Vincells borajánló: Steigler Pince – Merlot 2018

Vincells borajánló: Steigler Pince - Merlot 2018

A Vincells borajánló 2023 következő tétele: Steigler Pince – Merlot 2018

Az elmúlt évek Adventi borajánlóinak sikere után idén is elkészítettük a Vincells borajánló 2023-at, hogy segítsünk Olvasóinknak a legjobb borok kiválasztásában.

Steigler Pince

A Steigler Pince nem csupán egy borászat; inkább egy történet, amely az évszázadokon átívelő hagyományokat és a Fertő-táj misztikumát ötvözi. A pince a Fertő-táj csodálatos terroir-ját használja fel, ahol a csillámpala, a mészkő és a gazdag erdőtalaj egyedülálló karaktert kölcsönöz a boroknak. Tulajdonosai; Lőrinczy Bálint és borásza, Varga Tamás, a természetesség, hagyományok és minőség hármasságát tekintik fő vezérelvüknek.

A Steigler Pince elkötelezett a környezetkímélő borászat iránt, hiszen csak a valóban környezetkímélő körülmények között termesztett szőlőből készült, műtrágya- és toxinmentes borokat tartják élettel telinek. Az évezredes borkészítés hagyományainak elixírje adja különlegességüket.

Lőrinczy Bálint, a pince tulajdonosa így mesél: “Gyerekkorom emléke, hogy minden vasárnap hallottam, milyen finom volt a saját ruszti borunk. Ez erősen beleégett az emlékezetembe, és úgy éreztem, fel kell élesztenem ezt a hagyományt. Így született meg a Steigler Pince és a Steigler organikus borászat.”

A kép forrása: Steigler Pince

A Vincells borajánló 2023 következő tétele: Steigler – Merlot 2018

A Steigler Merlot 2018 egy különleges bor, amely mély rubin vörös árnyalatával magára vonja a figyelmet. Illatában piros és fekete húsú gyümölcsök keverednek pörköltes hordófűszerek intenzív jegyeivel. Kóstolva nagy testű és mély koncentrációjú bor. A fekete cseresznye, szeder, áfonya és földes csokoládé gazdag ízvilágát fedezhetjük fel. Az érlelésből származó nemes tölgyaromák magyar és francia hordókból származnak, kifinomult díszítést kölcsönözve a bor összképének. A lágy tanninszerkezet és az intenzív gyümölcsösség teszi emlékezetessé ezt a komplex és koncentrált bort.

A Steigler Pince és a Steigler Merlot 2018 egyszerre tiszteletteljes és forradalmi, ahol az évezredes hagyományok és a modern szemlélet találkozik a pohárban, egy új szintre emelve a borélményt.

Párosíts, ahogy a profik!

A Steigler Merlot 2018 remekül harmonizál sertéshúsból készült ételekkel, például egy szaftos sertésbordával. Az édes-savas jelleg kiválóan kiegészíti a hús gazdag ízét, így kulináris élményt biztosít az ínyencek számára.

Fogyasztási hőmérséklet: 16-18°C

Ár: 8000 Ft

Képek forrása és a Steigler Pince elérhetőségei: weboldal, Facebook, Instagram.

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések