Vincells borajánló: Holdvölgy – Signature 2010

Vincells borajánló: Holdvölgy – Signature 2010

A Vincells borajánló 2023 december 5-i tétele: Holdvölgy Experience – Signature 2010 édes birtokválogatás

Az elmúlt évek Adventi borajánlóinak sikere után idén is elkészítettük a Vincells borajánló 2023-at, hogy segítsünk Olvasóinknak a legjobb borok kiválasztásában.

December 5. a csodák éjszakája; megelevenednek az árnyak, csengők csilingelnek és a Mikulás a manóival ajándékot csempész a csizmákba. Ilyen különleges estén egy már a nevében is csodákat rejtő, többszörösen díjnyertes édes bort mutatunk be a Holdvölgy Experience Birtokról.

Holdvölgy Experience Birtok

”500 évvel a legendás bor születése után a HOLDVÖLGY felelősséggel kívánja továbbgondozni a Tokaj-Álmot. A gondolatok bora a tudás, az elvek, a képzelet és a türelem harmóniájában született. A szellemiség és a lélek ötvözte tökéletessé, akárcsak az örök értékeket.”

Ezzel a nyitógondolattal találkozhatunk a borászat honlapján, melyet idézetként változtatás nélkül mutatunk meg Nektek, mert ennél szebben semmi sem írja le mindazt az értékrendszert, melyet a Holdvölgy képvisel.

Ez a különleges borászat a világhírű Tokaji borvidék szívében található, egy elképesztő épületegyüttessel és a hozzá tartozó majdnem 2 kilométer hosszú pincerendszerrel.

Kép forrása: Holdvölgy Experience Birtok

A Vincells Borajánló következő tétele: Holdvölgy – Signature 2010

A Signature 2010 édes birtokválogatás bor gazdag és friss botrytiszes illatot hoz, melyben dominál a méz és az aszalt sárgabarack, kísérve fehér szirmú virágokkal és citrusokkal. Az íz aszalt sárgabarackkal, méhpempővel, fügével kezd, de gombás és fás jegyeket is rejt magában.  Igazi egyéniségét elegáns sav-cukor egyensúlya teszi teljessé.

Ez a tétel egyfajta birtok-aláírás lett, mely a hagyományos és újító borászati technikák harmonikus egyesítése révén jöhetett létre, szabad stílusban kifejezve a birtok édes boros identitását. Az 5 puttonyos aszú beltartalmi értékével rendelkezik, ugyanakkor újraértelmezi, és kibővíti annak határait. A hűvös, rendkívül csapadékos időjárás komoly kihívások elé állította a szőlészeket ebben az évben. De a precíz munka és a száraz októberi időjárás kivételes minőségű és megfelelő mennyiségű gyümölcsalapot biztosított ennek az egyedi stílusú, édes, kristálytiszta bornak.

Párosíts, ahogy a profik!

Ez a bor egy folyékony műalkotás, mely önmagában is annyira kerek egész, hogy semmiféle bonyolult ételt nem ajánlunk mellé, mely elterelné róla a figyelmet. Javasoljuk, hogy kóstolásakor teljes egészében szenteljük a figyelmünket a pohárba kitöltött borra.

Amennyiben túl vagyunk az első kóstoláson, és szeretnénk mellé valamit csipegetni, akkor a már jól ismert párosítást javasoljuk. Az édes bor és a sós, jellegzetes sajtok kombinációja itt is sikert arathat. Érdemes kipróbálni olyan érett, markáns sajtokkal, mint például a gorgonzola, roquefort vagy parmezán. Ezeknek a sajtoknak a testessége és karakteres íze remekül harmonizál az édes borokkal. Emellett az édes borok még kiváló párost alkothatnak az ázsiai konyhával is.

Fogyasztási hőmérséklet: 10-12°C

Ár: 8000 Ft

Képek forrása és a Holdvölgy Experience elérhetőségei: weboldal, Facebook, Instagram.

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések