Nektek is kell a párkapcsolat pezsdítés?

Mindenkinek kell néha a párkapcsolat pezsdítés. Nektek is?

Épp krízisben a kapcsolatotok? Kezd kihűlni? Ilyenkor egyetlen megoldás létezik: a párkapcsolat pezsdítés!

„Boldogan éltek, míg meg nem haltak.” Ugye, milyen ismerős? Mennyit hallottuk gyermekként, de felnőttként már mindannyian érezzük, hogy egy életre szóló kapcsolat boldogságáért bizony meg kell dolgozni. Ennek nélkülözhetetlen része a kapcsolat időnkénti frissítése. Erről beszélgettünk, Ihász Anita, kreatív párkapcsolati trénerrel, a My Lovely Notes – párkapcsolat pezsdítés kreatívan megálmodójával, a tavaly megjelent Kanapéutazások és a nagysikerű Randikaland könyv írójával.

Mindenképpen olvasd el a cikkünket, ha Neked vagy egy szerettednek éppen párkapcsolati nehézségei akadtak!

Párkapcsolat pezsdítés szerepe

Ha őszintén beszélgetünk a kisgyermekes párokkal, valószínűleg 10-ből 8 párnak hiányzik a szenvedély, a pezsgés, a randevúk, a beszélgetések, az összebújások és a feltöltő együttlétek. Sajnos a gyermekvállalás miatt rengetegen a férfi-női párkapcsolatból teljesen átváltanak apa-anya minőségükbe, és ott is ragadnak évekre, akár évtizedekre.  Teljesen jogosan hiányzik ilyenkor „valami” a párkapcsolatból; a férfi és a nő. És teljesen jogosan hiányzik ilyenkor „valami” a kapcsolatban lévő feleknek. Ez pedig nem más, mint önmaguk korábbi férfi és női mivolta. Ha pedig ez az állapot tartósan fennáll, akkor nincs mit tenni, fel kell pezsdíteni a párkapcsolatot! Ennek módszereiről kérdeztük Ihász Anitát.

Párkapcsolat pezsdítő tanácsok

Hogyan tehetsz azért, hogy a Ti párkapcsolatotok hosszú távon is boldogságot hozzon? Olvasd el egy szakember tanácsait!

1. “A legfontosabb a saját lelki épségem, ha ez rendben van, akkor lehet elkezdeni megjavítani a kapcsolatot. És ez nem önzőség. Hiszen gondolj csak bele, ha te, mikor belenézel a tükörbe, és negatív jelzőkkel illeted magad, akkor hogyan is várhatod el, hogy párod vonzónak lásson?

Nagy tévhit, hogy ha mindent megadok a társamnak, és saját magamat a háttérbe szorítom, akkor majd jól fog működni. Nem fog. Éppen ezért legyünk mi saját magunk is időnként az elsők.

2. Én abban hiszek, hogy jobb a megelőzés, mint a tűzoltás. Sokkal könnyebb úgy fenntartani egy házasságot/kapcsolatot, hogy minden nap teszünk a másikért.

3. Minél kevesebbszer használjuk azt, hogy “majd holnap”, mert egyszer csak azt vesszük észre, hogy nincs holnap. Szánjunk egymásra időt, minden egyes nap. Ha csak pár kedves szó vagy ölelés fér csak bele egy napba, akkor is.

4. Női és férfi energiák áramlása bizony sokat segíthet. Nőként ne akarjuk felvenni a férfiszerepet.

5. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a kommunikációt, a rendszeres minőségi időtöltést. Bizony a rendszeres beszélgetések üdítően hatnak, ugyan úgy, mikor előre meghatározunk egy “randi napot” a héten, és ahhoz tartjuk magunkat. Izgalmasan készülődünk, közös élményeket élünk át.

6. És az utolsó a kilovaglás módszere, mely amilyen egyszerű, annyira hatásos. A férj érkezik, a feleség pedig az ajtóban várja egy meleg öleléssel, mosollyal. Úgymond “kilovagol elé” minden egyes nap. Pont úgy tesz a feleség, mint régen az asszonyok, akik a falu szélére lovagolva várták a csatából hazaérkező, fáradt férfiakat. A férfi csak így érzi igazán, hogy hazajött, és itthon örömmel várják.”

Ha pedig már érezzük, hogy baj van, és mind a ketten meg akarjuk menteni a házasságot, akkor jól jöhet egy szakember segítsége. Biztosan hatékonyabb, mint az interneten kiokoskodni valamit.

Boldog párkapcsolatra nevelés

Anita egyszerű, hétköznapi tanácsait hallgatva felmerült bennünk a kérdés, vajon hol kell elkezdeni megalapozni a boldog párkapcsolatot? Talán már egészen gyermekkorban? Milyen hatásunk van gyermekeink majdani kapcsolataira? Egyáltalán van bármi hatásunk? Anita erre a kérdésünkre is válaszolt:

„Azt gondolom, hogy óriási felelőssége van a szülőknek, hiszen a gyerekek másolják a mintákat, amit otthon látnak. Nem is gondolnánk, de bizony nagyban kihat a későbbi párválasztásikra az, hogy otthon apa hogyan bánik anyával és fordítva. Otthon az édesanyjuktól lesik el a kislányok, hogy hogyan kell “nőnek lenni” a kisfiúk pedig apukájuktól, hogy milyen is egy “igazi férfi”.

Mit csinál egy kreatív párkapcsolati tréner?

Anita végzett párkapcsolati tréner, de egyéni terápiát nem kíván tartani pároknak, hiszen erre rengeteg nagyszerű szakembert találhatunk. Ő nem azt kívánja megmondani a pároknak, mit tegyenek válságos időkben, hanem inkább azt, hogyan tegyék. Olyan kreatív, szórakoztató eszközöket kíván a megfáradt pároknak adni, mellyel újra tudják izzítani a szunnyadó szenvedélyt. Missziója, hogy segítséget nyújtson többek között azoknak a szülőknek, akik elvesztek a szülőségben.

„A játékos feladataimmal vissza akarom adni ezeknek a szülőknek és más pároknak a romantika, a szeretve vagyok érzését. Egy mankót szeretnék adni, hogy ezekkel a randijátékokkal akár a kisgyerekes szülők is be tudják csempészni mindennapjaikba a romantikát. Ha ugyanis nincs idő elmenni randizni, akkor miért ne lehetne az otthonunkba varázsolni ezeket a helyeket? Miért ne lehetne beszélgetni akár teregetés vagy kerékcsere közben is?”

Ezzel a hivatással hozta létre Anita könyveit, melyeket nem csak ő írt, de ő is szerkesztette őket.

Kanapéutazások – szórakoztató kapcsolatépítés

A Kanapéutazások Anita második nagy sikerű műve. Egy tematikus, randijátékos könyv, mely egy olyan világkörüli útra invitálja a párokat, amihez nem kell kimozdulni otthonról. Anita úgy választotta ki az országokat – melyeket ő maga is mind meglátogatna -, hogy a hegyek, tenger, a kultúra és a szórakozás szerelmesei mind találjanak a könyvben kedvükre való úticélt. Könnyen kivitelezhető feladatai nem csak a párkapcsolatot frissítik, de izgalmas edukációként is szolgálnak. A Kanapéutazások nem csak pároknak szól, hiszen játékos feladatai egy baráti összejövetelt is feldobhatnak. Na, nem minden feladat! Azért Anita első, elsöprő sikerű könyvéhez, a Randikalandhoz hasonlóan, a Kanapéutazások is főként pároknak szól!

Hogy használd a Kanapéutazások könyvet?

Minden egyes kaland egy beszállókártya formájú meghívóval kezdődik, melyet le tudnak tölteni az olvasók. Így, ha meglepi randi lesz, már reggel rá lehet hangolódni.

Aztán indulhat az utazás, ami a valóságban hosszú és unalmas. Éppen ezért az olvasók 15 beszélgetést indító kérdéssel tehetik izgalmasabbá ezt a virtuális utazást.

Érkezés után következik az intimitást erősítő feladat. Majd a tematikus esttel, helyi étel-, ital-, film- és zeneajánlóval elmerülhetünk az adott ország hangulatában.

Minden egyes fejezetnél megtalálható a helyi nevezetességekhez egy link, melyet ingyenesen, virtuálisan bejárhatnak az olvasók. Majd jöhet a “képeslap”, azaz a saját maguknak írt levélke, melyet csak egy meghatározott időpontban lehet felbontani. Szuvenír gyanánt pedig egy kis kreativitást igényló feladatot kell végrehajtani.

A könyvben lévő titkos QR-kóddal a feladatlapok bármikor újra letölthetők, így a könyv elnyűhetetlen.

A randijátékos könyvek elsöprő sikere

A Vincells csapata úgy gondolja, Anita hiánypótló eszközökkel szolgál a megfáradt pároknak. Mi is látjuk, tapasztaljuk, a párkapcsolat és a család egysége mennyire fontos és sérülékeny. Mai rohanó világunkban nehéz helyt állni az élet minden területén, de ha a párkapcsolat rendben van, az sok nehézségen átlendít. Életünk egy meghatározó része a párkapcsolatunk, ami manapság a rengeteg válással válságos időszakát éli. Ezért gondoljuk, hogy nagy szükség van az párkapcsolat pezsdítő ügyes eszközökre. Nem véletlen, hogy Anita könyveit rengeteg fiatal, szülők és nagyszülők is előszeretettel viszik ajándékba, és még Dr. Mészáros Ádám, párkapcsolati tréner is ajánlja.

Ismerd meg Anitát, a párkapcsolat pezsdítés kreatív trénerét!

Mint sokunk újrakezdését és hivatásának megtalálását, Anita pályáját is egy személyes tragédia indította el. Mikor nem tudta feldolgozni édesapja halálát, belekezdett egy webdizájner képzésbe. Anita is bizonyítéka, hogy a legjobb terápia az elhivatott munka és tanulás. Az iskola büszkeségei között végzett, és újra megtalálta önmagát és motivációját.

Mikor második kislányával volt otthon, érezte, hogy férjével házasságuk kezd egyhangúvá válni. Látta, hogy férje és ő maga is elvesztek, az apa, anya szerepben, és már csak nosztalgiával tekintettek régi férfi, női mivoltukra. Ezért kutatómunkába kezdett. Rájött, hogy rengeteg ifjú szülő jár hasonló cipőben. Ekkor megalkotta 3 párkapcsolati kommunikációs kártyacsomagját, mely rámutatott, mekkora igény van az ilyen „segítő eszközökre”. Kártyái kapcsán sokan kértek párkapcsolati tanácsokat Anitától, aki hamar érezte, hogy ez már túl nyúlik a személyes kompetenciáink, így elvégezte Dr. Mészáros Ádám párkapcsolati tréner képzését. Így vált Anitából, a kórházi adminisztrátorból nagysikerű kreatív párkapcsolati tréner.

Ha Te is hasznosnak érzed Anita ötletes párkapcsolat pezsdítő termékeit, nézz körül weboldalán, vagy kövesd Facebook és Instagram oldalain. Könyveit a Líra könyvesboltokban tudod átlapozni és beszerezni. 

A képeket Ihász Anitának köszönhetjük.

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések