Bor és gasztronómia A la Vinum Voyage

Bor és gasztronómia A la Vinum Voyage

Vinum Voyage: A borok és a gasztronómia egyesülése a szakértelem és a szenvedély szolgálatában

Ismerd meg a Vinum Voyage hagyomány- és természettisztelő, mégis folyamatosan megújuló varázslatos világát! Kiss Marci, a Vinum Voyage létrehozója nem csak fantasztikus borszakértő, aki izgalmas borkóstolóival és közösségi média jelenlétével népszerűsíti a borkultúrát, de profi rendezvényszervező is. Marci élete középpontjában a bor és a gasztronómia áll. E két, egymással szorosan összefüggő terület iránti elkötelezett szeretete hívta életre a Vinum Voyage vállalkozást. Itt mindent megtudhatsz, amit a borról tudni kell, valamint elmélyülhetsz a gasztronómia és a borközpontú gasztroturizmus ízes, élménydús mámorában.

Kiss Marci, a Vinum Voyage elindítója

Marci életének már gyermekkorában része volt a bor és a gasztronómia. Családjával gyakran jártak a világ különböző tájaira, ahol szülei mindig fontosnak tartották, hogy a helyi kultúrákat a gasztronómián keresztül is megismerjék. Így járta be Marci már gyermekként hazánk nagyobb borvidékeit.

Marci útját első komolyabb borélménye pecsételte meg végérvényesen, mikor egy hétköznapi vacsora után sajtok és gyümölcsök kíséretében megkóstolta St. Andrea Akutyafáját borát. Ez az élmény indította el útján, amin azóta is jár.

A Vinum Voyage születése

Marci egyetemi tanulmányai mellett a Bortársaságnál dolgozott, majd későbbi munkahelyein rendszeresen tartott borkóstolókat. Miután megszerezte WSET 2-es nemzetközi borszakértő végzettségét, elérkezett az ideje, hogy addigi tapasztalatait és tudását kamatoztatva saját vállalkozást indítson párjával, Kingával együtt. Így született meg 2023 októberében a Vinum Voyage, mely hűen tükrözi Kinga és Marci szeretetét, tiszteletét és alázatát a bor és gasztronómia iránt. Így lett a közös szenvedélyből egy izgalmas vállalkozás, mely a folyamatos fejlődésen és tanuláson keresztül minőségi értékkel szolgál fogyasztói számára.

A Vinum Voyage kínálata

Marci és Kinga minden nagy online felületén hatékonyan szólítja meg a bor és gasztronómia iránt érdeklődőket. TikTok, Instagram, Facebook és YouTube oldaluk is folyamatosan fejlődik, gyarapszik. Kitartó és alázatos munkásságuk pozitív fogadtatásra talált, így újabb minőségi tartalmakra számíthatunk tőlük.

Dinamikusan fejlődő közösségi média platformjaik mellett pedig létrehozták saját honlapjukat is, ahol nagysikerű borkóstolóikat, privát és céges szolgáltatásaikat kínálják.

A Vinum Voyage kóstolók különlegessége

Marciék kóstolói interaktív, közösségi élményt nyújtanak. Borismereti szinttől függetlenül bárki számára élvezetesek. Az informatív kóstolók általában igen gyorsan baráti beszélgetések színterévé válnak, így pezsgő közösségi élményként szolgálnak.

Már a tematika kiválasztásában is szerepe van a közösségnek, akik Instagram storyban nem csak választhatnak, de javasolhatnak is témákat. Így született meg a márciusi pezsgőkóstoló tematikája is.

Nem csak ezért érdemes csatlakozni a Vinum Voyage közösséghez, hiszen a kóstolókról elsőként a hírlevél feliratkozók szerezhetnek tudomást, akik a Vinum Voyage minden termékéhez kedvezményesen juthatnak hozzá. Így garantált a közvetlenebb kapcsolat a hűséges követőkkel.

Rendezvényszervezés profi módon

Marci sok éves tapasztalatai alapján a Vinum Voyage nem csupán nyilvános borkóstolókat szervez, hanem széleskörű céges és privát rendezvényeket, valamint hazai gasztrotúrákat is. Marci precíz hozzáállásával tökéletesen megkomponált gasztrotúrák garantálják a minőségi kikapcsolódást. Teljes körű szolgáltatásaiknak részét képezi a szállás, étkezés és az egyéb programok leszervezése is. Munkájuk során Kinga és Marci törekszik rá, hogy felejthetetlen élményt nyújtsanak minden résztvevőjüknek. Legyen szó csapatépítő tréningről, gálavacsoráról, családi születésnapról vagy baráti összejövetelről, a Vinum Voyage-nál mindig az ügyfél és elképzeléseik állnak a középpontban!

Marci gasztrotúráiról inspiráló beszámolókat is készít, ahogy már mi is olvashattuk Mádi történetét. Hamarosan pedig további videókban és cikkekben mutatják be a Vinum Voyage gasztrotúrák sokszínűségét, egyediségét.  Ismerve Marci gondos, odafigyelő hozzáállását, biztosak vagyunk benne, hogy élvezetesek lesznek a további túrák is.

Élménygazdag boredukáció

Marci boredukációs tevékenységeivel nem csak szárazon kínálja a minőségi információkat, de élményekben gazdag utazást varázsol belőlünk. Így nyilatkozott edukatív tevékenységükről:

„Célunk az, hogy leromboljuk azokat a falakat és előítéleteket, amelyek sokakat eltántoríthatnak a borok világától, és megmutassuk, hogy a borfogyasztás sokkal több, mint egyszerű mámor: alázat a természet, a szőlő, a hagyomány és a szakértelem iránt. Arra ösztönözzük fogyasztóinkat, hogy mindig a minőség legyen előtérben a mennyiséggel szemben, és merjenek kipróbálni számukra új dolgokat.”

A Vinum Voyage további célja, hogy segítsen megismerni és megszeretni a magyar borkultúrát. Kiemelt kedvencük, a Tokaj-Hegyalja borrégió és a természetesen édes magyar borok. Munkásságukkal aktívan részt kívánnak vállalni benne, hogy – Ifj. Szepsy István szavaival élve – ezek ismét megtalálják méltó helyüket a bor világának tengerében. Missziójuk, hogy újra a fine wine kategóriát erősítse a furmint és az aszú. Ennek érdekében számos programot és rendezvényt szerveznek, hogy felhívják a figyelmet ezeknek a különleges boroknak az egyedülálló karakterére és minőségére.

Ismerj meg egy borszakértőt!

Mindig nagyon izgalmas egy vérbeli borrajongóval beszélgetni, így Marcival is. Most betekintést nyerhetsz egy borszakértő meghatározó borélményeibe.

„Grand Tokaj 1960-as, 6 puttonyos aszú. Ez a bor nem csupán egy ital volt számomra; sokkal többet hordozott magában, mint egyszerűen a bor illata vagy íze. A történelem és a tudás, amit ez a kis pohár barna színű, darabos folyadék magával hordozott, nyűgözött le és varázsolt el igazán. Ráadásul az is hozzájárult a felejthetetlen élményhez, hogy egy számomra nagyon fontos személy egyidős ezzel a borral. Ez még tovább emelte az élmény fényét.

Emellett egy másik megkapó élményről is szívesen mesélek, amely a Fritz Birtok fehér kadarkájához kapcsolódik. Ez a bor látszólag egyszerűnek tűnik, mégis a pince által lebontott régi paradigmák és az újra való törekvés révén erős párhuzamot érzek a Pince és a Vinum Voyage között. Ez a bor is arra emlékeztet, hogy a borászatban, ahogy az életben is, a változás és az újítás mindig izgalmas és inspiráló lehet.”

Marci munkásságát ismerve szembetűnik, hogy nagy tisztelettel viszonyul a természethez és a tradíciókhoz. Kifejezetten kedveli a natúrborokat, így ezek jelentőségéről kérdeztük őt:

„Számomra a natúr bor tökéletesen tükrözi a hagyományok és a természet tiszteletét. Természetes és állandóan változó karaktere lenyűgöző, és éppen ez a változatosság teszi izgalmassá az ilyen borokat számomra. Jó példa erre, hogy két palack ugyanabból az évjáratú borból teljesen eltérő élményt nyújthat, ami számomra igazi kalanddá teszi ezeket az italokat. Ezzel ellentétben találkoztam olyan borral, amiről nyilvánvaló volt, hogy hibás és natúrként próbálták eladni, ez persze nem növelte a pince megítélését.

Reménykedem abban, hogy a natúr borok iránti érdeklődés nem csupán egy múló trend, hanem hosszú távon is fennmarad, és ezek az italok állandó szereplők maradnak a borok világában. Hiszem, hogy a natúr bornak nem csupán a természetre van pozitív hatása, hanem a bortermelés egészére is, és ezek az italok hozzájárulnak a fenntartható borászati gyakorlatok terjesztéséhez és támogatásához. A natúr borok jelenléte a borpiacon értékes és fontos, és remélhetőleg további inspirációt nyújtanak borászoknak és borfogyasztóknak egyaránt.”

Kövesd a Vinum Voyage fejlődését!

Ha szeretnél Te is elmerülni a borok mámoros világában, kövesd a Vinum Voyage TikTok, Instagram, Facebook és YouTube csatornáit! Vagy vegyél részt kóstolóikon, netán szervezz Magadnak, családodnak vagy kollégáidnak élménydús borkóstolót vagy gasztrotúrát a Vinum Voyage segítségével.

Légy részese Te is a Vinum Voyage nagyszerű utazásának a borok világában!

A képeket Kiss Marcinak, a Vinum Voyage létrehozójának köszönhetjük.

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések