Vincells borajánló: Jammertal Borbirtok – Ars Poetica Pinot Noir 2017

Vincells borajánló: Jammertal Borbirtok - Ars Poetica Pinot Noir 2017

A Vincells borajánló 2023 következő tétele: Jammertal Borbirtok – Ars Poetica Pinot Noir 2017

Az elmúlt évek Adventi borajánlóinak sikere után idén is elkészítettük a Vincells borajánló 2023-at, hogy segítsünk Olvasóinknak a legjobb borok kiválasztásában.

Jammertal Borbirtok

A Jammertal Borbirtok Villány egyik büszkesége, melynek Cassiopeia Merlot 2015 évjárata óriási sikereket ért el. 85 hektár ültetvény szőlészeti munkálatait Nagy Zsolt irányítja. Szőlőültetvények 85%-át a cabernet franc, cabernet sauvignon és merlot fajták alkotják. A maradék 15%-ban főként kékfrankos található, de a portfóliójukban megtalálható még pinot noir, syrah és portugieser is. A dombvonulatok védelme kihagyhatatlan a borvidék szubmediterrán mikroklímájához.

Szeretnénk, ha megismernétek Kövesdi Zsófia nevét, a Jammertal főborászát, aki 2023-ban „Év Nemzetközi Női Borásza” címet nyerte el. Ez egy komoly nemzetközi elismerés, melyhez szívből gratulálunk. Ezzel a díjjal nemcsak Zsófia fantasztikus szakértelmét ismerték el, de a szakma is tiszteletét fejezte ki a Villányi borvidék különleges terroir adottságai és az itt készült borok felé.  A Jammertal pincészet idén 15 arany és 7 nagy aranyéremmel büszkélkedhet a különböző nemzetközi borversenyeken.

Kép forrása: Jammertal Borbirtok

A Vincells borajánló következő tétele: Jammertal Borbirtok – Ars Poetica Pinot Noir 2017

Mai ajánlatunk a Jammertal Borbirtok Ars Poetica Pinot Noir 2017 névre keresztelt bora, mely Kövesdi Zsófia főborász egyik személyes kedvence. Az illatok varázslatos harmóniájában feketecsokoládé és aszalt meggy találkozik szegfűszeggel és édes fűszerekkel. A pohárban levegőztetéssel további rétegeket nyílnak meg, például az aszalt piros bogyós gyümölcsök aromái.

Ízvilágában ezek a hatások tovább folytatódnak, tüzes komplexitással, mely betölti az egész szájat. Enyhe kardamom illat érződik szellőztetés után, majd a kortyban szedres aromák társulnak hozzá. A közepes savtartalom tökéletes harmóniát teremt a textúrába simuló alkohollal. A lecsengés kifejezetten elegáns, csokoládé dominanciával. 

Az elegáns aromák, a mesterien megalkotott test és az ügyesen kiegyensúlyozott sav- és tannintartalom összessége egy hosszan elnyúló, kellemes lecsengésű bort ad, melyet érdemes megkóstolni.

Kép forrása: Jammertal Borbirtok

Párosíts, ahogy a profik!

Az Ars Poetica Pinot Noir 2017 remekül harmonizál egy ízletes vaddisznóraguval, melyet rozmaringos sült gyökérzöldségekkel tálalhatunk. A vaddisznó gazdag ízei és a bor tüzes komplexitása kiválóan összehangolódnak, létrehozva egy kifinomult és ínycsiklandó ételélményt. Desszertként pedig ajánlunk egy holland fekete csokoládétortát áfonya coulis-val, ami tovább fokozza a bor csokoládés jegyeit.

Fogyasztási hőmérséklet: 14-16°C

Ár: 15.000 Ft

Képek forrása és a Jammertal Borbirtok elérhetősége:

Képek forrása és a Jammertal Borbirtok elérhetőségei: weboldal, Facebook, Instagram.

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések