Vincells borajánló: Bujdosó – Libás Újbor 2023

Vincells borajánló: Bujdosó – Libás Újbor 2023

A Vincells borajánló 2023 következő tétele: Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet – Libás Újbor 2023

Az elmúlt évek Adventi borajánlóinak sikere után idén is elkészítettük a Vincells borajánló 2023-at, hogy segítsünk Olvasóinknak a legjobb borok kiválasztásában.

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet

A Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet egy 90 hektáros területen elhelyezkedő családi vállalkozás a Balaton déli partján, a Somogyi-dombság kiemelt területein. Három generáció szoros együttműködésben dolgozik itt a legfinomabb borokért. A pincészet a tradicionális és világfajták széles skáláját termeszti, a termelésüket pedig a vegyszermentesség és a klímaváltozásra való válaszok iránti elkötelezettség jellemezi.

A család szenvedélye a vitorlázás, mely inspirációval szolgál a rendkívül ötletes és mutatós boros címkék elkészítésében. Feri és Zsiga birtok és pincészet alapítói, rendszeresen vesznek részt a balatoni vitorlás versenyeken a Pannónia 70-es cirkálójukkal. Az állandó részvételük és elkötelezettségük 2020-ban különleges eredményt hozott, amikor sikerült megvalósítani régi álmukat, és a csapat Kékszalag győztesként ünnepelhette a versenyt.

Kép forrása: Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet

A Vincells borajánló következő tétele: Bujdosó – Libás Újbor 2023

Ferkó Új-Zélandon szerzett tapasztalatain alapuló szénsavmacerált eljárással készült cabernet franc alapú újbor kirobbanóan gyümölcsös karakterrel rendelkezik. A frissen szüretelt szőlő levét idézi, érett áfonya, szeder és málna aromáival. Könnyed és szinte tanninmentes jellegével igazán barátságos korty. Nem csak a Márton-napi asztal kötelező kelléke, de ideális az ünnepi aszalta vagy könnyed beszélgetések mellé.

Hazánkban kevésbé alkalmazott technológiának köszönhetően ezt a bort egyedülálló jellemzői teszik feledhetetlenné. Kristálytiszta, világos színével és friss, vibráló karakterével magával ragad. Az ízvilág kellemesen lágy és könnyen csúszik, a kerek savak pedig tovább emelik az élvezetét. Ebben a borban szórakoztató és vidám jegyek találkoznak, olyan élményt teremtve, ami a könnyed stílus kedvelőit garantáltan lenyűgözi.

Párosíts, ahogy a profik!

Előételként ajánlunk egy áfonyás kecskesajt salátát prosciutto cotto szeletekkel.

Az áfonyás kecskesajt finom savanykás íze remekül harmonizál a bor kerek savaival és gyümölcsös karakterével. A kecskesajt krémes textúrája és az áfonya frissessége egyedi ízélményt nyújt. Mindennek pedig tartalmat ad a hajszálvékonyra szeletelt olasz főtt sonka, a prosciutto cotto. A sonka sóssága és enyhén füstös ízjegyei kiemelik a bor vibráló gyümölcsösségét.

Ha valami komolyabbra vágysz, akkor ajánljuk a bárányraguval töltött szőlőleveleket. 

A bárányragu gazdag íze és a szőlőlevelek kellemesen fűszeres karaktere tökéletes összhangban van a bor gyümölcsös és könnyed jegyeivel. A szőlőlevelekbe töltött hús kiválóan kiemeli a bor egyedi aromáit.

Fogyasztási hőmérséklet: 12-14°C

Ár: 2450 Ft

Képek forrása és a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet elérhetősége: weboldal, Facebook, Instagram.

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések