A Vincells bemutatja a Szentpéteri Borpincét

A Vincells Borékszer csapata bemutatja a Szentpéteri Borpincét

A bor és stílus szerelmesei már a Szerntpéteri Borpince boraiból készült ékszereink közül is válogathatnak.

Büszkén jelenthetjük be, hogy már több hazai borászattal partneri kapcsolatban áll a Vincells Borékszer csapata. Örömmel mutatjuk be blogunkban újabb együttműködő partnerünket, a Szentpéteri Borpincét a kiskunsági borvidékről.  Kiemelten fontos számunkra, hogy stílusos ékszereink kifinomult viselőinek kizárólag prémium alapanyagból, minőségi borok felhasználásával készült, igazán különleges ékszerekkel szolgáljunk.

Szentpéteri Borpince bemutatása

A családi pincészet már három generáció szakmai tapasztalatának tudását öleli fel. Jelenleg 65 hektárnyi szőlőterületeik Kiskőrösön és környezetében terülnek el. A borvidékre jellemző módon homokon és löszös alapkőzetű meszes talajokon gazdálkodnak. Ennek köszönhetően boraik fiatalos lendülettel bíró, könnyed, üde és kimondottan gyümölcsös, magas minőségű nedűk.

Fotó: Szentpéteri Borpince

Szentpéteri borok

Színes fajtapaletta tükrözi arculatukat. Hagyományos és modern technológiák segítségével alakítják fehér-, rosé-, vörös és késői szüretelésű boraik jellegét. Termékkínálatukban megtalálhatóak a térségre jellemző hungarikumok valamint világfajták is.

Fotó: Szentpéteri Borpince

Díjnyertes Szentpéteri borok

A Pincészet Chardonnay Válogatás 2021 bora a fajta hazájában, Burgundiában a Chardonnay du Monde 2022 Nemzetközi Borversenyen elnyerte az egyetlen magyar aranyérmet.

A Pincészet Néró Rosé Válogatás 2021 bora többszörösen díjazott. Aranyérmes lett a Berliner Wein Trophy 2022 és a Vinalies Internationales 2022 Paris nemzetközi borversenyeken. De aranyérmes lett a hazai MATE Borversenyen, a XXII. Országos Miklós napi rozé borversenyen, valamint a Magyarország 2021 év Legjobb Újbora Borversenyen. Továbbá ez lett a MATE rosé bora és Debrecen város bora is.

Szentpéteri Borpince célja

Céljuk a fajtajelleges, prémium kategóriás borok készítése rendkívül jó ár-érték aránnyal párosítva, valamint izgalmas, különleges borok készítése fogyasztóik számára. Emellett gazdagítani kívánják a kunsági borvidék hírnevét és maradandó élményt nyújtani vendégeik számára.

Borturizmus a Szentpéteri Borpincében

A pince akár 80 fős befogadóképességének köszönhetően, tartanak pincelátogatást, borkóstolót és igény szerinti rendezvényeket is.

Fotó: Szentpéteri Borpince
Fotó: Szentpéteri Borpince

A borászatról többet itt tudhat meg:

Honlap: https://szentpeteriborpince.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/szentpeteriborpince

Instagram: https://www.instagram.com/szentpeteriborpince/

A prémium minőségű borokból készült Vincells Borékszereket itt megtekintheti: https://vincells.com/

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések