Vincells borajánló: Eszterbauer – „Báró Steiner” Bikavér 2020

Vincells borajánló: Eszterbauer - „Báró Steiner” Bikavér 2020

A Vincells borajánló 2023 következő tétele: Eszterbauer Borászat – „Báró Steiner” Bikavér 2020

Az elmúlt évek Adventi borajánlóinak sikere után idén is elkészítettük a Vincells borajánló 2023-at, hogy segítsünk Olvasóinknak a legjobb borok kiválasztásában.

Eszterbauer Borászat

”A jó történetek egy pohár borral kezdődnek” áll az Eszterbauer Borászat honlapján első mondatként, és milyen jól írják. Nekik bizony van miről mesélni, mert a család felmenői 1746 óta foglalkoznak szőlőműveléssel és borkészítéssel a Szekszárdi borvidéken. Különleges múltidéző palackcímkéik a generációk nagy anekdotáiról és történetük érdekes állomásairól mesélnek.

A helyi adottságoknak megfelelően főleg vörösborok szerepelnek a kínálatukban, kiemelve a szekszárdi fajtákat, mint a kadarka és kékfrankos. Emellett a világfajták is fontos szerepet kapnak náluk, nemzetközi szinten folyamatosan újabb sikereket aratva. Reprezentatív bor- és vendégházuk lenyűgöző és hívogató környezetet kínál a borkóstolók és vacsorák számára.

Kép forrása: Eszterbauer Borászat

A Vincells borajánló következő tétele: Eszterbauer – „Báró Steiner” Bikavér 2020

Ha azt mondjuk bikavér, akkor elsőnek Eger jut eszedbe? Pedig a Szekszárdi borvidéknek is megvan a maga oltalom alatt álló bikavére.

A szekszárdi bikavérek a kékfrankos és kadarka fajták dominanciájával készülnek, mert a házasításban legalább 50% arányban jelen kell lennie ennek a két fajtának. Kötelező az egy év fahordós érlelés, és közepesen mély, rubin színnel rendelkeznek. Gyümölcsösség, fűszeres tónusok, friss, vibráló savak, valamint harmonikus, selymes és bársonyos tanninszerkezet jellemzi őket.

A „Báró Steiner” 2020 Bikavér egy prémium bor egy kiváló évjáratból. Illatában érett meggy és feketeribizli dominál, míg az ízében a gyümölcsök, hordófűszerek és bársonyos tanninok finom egyensúlya érezhető. A kékfrankos adja a bor gerincét, frissességével és kifejezett, de selymes tannintextúrájával mélységet hozva. A kadarka virágos és fűszeres jegyekért felel, könnyedséget varázsolva a borba.

Párosíts, ahogy a profik!

Ehhez a tételhez egy tárkonyos vaddisznópörköltet javaslunk egy újragondolt szarvasgombás galuskával. A vaddisznópörkölt mély, húsos ízével és a tárkony frissességével elősegíti a bor gyümölcsösségének és fűszerességének kiemelkedését.

A szarvasgombás galuska finom fűszeres és különleges textúrájával tovább gazdagítja az ételt, hozzáadva egy komplex dimenziót az ízélményhez. A bor és az étel közötti harmónia a bikavér selymes tanninjainak és az étel szaftos, gazdag textúrájának kölcsönhatásából születik, megteremtve az elegáns, emlékezetes étel- és borélményt.

Fogyasztási hőmérséklet: 14-16°C

Ár: 4990 Ft

Képek forrása és az Eszterbauer Borászat elérhetőségei: weboldal, Facebook, Instagram.

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések