Badacsony New Yorkban: Borok és összefogás

Badacsony New Yorkban: Borok és összefogás varázsa

Részt vettünk egyik kedvenc borvidékünk legrangosabb eseményén, a Badacsony New Yorkban 2024 rendezvényen.

Ha Te is imádod a Badacsonyi borvidéket, ezt az eseményt muszáj felvenned a bakancslistádra, és jövőre ellátogatnod rá! A Badacsony New Yorkban, a népszerű borvidék legnagyobb szabású eseménye, melynek a patinás Anantara New York Palace Budapest Hotel ad otthon minden évben. A nívós rendezvény idén már tizenharmadik alkalommal csábította el Budapestre azokat, akik szívesen részesednének a Badacsony különleges boraiban és varázslatos hangulatában. A március 23-i eseményen a kiváló borok, a felséges helyszín és a felemelő összefogás együtt garantálták az exkluzív élményt.

Kép forrása: Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület

Badacsonyi borok találkozása a fővárosban

A budapesti New York-palota Róma terme már kora délután zsúfolásig megtelt, ahogy a sajtó, a szakma nagyjai, majd a borrajongók is megérkeztek a nagyszabású szakmai találkozóra. A rendezvény minden évben töretlen népszerűségnek örvend, ami idén sem volt másként. 38 pincészet több mint 200 kiváló borát kóstolhatták meg az érdeklődők, miközben lehetőség nyílt a borászokkal is megismerkedni.

A Badacsony New Yorkban a borvidék életében a legkiemeltebb rendezvény és ez tetten érhető volt a kiállítók számából is. A seregszemle mindannyiunk számára nagy presztízzsel bír, amelynek keretében szeretnénk megmutatni, hogy Badacsony egy előremutató és fejlődő borvidék, mely mind a borok, mind pedig a borászok elhivatottságában komoly potenciállal bír.” – mondta Istvándy Gergely, kiállító borász.

Kép forrása: Vincells – Stílusos Borimádók magazin

Az összefogás varázsa

A rendezvény célja kezdetek óta a badacsonyi összetartozás erősítése. Ennek szimbólumaként a központi kivetítőn a helyi szolgáltatók színes képi anyagával merülhettünk el a Badacsonyi borvidék bájos világában. Az esemény nemcsak a pincészetek, hanem a helyi termelők, turisztikai szolgáltatók és kézművesek találkozóhelye is, színesítve és gazdagítva ezzel a rendezvényt.

Kép forrása: Vincells – Stílusos Borimádók magazin

Tágasabb terek és rekordszámú kiállító

Az idei évben még több kiállítóval és bővített területtel várta az érdeklődőket a Badacsony New Yorkban rendezvény. A sétáló kóstolón azonban idén is csak a legkiválóbb borokat kóstolhatták meg a vendégek a badacsonyi palettáról. A nívós esemény előtt ugyanis egy borász bizottság előzetes vakkóstolóval biztosította, hogy csak magas minőségű borok kerüljenek kínálásra.

A borvidéki összefogás mellett az esemény célja továbbra is az, hogy felkeltse az érdeklődést Badacsony és környéke iránt, hiszen a legjobb hely a borkóstolásra maga a borvidék. Az eseményen így kiemelt figyelmet kapott Badacsonytomaj települése, mely idén ünnepli várossá nyilvánításának 20. évfordulóját.

A tágasabb helyszín számos új lehetőséget biztosított a látogatók számára.

„Mint kiállító és szervező elmondhatom, hogy az idei seregszemle sikerült a legjobban, hiszen sok programot tudtunk biztosítani a vendégeknek és a terem bővítése miatt hangulatosabb is lett. Bízom benne, hogy hozzám hasonlóan a látogatók is úgy ítélték meg, hogy az esemény méltó módon képviselte a Badacsonyi borvidéket.” – nyilatkozta Szászi Endre, a szervezőbizottság tagja.

Kép forrása: Vincells – Stílusos Borimádók magazin

Mesterkurzusok a borok világában

A Badacsony New Yorkban rendezvényhez hozzátartoznak az izgalmas mesterkurzusok is, melyek idén sem okoztak csalódást. A teltházas Vivaldi teremben Dr. Csizmadia András, a BorSchola vezetője és Wolf András, a New York Kávéház és a Salon étterem executive séfje információkban bővelkedő, könnyed, humoros és ínycsiklandó betekintést nyújtott a borok és az ízek harmóniájának világába.

Kép forrása: Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület

Badacsony: Magyarország egyik kedvenc borvidéke

A Badacsony New Yorkban esemény minden évben emlékeztet minket arra, hogy a Badacsonyi borvidék nemcsak kiváló borokat kínál, hanem egy magávalragadó életérzést is. Az összefogás és a fejlődés jegyében a borvidék népszerűsége és vonzereje egyre csak nő, és ez nem véletlen. A Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesületnek köszönhetően ma már egész évben várják a vendégeket minőségi szolgáltatásokkal és színes programokkal. A tavasz és nyár során a VI. Kéknyelű Piknik és a Bortriatlon kihagyhatatlan élményei csábítanak minket a csodás vidékre.

Az idei Badacsony New Yorkban rendezvény ismét bebizonyította, hogy a Badacsonyi borvidék nem csupán egy bor, hanem egy életstílus, amelynek részese lenni valóban különleges élmény. Már alig várjuk, hogy jövőre újra részesei lehessünk ennek a különleges eseménynek, és megkóstolhassuk Badacsony varázslatos borait.

Címlapfotó forrása: Vincells – Stílusos Borimádók magazin ( Szappanos-Homolya Lúcia és Szappanos Péter)

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések