is támogathatsz? Akkor pénteken a Rotary Beaujolais Jótékonysági Újbor Ünnepen a helyed! Az est elegáns környezetben kellemes zenét és fantasztikus borokat ígér, miközben adományaiddal a fogyatékkal élő gyermekek tanulását segítheted. Légy Te is része ennek a nagyszerű eseménynek, ahogy már 19 kiváló borászat teszi!

Kalandozások a perui borvilágban

Kép forrása: Az esemény Facebook borítóképe

Fedezd fel péntek este a perui borok világát a MagNet Közösségi Házban! Mindig vonzott a Machu Pichu misztikus hazája, a perui életérzés és a borok? Akkor itt a remek lehetőség, hogy belekóstolj! Ma este 7 izgalmas perui bort ízlelhetsz meg Petzold Attila sommelier kíséretében. A finom ízeket a borkorcsolyák, a felejthetetlen hangulatot Alex Torres perui gitáros biztosítja.

Bott Frigyes borkóstoló

Kép forrása: Az esemény Facebook borítóképe

Megismerkednél Bott Frigyes, felvidéki borász natúrboraival? Akkor péntek este a soproni Natura Vinotékában a helyed! Bár a helyszínek limitáltak, de talán még ott tudsz lenni a 8 tételes bio borkóstolón!

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések