Bemutatjuk a Takler Borbirtokot és Kúriát

A Vincells Borékszer csapata bemutatja a Takler Borbirtokot és Kúriát

A bor és stílus szerelmesei már a Takler Borbirtok boraiból készült ékszereink közül is válogathatnak.

Büszkén jelenthetjük be, hogy már több hazai borászattal partneri kapcsolatban áll a Vincells Borékszer csapata. Örömmel mutatjuk be blogunkban újabb együttműködő partnerünket, a Takler Borbirtokot a szekszárdi borvidékről.  Kiemelten fontos számunkra, hogy stílusos ékszereink kifinomult viselőinek kizárólag prémium alapanyagból, minőségi borok felhasználásával készült, igazán különleges ékszerekkel szolgáljunk.

Takler Borbirtok bemutatása

A Takler család már az 1700-as évek óta foglalkozik szőlőtermesztéssel, bortermeléssel a nagy múltú szekszárdi borvidéken. A „Takler Trió” – Takler Ferenc és két fia, András és Ifjabb Ferenc – több, mint 25 éve dolgoznak együtt a magyar és a szekszárdi borok sikeréért. A tudatos, precíz munka, a kompromisszumok nélkül készülő megbízható minőségű borok viszonylag hamar meghozták számukra a sikert. Takler Ferencet 2004-ben Az Év Bortermelőjének választották. A Szekszárdi borvidék egyik legmeghatározóbb borbirtokának számító borászat jelenleg 82 hektáron gazdálkodik. A Szekszárdi borvidék legszebb dűlőin – a Szenta-hegyen, Gurovicában, Porkoláb-völgyben – termel szőlőt.  

‘Takler Trió’, Fotó: Takler Borbirtok

Termesztett fajták

A Takler család a kezdetektől elkötelezett híve a helyi fajtáknak, a ma már Szekszárd palackba töltött Örökség névre keresztelt Kadarkának, Kékfrankosnak és Bikavérnek, de természetesen a világfajták sem hiányozhatnak a szortimentjükből, legyen az Merlot, Cabernet franc, Cabernet sauvignon vagy épp a manapság igen divatos Syrah szőlőfajta. A mai trendeket követve a kékszőlők mellett fehér szőlőfajtákkal is foglalkoznak úgy, mint a Királyleányka, Sauvignon blanc és a Rajnai rizling.

Fotó: Takler Borbirtok

Takler borok

A Takler vörösborok stílusa némiképp változott az elmúlt 10 évben. A robosztusság helyett ma már a terroir és a fajtajelleg áll a középpontban.

Tartalmas ugyanakkor lendületes, gyümölcsös és legfőképp fűszeres karakterűek ezek a tételek, finom tanninokkal és visszafogott fahordós jegyekkel kiegészülve.

A kifinomultság, harmónia és egyediség ma is folyamatos sikereket hoz a birtoknak mind hazai mind pedig nemzetközi viszonylatban is.

Fotó: Takler Borbirtok

Takler Kúria

Szekszárdtól 8 km-re fekvő decsi hegyen várja a Takler Kúria nevű bor és wellness hotel az igényes borkedvelőket, borturistákat. A szőlőbirtokon nem csak korszerű feldolgozó-, palackozóüzem, hanem egy középkori hangulatú pincerendszer, egy igazi borszentély is megcsodálható.  

Fotó: Takler Borbirtok
Borszentély bejárata, Fotó: Takler Borbirtok

Takler gasztronómia

Tavaly nyártól már a fővárosban is várja a Takler borok kedvelőit a bécsi úti Takler Borbár Buda. A vendégek bátran szemezgethetnek a teljes Takler borválasztékból és megkóstolhatják Takler Ferenc receptje alapján készített házi szalámit, sonkával valamint tolnai sajtokkal.

Fotó: Takler Borbirtok
Fotó: Takler Borbirtok

A borászatról többet itt tudhat meg:

Honlap: https://www.takler.com/

Facebook: https://www.facebook.com/taklerkuria

Instagram: https://www.instagram.com/taklerkuria/

A prémium minőségű borokból készült Vincells Borékszereket itt megtekintheti: https://vincells.com/

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések