Vincells borajánló: Puklusvin – Gemini Rubin 2021

Vincells borajánló: Puklusvin - Gemini Rubin 2021

A Vincells borajánló 2023 következő tétele: Puklusvin – Gemini Rubin 2021

Az elmúlt évek Adventi borajánlóinak  sikere után idén is elkészítettük a Vincells borajánló 2023-at, hogy segítsünk Olvasóinknak a legjobb borok kiválasztásában.

Puklusvin – Gemini Borászat

A Puklusvin Borászat családi vállalkozásként indult. Először őstermelőként tevékenykedett, majd az évek során fokozatosan növelte területeit a jelenlegi 48 hektáros méretre. Ezzel a Soproni borvidék második legnagyobb borászatává váltak. A területek túlnyomó része 10 évnél fiatalabb, melyek Fertőszentmiklóson helyezkednek el. A klimatikus körülményeknek köszönhetően itt lágyabb karakterű borok készülnek, mint Sopronban. A Puklusvin a modern technológia és hagyományos borászati módszerek kombinációjával készíti borait, minimális beavatkozással a természetes folyamatokba.

A Gemini brand kialakítása a család harmadik generációjához köthető. A két iker – Gábor és Péter – szőlész-borász mérnök diplomájuk megszerzése után létrehozták a Gemini borcsaládot. Az irányított erjesztés és a barrique hordók használata révén olyan kivételes borokat alkotnak, amelyek a vállalkozásuk prémium termékcsaládját jelentik. A Gemini borok kiváló minőségükkel és egyedi jellegükkel emelkednek ki, és hozzájárulnak a Puklusvin Borászat széles körű értékesítési palettájához.

A kép forrása: Puklusvin Kft.

A Vincells borajánló következő tétele Puklusvin – Gemini Rubin 2021

Gemini Rubin 2021, a Puklusvin Borászat remeke többféle vörös szőlő házasításaként jött létre. Olyan, mint egy képzőművészeti alkotás a pohárban. Nem véletlenül kapta nevét, hiszen rubin színe ragyogó melegséget sugároz, és pont olyan érzetet kelt, mintha egy ragyogó kristályon néznénk keresztül. Az illatok játéka magával ragadó. Megjelenik benne a friss meggy és szeder harmóniája, a málna édessége, a szegfűszeg, vörösbors és egy csipetnyi örült pirospaprika.

Ahogyan a korty a szánkhoz ér, elindulunk egy mesés kulináris kaland útján. Az ízekben a kékfrankos uralkodik, mint egy főszereplő, ám az egyéb szőlőfajták finoman és intelligensen árnyalják az összképet. Vörös áfonya, szeder és érett meggy, fanyar szilva játszanak a nyelvünkön, kezdetben gyümölcsös élményt teremtve. Ahogy a korty halad előre, egy lágy füst és dohány aroma bontakozik ki egy kis friss erdei avaros hangulattal. A visszafogott testesség és savak, valamint a közepes alkoholtartalom lágy, ugyanakkor aromákban gazdag karaktert ad a bornak.

Ez a bor olyan, mint egy érzelmekkel teli regény, melyben minden korty egy új fejezetet nyit. A barrique hordó finom használata egy kellemes tölgyes karaktert kölcsönöz neki, átadva ennek a bornak az időtlen elegancia jegyeit. A Gemini Rubin 2021 egy kiváló gasztrobor, melyet számos remek fogással párosíthatunk.

Párosíts, ahogy a profik!

Ajánlatunk egy extra ravioli: Serrano sonkával és mozzarellával töltve, parmezán szórással, friss rukkolával, fekete olívával, meglocsolva exra szűz olívaolajjal. 

A bor gyümölcsös és fűszeres jegyei kitűnően kiegészítik a serrano sonka gazdag ízét és a mozzarella lágy textúráját. A rukkola és fekete olíva frissességet és csípősséget hoznak, míg a parmezán és az extra szűz olívaolaj elegáns tónusokat adnak. Ez az ízvariációkban gazdag étel és a Rubin bor egymást kiegészítve egy élménydús gasztronómiai utazást nyújtanak.

Fogyasztási hőmérséklet: 12-14°C

Képek forrása és a Puklusvin elérhetőségei: weboldal, Facebook.

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések