700 tétel egy helyen: Winelovers Grand 2024

700 tétel egy helyen: Winelovers Grand 2024

Ismerj meg egy nem csak nevében grandiózus rendezvényt vendégszerkesztőnk, Marci szemüvegén keresztül.

A Corinthia hotelben megrendezett Winelovers Grand 2024 eseménye kivételes jelentőséggel bírt a borkedvelők és szakértők számára egyaránt. Az, hogy több mint 700 bort kóstolhattak meg a látogatók, önmagában is lenyűgöző szám, de az igazi érték a résztvevő borászatok és a kínált borok sokféleségében rejlett. A rendezvény grandiózus mérete lehetőséget adott minden résztvevőnek, hogy széles körben megismerkedhessen a hazai és nemzetközi borászatok legjavával, felölelve mind a kortárs, mind a hagyományos borstílusokat. Ez az esemény nem csupán egy borkóstoló volt, hanem egy olyan találkozópont, ahol a bor szeretete és a szaktudás találkozott.

Kép forrása: A Winelovers Facebook oldala

Meglepetések és újdonságok a borvilágban

Minden évben vannak olyan borok és borászatok, amelyek különösen kiemelkednek, és idén sem volt ez másképp. Marci számára többek között különlegesen emlékezetes tétel volt a Kancellár Birtok Irsai Olivér 2023-as évjáratú bora vagy a Szeremley Pincészet 2000-es évjáratú késői szüretelésű Olaszrizlingje. Ezek mind szemléletes példái annak, hogy a borvilág folyamatosan fejlődik és változik. Újdonságok sora várta a látogatókat: kiemelkedő ízélményekkel és meglepő felfedezésekkel, amelyek rávilágítottak a kreativitásra és innovációra, amely napjaink borászatát jellemzi.

Kiemelkedő borászatok és tételeik bemutatása

A rendezvény egyik fénypontja a kiemelkedő borászatok és tételeik bemutatása volt. A Pelle Pince Manna Cuvée-je vagy a Veszprémi Érseki Pince Infula Rouge-zsa csak néhány példa volt a kínált egyedülálló borok közül. Az ilyen kóstolók lehetőséget biztosítottak a látogatóknak, hogy közvetlen kapcsolatba léphessenek a borászokkal, megérthessék a borok mögötti történeteket és a készítésük során alkalmazott technikákat. Ez a közvetlen interakció mélyebb megértést és nagyobb elköteleződést eredményez a borászatok munkája iránt, mely elengedhetetlen napjaink tudatos borfogyasztója számára.

Kóstolási élmények és szakértői vélemények

A kóstolási élmények gazdagsága és a szakértői vélemények sokszínűsége hozzájárult ahhoz, hogy a Winelovers Grand egyedülálló rendezvénnyé váljon. Legyen szó egy kiemelkedően jó évjáratú klasszikusról vagy egy merész újításról, a szakértők jelenléte és véleménye segített a látogatóknak megérteni, mi tesz egy bort valóban különlegessé. Emellett a személyes kóstolási élmények lehetőséget adtak arra, hogy mindenki saját ízlésének megfelelően fedezhesse fel, és értékelhesse a kínált ízeket.

Kép forrása: A Winelovers facebook oldala

Előretekintés a következő évre

A Winelovers Grand különleges atmoszférája, a sok szakmai beszélgetés és a rengeteg kiváló tétel megteremtette a visszatekintés lehetőségét ez elmúlt évjáratokra és az előretekintést is egyaránt. A szervezők és résztvevők egyetértettek abban, hogy a rendezvény minden évben újabb és újabb mérföldköveket állít be a borászat és a borkóstolás világában. A sikeres esemény után már mindenki a jövőbeli rendezvényeket várja, remélve, hogy a következő év még több izgalmas felfedezni valót, még több különleges tételt és még több meglepetést tartogat a borászat szerelmesei számára.

Kép forrása: A Winelovers facebook oldala

Címlapfotó forrása: Kiss Márton, a Vinum Voyage alapítója

A képen láthatók:

Robert Smyth – Bor szakújságíró, a “Hungarian Wine: A Tasting Trip to the New Old World” írója

Trembeczki Attila – Borász, borkereskedő

Kiss Márton – A Vinum Voyage alapítója

Kovács Antal – Háromszoros magyar sommelier bajnok, borkereskedő

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések