Vincells borajánló: Villa Sandahl – Freya’s amulet Rajnai rizling 2020

Vincells borajánló: Villa Sandahl - Freya's amulet Rajnai rizling 2020

A Vincells borajánló 2023 következő tétele: Villa Sandahl – Freya’s amulet Rajnai rizling 2020

Az elmúlt évek Adventi borajánlóinak sikere után idén is elkészítettük a Vincells borajánló 2023-at, hogy segítsünk Olvasóinknak a legjobb borok kiválasztásában.

Villa Sandahl

A Villa Sandahl pincészet 2004 óta működik a Balaton északi partján, különleges adottságú területen, a hegy vulkanikus talaján. Az alapító svéd testvérpár szilárdan elköteleződött a kiváló minőségű borok mellett, és hazánkban találtak rá törekvéseik helyszínére.

A pincészet érdekessége, hogy kimondottan ritka és egyedi borkészítési eljárásokat alkalmaz. A fürtös, kíméletes préselés során érzékszervi tulajdonságok alapján választják szét a különböző minőségű mustokat. A lassú, alacsony hőmérsékleten történő erjedés több hónapig zajlik, majd házasítják a tételeket, és a legegyedibb tételek külön palackba kerülnek.

Villa Sandahl borai gazdag és letisztult ízvilággal rendelkeznek. Fiatalon gyümölcsösek és élénkek, de a palackérlelés során felszínre kerül az bennük rejlő erő, így idővel még kifinomultabbá válnak.

Kép forrása: Villa Sandahl

A Vincells borajánló következő tétele: Freya’s amulet Rajnai rizling 2020

A 2020-as évjáratú  “Mid Range” kategóriás, azaz hosszan érlelhető. A kiemelkedő dűlőkről származó Villa Sandahl Rajnai Rizling kivételesen kifinomult és gazdag karaktert tükröz. A bor könnyed és vibráló, miközben rendkívül ízgazdag és diszkréten illatos. Az alkoholtartalma kiváló egyensúlyt alkot a friss, ropogós savakkal és a 6,6 g/l cukortartalommal.

Illatában és ízében feltűnő citrusos, zöldalmás, sárgabarackos és florális jegyeket fedezhetünk fel az elegáns minerális karakter mellett.

Rajnai rizlingekre jellemzően az idő múlásával, a palackérlelés során várhatóan az aromatika kiegészül egy finom viaszos, tósztos, mézes, olajos, időnként petrolos karakterrel.

Kép forrása: Villa Sandahl

Párosíts, ahogy a profik!

Egy citrusos garnéla saláta tökéletesen harmonizál a Freya’s amulet friss és komplex íz világával. Használj hozzá friss garnélarákot vagy tigrisrákot! A salátához rukkolát, spenótot, kukoricát javaslunk, valamint sárgarépát a ropogós textúráért, cseresznyeparadicsomot a gyümölcsösség kiemelésére és néhány avokádó szeletet a krémességért. A végén pedig locsold meg citromlével és olívaolajjal.

Ez az étel kiemeli a bor citrusos és gyümölcsös jegyeit, miközben a rák és az avokádó gazdag textúrája kiválóan harmonizál a Rajnai Rizling könnyed, mégis réteges stílusával.

Fogyasztási hőmérséklet: 10-12°C

Ár: 5900 Ft

Képek forrása a Villa Sandahl.

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések