Vincells borajánló: Dévabor – Édes Furmint 2022

Vincells borajánló: Dévabor – Édes Furmint 2022

A Vincells borajánló 2023 következő tétele: Hausel Dóra Éva, Dévabor – Édes Furmint 2022

Az elmúlt évek Adventi borajánlóinak sikere után idén is elkészítettük a Vincells borajánló 2023-at, hogy segítsünk Olvasóinknak a legjobb borok kiválasztásában.

Hausel Dóra Éva – Dévabor

Hausel Dóra Éva, borász és podcast szerző születése óta a borászat világában mozog. Bár a saját borhoz nem vezetett egyenes út, mégis minden megtett kilométer megérte, hiszen mára személyiségét kifejező boraihoz felépített egy brandet, és igazán igényes, edukatív podcast-eket alkot. Utazásai során Grúziában, Délkelet-Ázsiában és Magyarországon gyűjtött tapasztalatokat. Borai a “Dévabor” néven kaphatók, ahol Dóra személyesen vesz részt a folyamatokban. Kiemelten fontos számára a környezettudatos gazdálkodás és a kísérletezés.

Személyisége és szorgalma egyesíti a hagyományt és az innovációt, melyet nem csak a borai, hanem a podcastjai is tükröznek. Az inspiráló utazások nyomán Éva olyan borokat teremtett, melyeket nem csupán fogyasztásra szán, hanem utazások ízelítői is egyben.

Kép forrása: Dévabor

A Vincells borajánló következő tétele: Dévabor – Édes Furmint 2022

Az Édes Furmint 2022 bor néhány korty folyékony arany a poharunkban, az őszi napsugár színeiben. Illata varázslatos, mint a mandulavirágok tavasszal, sárga alma és érett egres mellett, a méz és a barack édes kavalkádjával. A fanyarságban ébredő birsalma és körte jellegzetes karaktert kölcsönöznek ennek bornak. Picike petrolosság érezhető, mely kifejezetten jól áll neki, és egyértelműen a furmint fajtát hozza be a pohárba.

Az ízvilága kifinomult és karakteres, melyet az érett szüret és a furmint kiváló cukorgyűjtő képessége teremtett. A körte íze különösen hangsúlyos, mintha egy hatalmas sárga, érett, lédús körtébe harapnánk bele. Az ízélményt tovább gazdagítja a mandula enyhe keserűsége, a köves jegyek, a pici fűszeresség, a gyömbér csipetnyi csodája, valamint a narancshéj és a friss pomelo, melyek egyedi kompozíciót alkotnak. Az acéltartályban spontán erjedő borban a természetes folyamatok és a terroir tisztelete mutatkozik meg, amelyek együttesen teszik ezt a bort igazán kivételessé.

Párosíts, ahogy a profik!

Kóstolj hozzá egy grillezett libamájat, karamellizált körtével melynek gazdag ízvilága és selymes textúrája tökéletesen harmonizál a Dévabor édes furmintjának gyümölcsös és karakteres jegyeivel. Az érett körte és a mandula finom keserűségének összjátékával, valamint a furmint pazar komplexitásával ez az ételpárosítás egy emlékezetes bor-étel párosíts teremt, emelve mind a bor, mind az étel értékeit. A libamáj eleganciája és az édes furmint kifinomultsága közötti harmónia valóban felejthetetlen gasztronómiai élményt kínál.

Fogyasztási hőmérséklet: 10-12°C

Ár: 3.500 Ft

Képek forrása és a Dévabor elérhetőségei: weboldal, Facebook, Instagram.

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések