Vincells borajánló: T3 – Dolcsi Sárgamuskotály édes 2022

Vincells borajánló: T3 - Dolcsi Sárgamuskotály édes 2022

A Vincells borajánló 2023 következő tétele: T3 borászat – Dolcsi Sárgamuskotály édes 2022

Az elmúlt évek Adventi borajánlóinak sikere után idén is elkészítettük a Vincells borajánló 2023-at, hogy segítsünk Olvasóinknak a legjobb borok kiválasztásában.

T3 borászat

A Tokaj Dreit három szenvedélyes barát alapította, akik mindannyian Tokaj-Hegyalja szülöttei. A történet a Tállyán található birtokközpontjukkal kezdődött, egy hosszú múltra visszatekintő épülettel, amely valaha szikvízüzem volt. Jelenleg mintegy 0,7 hektáron termelnek, miközben további 0,8 hektáron zajlik az újratelepítés. A borkészítéshez – a saját termés mellé – további kiváló minőségű szőlőt is vásárolnak környékbeli területekről.

A Tokaj Dreinél a minőség és az eredeti termőhely jelentik a filozófiát. Az Északkelet-Magyarországról származó barátoknak küldetésük, hogy a régió számára különlegeset alkossanak. Az értékmegőrzés és a hagyományok tisztelete mellett céljuk, hogy a tokaji bor szélesebb közönséget érjen el, külön hangsúlyt fektetve a fiatal generációra. Emberközeli, közvetlen stílusukkal szeretnék a tokaji borokat a mindennapi élmények részévé tenni; a kedd esti vacsoráktól a nyári teraszozásokig.

A Vincells borajánló 2023 következő tétele: T3 borászat – Dolcsi 2022

A Dolcsi név nem csupán az édességét tükrözi, hanem a borászat tulajdonosainak közgazdász, pénzügyi hátteréből is ihletet merít. A tiszta, halvány szalmasárga színű borban egy reduktív jellegű világ tárul elénk, de a tétel sajátos aromatikája, hogy az íz kibontakozáskor a gyümölcsözön mellett mégis friss kelt tésztára is emlékeztet.

Az Intenzív illatú Dolcsi Sárgamuskotály édes 2022 bor illata varázslatosan egyesíti a friss szőlő, mezei virágok, bodza és méz jegyeit. Az íz egy kifinomult egyensúlyban mutatkozik be, ahol kiemelkedik a muskotályos szőlő, az őszibarack, a körte, a bodza, és az egész kortyot finoman kíséri az ásványos karakter és a lendületes savak. Az említett savak kellemesen fanyar hátteret teremtenek a mazsola, sárgabarack és aszalt füge érett zamatainak.  Az igazán kedves, édes ízek és a korty végén megjelenő enyhe fanyarság mélységet kölcsönöz, ami kiemeli a bor komolyságát. Így válik ez a tétel egy igazi közönség kedvenccé.

Párosíts, ahogy a profik!

Az intenzív illatú Dolcsi 2022 bor egy kivételesen sokoldalú tétel, amely kínálata széles ételválasztékot tesz lehetővé. Az édes és friss jegyek, valamint az enyhe fanyarság komplexitása révén számos ételpárosítás lehetséges, kiemelve a bor sajátos aromatikáját. Íme ajánlataink:

Fehérhúsú ételek: Próbáljuk ki a csirkehúsból elkészíthető számos recept egyikét egy kis barackkal, mézzel. A bor enyhe fanyarsága és ásványos karaktere segít kiemelni az étel ízeit.

Sajtok, az örök klasszikusok: A fehérpenészes sajtok, mint a brie vagy a camembert, jól kiegészítik a bor édességét és karakterét.

Ázsiai konyha: Kísérletezzünk thai, vietnámi vagy kínai ételekkel, melyek friss zöldségekkel és könnyed ízekkel rendelkeznek. Az édes és fanyar jegyek remekül passzolnak az ázsiai konyha fűszerezéséhez.

Kóstoljuk meg különböző fogásokkal, és fedezzük fel, melyik kombináció számunkra a legkellemesebb!

Fogyasztási hőmérséklet: 10 – 12°C

Ár: 7000 Ft

Képek forrása és a T3 – Tokaj Drei elérhetőségei: weboldal, Facebook, Instagram.

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések