Vincells borajánló: Pannonhalmi Főapátság – Infusio 2021

Vincells borajánló: Pannonhalmi Főapátság – Infusio 2021

A Vincells borajánló 2023 következő tétele: Pannonhalmi Főapátság – Infusio 2021

Az elmúlt évek Adventi borajánlóinak sikere után idén is elkészítettük a Vincells borajánló 2023-at, hogy segítsünk Olvasóinknak a legjobb borok kiválasztásában.

Pannonhalmi Főapátság

Pannonhalmán, Szent Márton hegyén, az 996-ban alapított Pannonhalmi Főapátságban a betelepített bencés szerzetesek nem csupán vallási központot hoztak létre, hanem gazdag mezőgazdasági és kézműves kultúrát is.

Az apátsági szőlőbirtokok több évszázados történetét követve, a pincészet a múlt szépségeit idézi fel: az 1900-as évek elején már 100 hektáros szőlőbirtokkal rendelkeztek, palackozva fehér- és vörösborokat. Bár a háború után államosították, 1998-ban elindult az apátság újraépítése. Az eredmény egy modern pince, amelyet 2003-ban szenteltek fel. Az idilli dombvidéken, történelmi környezetben elhelyezkedő borászat kiváló minőségű borokat készít, kihasználva a terroir egyedi adottságait, melyek tükrözik a szerzetesi elkötelezettséget.

A Vincells borajánló következő tétele: Pannanhalmi Főapátság – Infusio 2021

A Pannonhalmi Infusio védett eredetű száraz vörösbor, mely a 2021-es évjárat 80% merlot és 20% cabernet franc házasításából született. Egy kifinomult bordeaux-i stílusú alkotás, kifejezetten   mediterrán jegyekkel. Komoly, elegáns és hosszan érlelhető. Ízében és illatában is meghatározó az érett fekete meggy, szeder és asztalszilva gyönyörű hordós jegyekkel, mint a fahéj és szegfűszeg. Az egészet körülöleli egy finom füstös, enyhén kávés, kakaós karakter érett tanninokkal. Kerek egész, igazi simulékony alkotás.

Az Infusio palackján egy darab élő történelmet láthatunk; Szent István híressé vált monogrammáját. Ez a pannonhalmi bencés borászat legrégebbi írásos öröksége 1001-ből.

Párosíts, ahogy a profik!

Ehhez a tiszteletteljes borhoz, csakis különleges étel illik, ezért a Vincells exkluzív ajánlata ehhez a borhoz az alábbi:

Szarvas steak feketeszeder reductionnal, fűszerezett zöldbabbal, csiperkegombával és rozmaringos burgonyapürével. Ez a komplex étel remekül harmonizál a bordeaux-i stílusú Infusioval. A szarvashús finoman összehangolja a borban jelen lévő érett fekete meggy- és szederjegyeket, valamint hordófűszereket az étel ízvilágával. A feketeszeder reduction intenzív gyümölcsösséget hoz létre, amely kiegészíti a bor karakterét, míg a fűszerezett zöldbab és csiperkegomba egyedülálló textúrát és gazdagságot adnak az ételnek.

A rozmaringos burgonyapüré a borban jelen lévő fahéj és szegfűszeg aromáival harmonizál, és egyben kiemeli a bor által kínált enyhén kávés és kakaós karaktert. Az étel és bor párosításában a bordeaux-i stílus, a mediterrán jegyek és a komplexitás találkozik egy felejthetetlen gasztronómiai élményt teremtve, mely méltó a Pannonhalmi Infusio 2021 egyedi történelmi és kulináris gazdagságához.

Fogyasztási hőmérséklet: 18°C

Ár: 12.900 Ft

Képek forrása és a Pannonhalmi Főapátság elérhetőségei: weboldal, Facebook, Instagram.

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések