7 hétvégi boros programajánló

Ismerd meg a Vincells – Stílusos Borimádók Magazin hétvégi boros programajánlóját az ország különböző részeiről!

Ha igaz a hír, hétvégén beköszönt a várva-várt tavasz. Ha szeretnél kimozdulni és fantasztikus borokat kóstolni a tavaszi zsongásban, ismerd meg hétvégi boros programajánlónkat!

Cuvée Bingó Night

Kép: https://www.facebook.com/events/243727668094305/?ref=newsfeed

Április 21-én, pénteken a gyöngyösi 5Dudás Borászatban különleges este vár az érdeklődőkre. Ha úgy érzed, a szőlész-borász szakma túlságosan férfias, akkor ez az est Neked való! A híres Mátrai borvidék 6 fantasztikus női szakembere – többek közt egyik kedvenc partnerünk, a Bárdos Pincészet vezetője, Bárdos Elvira – egy kreatív, játékos borkóstoló klubestre hívja vendégeit. Főszerepben: a fehér, vörös és rozé házasítások lesznek. A 8 féle kitűnő cuvée tétel és az ínycsiklandozó borkorcsolya falatkák fogyasztása közben felszabadult, interaktív bingózás vár a vállalkozó szellemű érdeklődőkre.

Csülökparádé Pálinka és Borfesztivál – Kézműves vásár

Kép: https://www.facebook.com/events/520772233359734?active_tab=about

Ha szereted a jó bort és a testes ételeket, akkor a hétvégén Alsóörsön a helyed! Április 21-23. között, a Sirály parkban kerül megrendezésre a Csülökparádé, Pálinka és Borfesztivál, Kézműves vásárral egybekötve.

Itt minden lesz, mi szem, s szájnak ingere! Csülökből lesz még a kerítés is! Szerencsére a szervezők nem csak az éhes, de a szomjas, sőt! még a kiskorú látogatóknak is készülnek értékes programokkal. Lesz játszósarok, kézműveskedés, lufibohóc és sok színesre festett, mosolygós arcocska. Ha ez nem lenne elég, mindkét nap interaktív gyerekzenekarok szórakoztatják majd a legkisebbeket.

BorPont Piknik 2023 – Sétáló Borkóstoló

Kép: https://www.facebook.com/events/717429509969809

A győri Olimpiai Sportparkban nagyszabású sétáló borkóstoló van készülőben. Április 22-én szombaton ugyanis több, mint 40 borászat 250 féle tételét kóstolhatják meg a borrajongók. Biztosak vagyunk benne, hogy fantasztikus lesz, hiszen számos népszerű hazai pincészet is kóstoltat a rendezvényen, és több külföldi különlegesség is várja a vendégeket. A piknik kifejezés ne riasszon el senkit rossz idő esetén se! A rendezvény fedett helyszínen zajlik.

Badacsony New Yorkban 2023

Kép: https://www.facebook.com/events/908289433502742

Ne tévesszen meg senkit a név! Ez az ajánlás budapesti Olvasóinknak van a legközelebb, viszont a balatoni hangulat garantált. A méltán híres és kedvelt badacsonyi borvidék költözik most egy délutánra Budapestre és hozza magával emlékezetes kóstolni valóit. A Blaha Lujza tér mellett lévő Anantara New York Palace Budapest Hotel Római termében április 22-én exkluzív borkóstolót tartanak. A kóstolón Badacsony legjobb borászatai és fantasztikus borai gondoskodnak majd a felséges élményről.

Kishegyi Kortyok és Falatok

Kép: https://csodalatosbalaton.hu/programok/gasztro-programok/kishegyi-kortyok-es-falatok-2023-balatonlelle/

Idén ötödik alkalommal fognak össze a Balatonlelle környéki borászok és vendéglők, hogy Kishegyi Kortyok és Falatok rendezvényével népszerűsítse a vidék ízeit. Ha a környéken élsz, vagy éppen arra jársz a szőlősgyöröki vagy kőröshegyi tulipánszüret miatt, mindenképpen érdemes sétálni egyet a kishegyen beszélgetve a helyi borászokkal, ízlelgetve a helyi finomságokat.

Magyar Bor 2040

Kép: https://www.facebook.com/events/1358929261527657

Egy igazán jövőbemutató esemény a következő boros programajánlatunk, melyre elsősorban a szőlész-borász szakemberek figyelmét kívánjuk felhívni. Hol látjuk a magyar bor helyét 2040-ben? Mi a cél? Mire van igény? Hol? Mi van a jelenben, hova reális innen eljutni? Hogyan? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekkel fognak foglalkozni Csopakon a borkóstolóval egybekötött kerekasztal beszélgetésen.

A remélhetőleg hagyományteremtő beszélgetést a ST. Donát Organic Vineyards & Winery fiatal, lendületes tulajdonosa és borásza, Kovács Tamás indította el. Bízunk az esemény sikerében!

Aranyos kóstoló

Kép: https://www.facebook.com/events/603708857883187

És végül, de nem utolsósorban ajánljuk Szekszárd közelében járó Olvasóink figyelmébe a Babits Mihály Kulturális Központban megrendezésre kerülő Aranyos Kóstolót. Itt megízlelhetitek a Szekszárdi Borvidék Borversenyének aranyérmes borait.

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések