Szüreti mulatság Tokaj környékén

Október 8-10. között Bodrogkeresztúr és Bodrogkisfalud tárt karokkal várja a bor, a zene és a gasztronómia nagy rajongóit.

Bár az indiánnyár már nem ragyog oly fényesen, de még mindig rengeteg ízes, színes, kellemes programmal kecsegtet számunkra az ősz. Még számos borút, bortúra és fesztivál várja októberben a bor szerelmeseit.  

Ha szereted a bor, a gasztronómia és a zene háromságát, Bodrogkeresztúr és Bodrogkisfalud kapui tárva nyitva várnak október 8-10. között a XI. Mindszenthavi Mulatságon. A hétvégén változatos programokat ígérnek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kis falvak.

Pénteken az aszúbor első írásos említésének 450. évfordulójának alkalmából megkezdődnek a tematikus borkóstolók. Díjnyertes italokat szolgálnak fel a gourmet vacsorán, majd a menü alapján igazán íncsiklandozó borvacsora kényezteti majd a gasztronómiai örömök előtt álló jelentkezőket. 

Szombaton folytatódnak bor-, sajt, gin- és pezsgőkóstolók, de különleges helyi lekvárokat és a markánsabb ízek kedvelői több féle borecetet is megízlelhetnek majd, hiszen itt található Magyarország egyetlen ecetmúzeuma. Nem csak a szomjas, jó étvágyú vendégeknek kedvez a szombati program, hiszen számos más lehetőség közül lehet válogatni. Lesz aszúszedés, szüreti felvonulások, folk- és jazz koncertek, táncház, kézműves programok, népi játékok és gyerekfoglalkozások. A veterán autók nagy kedvelőinek lesz oldtimer autó kiállítás, de óránként indul a Wartburg is a hegyre, hogy az autentikus vidéki szőlész-borász életében fürdőzhessünk. Hogy a képzőművészetek iránt nyitott látogatók se unatkozzanak, Makoldi Sándor, helyi szobrászművész kiállítása is megtekinthető lesz egész nap, és Frey-Nagy Annamária Tokaj-hegyaljai tájat megörökítő képeiből készült kiállításának is szombaton lesz a megnyitója.  A tartalmas napot újabb 4 fogásos gourmet vacsorával zárhatják a kulináris élvezetek kedvelői.

Vasárnap az előző nap megfáradt vendégek egy kis dűlőtúrán frissíthetik fel magukat, ahol újabb borkóstolási lehetőségek lesznek biztosítottak.

Mi ez, ha nem gazdag program? Ha úgy érzed, szeretnéd még valami tartalmas programmal megtölteni az utolsó meleg hétvégék egyikét, ezt jó szívvel ajánljuk. Figyelem! Több program regisztrációhoz kötött, így tájékozódj a szervezőktől mielőtt útnak indulsz!

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések