Vincells borajánló: Bárdos – Irsai Olivér 2022

Vincells borajánló: Bárdos Pincészet – Irsai Olivér 2022

A Vincells borajánló 2023 következő tétele: Bárdos Pincészet – Irsai Olivér 2022

Az elmúlt évek Adventi borajánlóinak sikere után idén is elkészítettük a Vincells borajánló 2023-at, hogy segítsünk Olvasóinknak a legjobb borok kiválasztásában.

Bárdos Pincészet

A Mátra napsütötte lankáinál, Nagyrédén találjátok ezt az igazán tündéri borászatot, a Bárdos Pincészetet. Elvirának, a tulajdonosnak a borok iránti szeretete és szenvedélye legalább annyira táplálja a szőlőt, mint a napfény és az éltető eső. Boraik jelentős része reduktív jellegű, de készítenek hordós érlelésű borokat is. A Mátrai borvidék változatos talaján sok fajta jól érzi magát. A Bárdos Pincészet elsősorban fehér fajtákkal dolgozik, melyekre jellemző a muskotályosság és fűszeresség.

Kép forrása: Bárdos Pincészet

A Vincells borajánló Bárdos Pincészet – Irsai Olivér 2022

A jó bor nem feltétlenül drága! A legjobb példa erre ma bemutatásra kerülő tétel. A Bárdos- Irsai Olivér 2022 a Challenge International du Vin versenyről hozott aranyérmet, de 1800,- forintos árával bárki számára elérhető.


A pohárba töltés utáni első szippantással azonnal a nyárba repít bennünket ez az intenzíven parfümös és narancsvirágos illatú bor. Üdítő citrom színe után már kedves vendégként köszön be ízvilágában is a frissítő citrusosság, mely kiváló alapot ad a fajtajelleg kihangsúlyozására alkalmas muskotály szőlős ízvilágnak.

Kimondottan fiatalos és kedves tétel ez a 2022 évjáratú Irsai Olivér Elviráéktól, de az elkészítése közben használt precíz és átgondolt technológiáknak köszönhetően mégis jól értelmezhetően komplex és hosszan élvezhető. Harmonikus savtartalma és üdesége igazi gasztro borrá teszi, mert rendkívül sokféle szárnyas ételhez, rizottóhoz, könnyed tésztákhoz, tenger gyümölcseihez és salátákhoz párosítható.

Ha valaki most ismerkedik a borok világával és tudatosan kóstolna, jó szívvel ajánljuk ezt a tételt az Irsai Olivér fajtánál, mert igazi élmény kicsit elemezni, és tudatosan elmélyedni a bor aromajegyeiben.

Kép forrása: Bárdos Pincészet

Párosíts, ahogy a profik!

Számtalan kiváló párosítást tudnánk javasolni ehhez a borhoz, a laza nyár esti vacsoráktól kezdve az egészen elvarázsolt és különleges alapanyagokat használó fine dining vonalig. Most a bor elérhető árából inspirálódva egy bárki számára akár otthon is elkészíthető ételt javaslunk.

Pirított csirkemell csíkok grillezett ananásszal, friss naranccsal, jégsaláta ágyon.
Pirítsatok meg néhány csirkemell csíkot egy marék friss ananász kockával, majd az egészet locsoljátok meg egy friss narancs levével, és forgassátok meg sóval, fűszerekkel a forró serpenyőben.
Extraként kaphat egy picit a gyömbér-sáfrány-kurkuma fűszerhármas varázsából, de enélkül is igazán szerethető. Friss jégsaláta ágyon, friss narancskockákkal tálaljátok.
Ha szeretnétek hozzá egy kis extra ropogósságot, akkor szórjátok meg durvára vágott pirított, sós kesudióval.

Fogyasztási hőmérséklet: 8-10°C
Ár: 1.800 Ft

Képek forrása és a Bárdos Pincészet elérhetőségei: weboldal, Facebook, Instagram.

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések