A Vincells bemutatja a Hilltop Borászatot

A Vincells Borékszer csapata bemutatja a Hilltop Borászatot.

A bor és stílus szerelmesei már a Hilltop Borászat boraiból készült ékszereink közül is válogathatnak.

Büszkén jelenthetjük be, hogy már több hazai borászattal partneri kapcsolatban áll a Vincells Borékszer csapata. Örömmel mutatjuk be blogunkban újabb együttműködő partnerünket, a Hilltop Borászatot a neszmélyi borvidékről.  Kiemelten fontos számunkra, hogy stílusos ékszereink kifinomult viselőinek kizárólag prémium alapanyagból, minőségi borok felhasználásával készült, igazán különleges ékszerekkel szolgáljunk.

Történelmi dűlők

A Borászat 1993-ban egy egykori TSZ pincében, tízezer liternyi fémtartállyal és 110 hektár rossz fajtaösszetételű, elöregedett tőkével vágott neki a neszmélyi bor hírnevének újraépítésébe. 410 hektáron kezdtek el szőlőt telepíteni – akkor még elsősorban a külföldi piac számára, hogy megfizethető és magas színvonalú borokat adhassanak a világnak. Ehhez szükségük volt egy XXI. századi technológiára alapozott, korszerű borászatra és egy kiváló szakértőre. Főborászuk, Kamocsay Ákos neve lett minderre a garancia. Így válhatott a Hilltop harminc év alatt hazánk egyik legnagyobb és legszebb borbirtokává.

A neszmélyi borvidéken több mint kétezer éves bortörténelemre építették borászatukat, miután már Probus császár is szőlőtelepítésre fogta be ott az ókori Róma légióit. Később Zsigmond király, a Zichy család, majd a Pannonhalmi Apátság is erősítette a szőlészet helyi hagyományait, amelyet ma a Hilltop folytat büszkén tovább.

Fotó: Hilltop Borászat, Szmodits Balázs

Hilltop érzés

A neszmélyi borvidék, egyben borászatuk központja a Neszmély és Dunaszentmiklós közötti dűlőcsoport, azon belül Meleges-hegy, ahonnan lenyűgöző panoráma nyílik a Dunára. Erről a festői szépségű „dombtetőről” kapta borászatuk is a nevét.

Boraikban benne van a neszmélyi táj szépsége, a borász szerelmes gondoskodása, a természettel szembeni felelősség tudatos felvállalása, és az az innovációba oltott szakértelem, amely biztosítja, hogy minden tétel egyedi és összetéveszthetetlen legyen.

A Hilltop a bor szeretetére nevel: tudatos, kulturált borfogyasztásra, valódi műélvezetre. Az illatok és zamatok apránként tárják fel a bor titkait, emlékeket idéznek fel, érzéseket hívnak elő, míg végül könnyedén végig vezetik az érzékszerveket egy komplex élményig. A kóstolás élvezetéig.

Fotó: Hilltop Borászat, Szmodits Balázs
Fotó: Hilltop Borászat, Szmodits Balázs

Termesztő terület

A Hilltop termőterületei közé tartozik a könnyed eleganciával hódító Meleges-dűlő, a komplex, édeskésen gyümölcsösségű borokat adó Keresztrét-dűlő, a magasan termő, egyedi fűszerességű szőlőt termő Urbankó-dűlő, a telt, gazdag, szép savakkal megáldott tételek bölcsője, a Faragó-dűlő, és a legkoncentráltabb, legintenzívebb ízeket hozó Páskom-dűlő.

Termesztett fajták

Olyan világfajtáknak adnak otthont ezek a napos lejtők, mint a chardonnay, amely különösen kedveli a környezetet, a sauvignon blanc, a pinot gris vagy éppen a fűszeres tramini. És olyan tradicionális hazai kedvenceknek, mint például legnépszerűbb boruk, a cserszegi fűszeres, az Irsai Olivér, az olaszrizling, a királyleányka, a merlot vagy a cabernet sauvignon.

Fotó: Hilltop Borászat, Szmodits Balázs

Hilltop hitvallás

Számukra ugyanolyan fontos a szőlő, mint a bor szeretete, hiszen mindennek ez az alapja. Hisznek abban, hogy a borász szakma ugyanannyira szenvedély, mint hivatás, amit csak őszintén érdemes csinálni.

Fotó: Hilltop Borászat, Szmodits Balázs

Hilltop misszió: A hazai borkultúra öregbítése

„Egy boros nemzet nem tud tévedni” címmel mérte fel a Hilltop a hazai borfogyasztók háttértudását.

A magyarok nemcsak szeretik, de ismerik is a borokat, sőt azok készítésével kapcsolatban is tájékozottak. Az edukációt előtérbe (és a címkéjére) helyező Hilltop a szüret tájékán, arra volt kíváncsi a legutóbbi online felmérésében, hogy vajon mennyit tudnak a fogyasztók a borkészítés legfontosabb lépéseiről, a hazai borvidékekről, valamint a borfogyasztás apró trükkjeiről. Az eredmények magukért beszélnek.

Fotó: Hilltop Borászat, Szmodits Balázs

A Neszmélyi borvidék legfőbb képviselője

#Neszmély néven nemrég új közösségi bor született a Neszmélyi borvidéken. A bor célja, hogy a Neszmélyi borvidék fejlődéséért tenni akaró bortermelők közössége a boron keresztül megismertessék a borvidéken tevékenykedő borászatokat, illetve, hogy ráirányítsák a figyelmet a több, mint kétezer éves múltra visszatekintő Neszmélyi borvidékre, a régió kulturális értékeire, illetve a turizmusban rejlő lehetőségekre.

Kamocsay Ákos, a magyar borászat ikonikus alakja, a Hilltop Neszmély Borászat társtulajdonosa és főborásza szavaival élve: „Ez a palackbor maga Neszmély. Benne van az északi hosszan elnyúló borvidék minden sajátossága, a neszmélyi dombok és völgyek, a mély-meleg lösztalaj, a hűvösebb klíma, az itt végtelen hosszúságban kígyózó Duna. A mindig friss üdeség, a ropogós savak, a gazdag, komplex, kissé telt aromák és illatok, a csodálatos harmónia. Mi, akik a szívügyünknek tekintjük ezt a borvidéket és tenni akarunk azért, hogy minél többen lássák, érezzék, amit mi már jó ideje tudunk és hiszünk, hogy a magyar borvidékek között, fehérbor tekintetében, a Neszmélyi borvidék élenjáró és szinte minden évjáratban a legjobbak között tud lenni, szeretnénk közös erővel régi dicsfényébe állítani a borvidéket”.

Fotó: Hilltop Borászat, Szmodits Balázs

Díjnyertes boraik

Már 1996-ban is aranyérmes díjazást kapott a Borászat több kitűnő bora egy hazai borversenyen. A Hilltop azóta számtalan hazai és nemzetközi szakmai elismerésben részesült. Borai évek óta benne vannak a TOP 100 LEGJOBB MAGYAR BOR-ban.

A VINAGORA NEMZETKÖZI BORVERSENYEN 2020-ban arany érmes minősítést kapott a Kamocsay Prémium Olaszrizling 2017, és ezüstérmet a Kamocsay Prémium Chardonnay 2017.

Fotó: Hilltop Borászat, Szmodits Balázs

Amennyiben szeretne többet olvasni a borászatról, itt megteheti:

Honlap: https://hilltop.hu/hu

Facebook: https://www.facebook.com/Hilltop.Neszmely.Boraszat

Instagram: https://www.instagram.com/hilltopboraszat/

Prémium minőségű borokból készült ékszereinket itt megtekintheti: https://vincells.com/vasarlas/

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések