Bemutatjuk a Jammertal Borbirtokot Villányból

A Vincells Borékszer csapata bemutatja a Jammertal Borbirtokot Villányból

A bor és stílus szerelmesei már a Jammertal Borbirtok boraiból készült ékszereink közül is válogathatnak.

Büszkén jelenthetjük be, hogy már több hazai borászattal partneri kapcsolatban áll a Vincells Borékszer csapata. Örömmel mutatjuk be blogunkban újabb együttműködő partnerünket, a Jammertal Borbirtokot a Villányi borvidékről. 

Kiemelten fontos számunkra, hogy stílusos ékszereink kifinomult viselőinek kizárólag prémium alapanyagból, minőségi borok felhasználásával készült, igazán különleges ékszerekkel szolgáljunk.

Jammertal Borbirtok bemutatása

A Jammertal Borbirtok szőlőültetvényei Palkonyától Hegyszentmártonig megtalálhatóak a Villányi borvidéken. A teljes terület mészkő aljzatra rakódott löszös agyag, barna erdőtalajjal keveredve.

A szőlőskertek fennsíki és déli lejtőkön helyezkednek el. A hideg északi szelektől a pécsi és villányi kettős dombvonulatok védik őket. E sajátosság biztosítja a borvidék egyedi szubmediterrán mikroklímáját.

A birtok 85 hektárnyi saját, különös gonddal kiválasztott területeinek szőlészeti munkálatait Nagy Zsolt vezeti.

Főborászuk, sikerük kovácsa Kövesdi Zsófia.

Fotó: Jammertal Borbirtok

Fajtaválaszték

 A terroirhoz kitűnően illő bordói fajtákra koncentrálnak.

Ültetvényeik 85 %-át merlot, cabernet franc és cabernet sauvignon alkotja. A többi nagyrészt kékfrankos és pinot noir, de syrah és portugieser is megtalálható portfoliójukban.

Jammertal márkacsaládok

Évek során kialakított márkacsaládjaik:

•          Koh-I-Noor

•          Cassiopeia

•          Ars Poetica

•          Jammertal

•          Wunderlich

Fotót készítette: Jammertal Borbirtok

A Jammertal borok sokszínűsége

Területeik megművelése az elhelyezkedés miatt fegyelmezett logisztikai tervezést igényel. Egyes ültetvényeik a borászati központjuktól 40 km-es távolságra helyezkednek el. Az ebből fakadó kényelmetlenségek, többletkiadások és többletmunka ellenére ez a tény biztosítja a birtok sokszínűségét.

Bár kis borvidékről beszélünk, de a dűlők egymástól lévő távolsága az átlagosnál jóval több különleges borászati lehetőséget biztosít számukra akár egy fajtán belül is.

Ez az egyik alapja annak, hogy a világon elsők között teremthették meg a prémium borok egyedi vásárlói igényekre szabásának lehetőségét, a designer borkészítést.

Fotót készítette: Jammertal Borbirtok

Díjnyertes Jammertal borok

A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot 2015 tétele a világ egyik legjelentősebb nemzetközi borversenyén, a 2021. évi Concours Mondial de Bruxelles -en több körben végzett szigorú vakkóstoló során a világ összes jelentős borvidékéről benevezett vörösbor közül hivatalosan a legmagasabb pontszámot érte el. Ez a birtokot a világ legjobbjai közé pozícionálta.

Ezzel az eredménnyel egyúttal a Villányi borvidék is egyszer s mindenkorra felkerült a világ elit kékszőlő termő terroirjainak térképére.

Idén január végén a Jammertal Borbirtok 2012-es évjáratú Koh-I-Noor 105.6 tétele több nemzetközi aranyérem után a Sélections Mondiales des Vins Canada Montreal 2021 „ Best of Show „ díját nyerte el!

Fotót készítette: Jammertal Borbirtok

A borászatról többet itt tudhat meg:

Honlap: https://jbb.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/jammertalmagyarorszag

Instagram: https://www.instagram.com/jammertalborbirtok/

A prémium minőségű borokból készült Vincells Borékszereket itt megtekintheti: https://vincells.com/

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések