Vincells borajánló: Karikahegy Pincészet – Zenit 2022

Vincells borajánló: Karikahegy Pincészet – Zenit 2022

A Vincells borajánló 2023 következő tétele: Karikahegy Pincészet, Balatonfőkajár – Zenit 2022

Az elmúlt évek Adventi borajánlóinak sikere után idén is elkészítettük a Vincells borajánló 2023-at, hogy segítsünk Olvasóinknak a legjobb borok kiválasztásában.

Karikahegy Pincészet – Zenit 2022

Ennek a kedves és szimpatikus párnak a borait a Vingardium rendezvényen ismertük meg, ahol első alkalommal kóstolhattunk a Karikahegy Pincészet különlegességei közül. Az általuk bemutatott Zenit bor azonnal elvarázsolta szívünket.

Szasza és Vince, a Karikahegy Pincészet megalapítói, egy kis balatonfőkajári présházzal indították borászati vállalkozásukat. Vince, aki eredetileg vegyészmérnök és Szasza, aki a Testnevelési Egyetemen tanult, a Budapesti Kertészeti Egyetem szőlész-borász szakán találkoztak, és az ötlet a saját borászat megteremtésére ott született meg.

Az egyetemi évek után spanyolországi és új-zélandi tapasztalatokat gyűjtöttek, majd visszatérve a Balatonhoz, saját terveik szerint kezdték el építeni a Karikahegy Pincészetet. A pince és présház bővítése mellett szőlőterületüket is folyamatosan növelik, és hosszú távú céljuk az ökológiai termesztésre való áttérés.

Kép forrása: Karikahegy Pincészet

A Vincells borajánló 2023 következő tétele: Karikahegy Pincészet – Zenit 2022

A Karikahegy Pincészet egyik különlegessége a Zenit. Ez a fehérbor pezsdítő frissességgel és fűszeres ízvilággal rendelkezik, melyet a reduktív feldolgozás és a félszáraz karakter tesz különlegessé. A Zenit szimmetrikus, kerek formájú levélszerkezetű szőlőből készül, melynek bogyói vastag héjúak ezáltal különleges és jellegzetesen szerethető karaktert adnak boraiknak.

Az illatában zöldalma, bodzavirág és kandírozott körte jegyei dominálnak, melyeket a friss savak és a kis maradékcukor szépen kiegyensúlyoz. A Zenit ideális választás a melegebb időszakokban, és a lendületes savaknak köszönhetően frissen fogyasztva is ideális gasztrobor. A bor érlelésére is alkalmas, és a magas minőségű zenitek pár év elteltével is megőrzik karakterüket.

Párosíts, ahogy a profik!

A Zenit kiválóan párosítható zöldsalátával, édesburgonyával, édesköménnyel, narancs- és almafélékkel, valamint friss, könnyed sajtokkal és szárnyasokkal is.

A Karikahegy Pincészet kiváló maradékcukros Zenit bora egy lenyűgöző párosítási lehetőséget kínál. Az édes, gyümölcsös jegyek tökéletes harmóniában találnak egymásra az ízletes ananászos csirkével, egy neutrális rizses körettel. A bor friss savai és enyhe maradékcukrai finoman körülölelik az étel kicsit keleties ízvilágát, így teremtve egy kifinomult és ínycsiklandó gasztronómiai élményt. Ez a párosítás igazi gasztronómiai utazásra invitálja az ínyencségek kedvelőit, kiemelve a Zenit bor karakterét és az étel ízpalettáját.

A Karikahegy Pincészet Zenit bora által egy friss, könnyed és karakteres élményben lehet része minden borbarátnak. A borok, pince kialakítása és a szőlőterületek fejlődése mind-mind tükrözi ennek az igazán kedves, kicsi borászatnak az elhivatottságát és minőségi szemléletét.

Fogyasztási hőmérséklet: 8-10°C

Ár: 2450 Ft

Képek forrása és a Karikahegy Pincészet elérhetőségei: weboldal, Facebook, Instagram.

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések