Sárkányhajós Fröccs-túra a tolnai holtágon

Sárkányhajós Fröccs-túra a tolnai holtágon

Különleges élménnyel népszerűsítette a LapáTolna Sárkányhajó Club a szekszárdi borokat az I. Sárkányhajós Fröccs-túrával.

Idén első alkalommal rendezte meg a LapáTolna Sárkányhajó Club szeptember 16-án a különleges túrát. A hajóút Tolnáról indult, és 2 megállóval 5 km-t eveztek a Duna tolnai északi-holtágán. Minden megállóhelyen szekszárdi borokkal és könnyed borkorcsolyákkal látták vendégül az éhes túrázókat.

A csodás helyeknek, az utánozhatatlan élménynek és a remek boroknak köszönhetően az I. Sárkányhajós Fröccs-túra olyan nagy sikert aratott, hogy garantált a folytatás! Ha érdekelnek a részletek, olvasd el Finkné Szabó Ildikóval, a LapáTolna Sárkányhajó Club elnökével készült interjúnkat!

Az I. Sárkányhajós Fröccs-túra borkínálata

5 pincészet támogatta az innovatív rendezvényt. A változatos borkínálatban több díjnyertes bor is szerepelt. A résztvevők Németh János Pincészet fehér cuvée-jét, a Prantner Pincészet és az Attila Birtok rozéját, valamint utóbbi egyik vörösborát is, az Alisca Borászat fehér, rozé és vörösborát, valamint a Tringa Borpince egyik 2017-es vörös nedűjét kóstolhatták meg. A teljes túrán részt vett az Országos Bortúra Szekszárdi Borvidékének nagykövete, aki a megállóhelyeken bemutatta a kínáló pincészetet és a kóstolt tételeket.

A szervezők a bor mellé pogácsát, zsíros kenyeret és sajtot kínáltak. A bort nem fogyasztók pedig a Decsi Élménybirtoknak hála hat féle kézműves szörpből választhattak.

Mit kell tudni a sárkányhajókról?

„A sárkányhajó a legstabilabb, legbiztonságosabb kézi meghajtású vízi jármű. 12,5 m hosszú, 1,15 méter széles, kb. 250 kg súlyú kenu típusú hajó. 20 lapátos két oldalt evez egy kormányos irányításával. Tökéletes közösségteremtő és fejlesztő tevékenység, amelyben egy célért két labdarúgó-csapatnyi ember küzd. Rendkívül alkalmas csapatépítésre és a közösségi szellem formálására. “

Mióta létezik a LapáTolna Sárkányhajó Club?

„Szabadidős sárkányhajó egyesületünk 2006-ban alakult (akkor még Paksi Sárkányhajó néven) tolnai, paksi és bajai sárkányhajósok összefogásával. Később a paksi és bajai társaink kiválását követően, 2011. évben vettük fel a LapáTolna nevet. Bázisunk a Tolnai Kajak-Kenu Szakosztály csónakházában található (Tolna, Fürdőház u. 1.szám alatt), ahol az edzéseinket is tartjuk, heti kétszeri alkalommal.”

Milyen élményeknek ad még lehetőséget, az év mely részeiben a Club?

  • Kipróbálhatják a sárkányhajózást.
  • Hétvégi program keretében szalonna-sütős és/vagy bográcsozós, egy napos túrákat szervezünk.
  • Részt vállalunk cégek csapatépítési programjaiban, valamint iskolák sporttevékenységében.
  • Idén harmadik alkalommal (június elején) rendeztük meg a LapáTolna Napot, melyen cégek, baráti társaságok és iskolások versenye.
  • Idén rendeztük meg először a Jótékonysági Napot, melynek célja elsősorban a rászoruló tolnai családok megsegítése volt. A programra kilátogatóktól azt kértük, hozzanak egy cipősdoboznyi tartós élelmiszert, iskolaszereket, játékokat, használt, de jó állapotú ruhákat, melyeket a Tolnai Családsegítő Központ közreműködésével eljuttattunk az arra rászorulóknak. Cserébe mi különböző programokat kínáltunk: táncos csoportok, gitáros-énekes fellépő mellett főzőverseny volt, lehetett társasjátékozni, íjászkodni, kézműveskedni, továbbá természetesen a gyermekek és felnőttek egyaránt kipróbálhatták a sárkányhajózást.

A legtöbb programunk, amely a sárkányhajózáshoz kapcsolódik, a kora tavasztól késő őszig terjedő időszakra tehető, a hűvösebb idő beálltával pedig túrázunk, kirándulunk.”

 A Club örömmel fogad minden új kezdeményezést és érdeklődőt.

A fotókat a Lapátolna Sárkányhajó Clubnak köszönhetjük.

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések