Indul a banzáj! – Hétvégi borfesztiválok

Indul a banzáj! – Hétvégi borfesztiválok

Dübörög a ritmus, forr a vér, mindenki tombol, aki csak él! Ismerd meg a hétvégi borfesztiválokról szóló ajánlónkat!

Végre elérkezett a várva várt fesztiválszezon! A lányok egyre lengébb ruhákban élvezik a kellemes tavaszi időjárást, tombolnak a hormonok, újra kimozdulunk a téli visszahúzódás után, és végre lehet menni rázni a legjobb koncerteken. Ha szereted a jó bort, a kitűnő muzsikát, a felszabadult fesztiválhangulatot, akkor olvasd el a Vincells – Stílusos Borimádók magazin hétvégi borfesztiválok programajánlóját!

27. Szegedi borfesztivál – Szeged Napja Ünnepségsorozat 2023

Plakát forrása, az esemény leírása

Látogass el az ország leghosszabb és legnagyobb gasztrokulturális fesztiváljára, Szegedre május 12-21. között!

Hogy mire számíthatsz a hétvégi borfesztiválok legnagyobbikán? Országunk egyik leghangulatosabb városa hatalmas, nyüzsgő hangyabolyként együtt ünnepli az életet, a tavaszt, a bort és Szegedet!

A 22. Szegedi Hídivásáron megtalálsz mindent, mire vágysz. Csodálatos hazai kézműves remekművekre tehetsz szert. 160 borászat kitűnő tételeit kóstolhatod meg.  Számos ínycsiklandozó, látványos gasztronómiai specialitást megízlelhetsz; és fantasztikus koncerteken tombolhatsz. Már csak a legjobb társaság kell mindehhez, és garantál a fergeteges hangulat!

Az eseményről részletesen itt olvashatsz.

XI. Avasi Borangolás

Plakát forrása, az esemény leírása

Jó szívvel ajánljuk az ország legkülönlegesebb hangulatú borgasztronómiai rendezvényét, a XI. Avasi Borangolást. Gyönyörű helyszínen, Miskolc belvárosának macskaköves, rejtélyes kis utcáin és a történelmi pincesorokon várja Miksolc az ide látogatókat. Május 11. szakmai nap, de május 12-13-án tárt kapukkal, pukkanó palackokkal várják a szomjas vendégeket a helyi pincészetek és az ország különböző borászatai.

Az összeölelkezős eseményen nem csak jóllakhatunk, de a remek családi programok és a változatos zenei koncertek garantálják a felejthetetlen fesztivál élményt.

A fantasztikus fesztivál részletes programját itt találod.

Mátrai Bornapok Gyöngyös

Plakát forrása, esemény leírása

Gyöngyös főterére is elért a fesztiválhangulat. Május 12-14. között számos borászat nagyszerű tételei várják a vendégeket. Nem mindennapi eseménynek lehetnek tanúi az ide látogatók, hisz a helyi borászok versenyének eredményhirdetése szombaton lesz. A fantasztikus borok mellett kulináris finomságok, kézműves kirakodóvásár, vidámpark és természetesen jobbnál jobb koncertek gondoskodnak a fesztiválhangulatról.

A programokról itt olvashatsz.

Bikavér Borongoló 2023

Plakát forrása, esemény leírása

Május 13-án, szombaton 10 órakor a Mészáros Borháztól indul a szekszárdi Bikavér Borongoló. A bortúra során 7 vendéglátó pincészet kóstoltatja Bikavér borait és két más könnyű borát. Részletekről itt olvashatsz.

Bock Pince – Ünnepi Degusztációs Borvacsora

Plakát forrása, esemény leírása

Utolsó hétvégére ajánlott programunk ugyan nem fesztivál, és már a regisztráció ideje is lejárt, de egy kihagyhatatlan borgasztronómiai eseménynek ígérkezik. Ez pedig nem más, mit a pázmándi Bálint Borárium GasztroKult Tér 10. évi eseménye, a Bock Pince Ünnepi Degusztációs Borvacsorája. Az exkluzív borvacsorán 7 kitűnő Bock tétel és 6 fantasztikus fogás vár a vendégekre. A különleges ünnep háziasszonya Miklósi Erika, a világhírű operaénekesnő, aki 2022-ben elnyerte a „Borászok Barátja” díjat. Akárhogy is nézzük, ez egy igazán felejthetetlen estnek ígérkezik.

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések