Vincells borajánló: BJB LAGO Winery – Cabernet Sauvignon 2022

Vincells borajánló: BJB LAGO Winery - Cabernet Sauvignon 2022

A Vincells borajánló 2023 következő tétele: BJB LAGO Winery – Cabernet Sauvignon 2022

Az elmúlt évek Adventi borajánlóinak sikere után idén is elkészítettük a Vincells borajánló 2023-at, hogy segítsünk Olvasóinknak a legjobb borok kiválasztásában.

BJB LAGO Winery

Berecz- Jancsev Barbara – a BJB LAGO Winery megálmodója és borásza – 3 gyermekével és a férjével él a Pest vármegyei Vácszentlászlón egy csodálatos tó partján. Barbi imádja ezt a környéket. Missziója, hogy borain keresztül megmutassa e vidék szépségét a világnak. Ezért láthatjuk címkéin a körülöttük lévő természet csodáit.

Borai kis tételben készülő különlegességek, mert minden évben kiválogatják a vidék legjobb szőlőfajtáit. Kimondottan innovatívak, és már az első kortyok után megtapasztalhatjuk Barbi alkotó és kísérletező hozzáállását a borkészítéshez.

Barbi hivatása, hogy többféle különleges borral színesítse a mindennapokat, és olyanokat készítsen, melyet biztos nem emelsz le egy szupermarket borpolcáról.

Kép forrása: BJB Lago Winery

A Vincells borajánló következő tétele: BJB LAGO Winery – Cabernet Sauvignon 2022

Mai tételünket azoknak alánjuk, akik szeretnének egy országunkban készülő, karakterében mégis kimondottan újvilági bort kóstolni. Ez a tétel kifejezetten jó gyakorlat lesz mindazoknak, akik most ismerkednek a szisztematikus kóstolással, és szeretnék jól begyakorolni a meggyes, szilvás, fekete ribizlis és szedres íz- és illatjegyeket. A BJB Lago Cabernet Sauvignon 2022 a fajta egy teljesen új arcát mutatja, mert alacsony alkoholtartalmával és filigrán testével pillekönnyű és kirobbanóan gyümölcsös. Nagyon intenzív illat és gyönyörű rubin szín jellemzi.

Barbiék a készítés során hordó helyett egy határozottan újvilági technológiát használtak, ezzel csempésztek bele egy intenzív fás és fűszeres aromát a borba. Ebben a tételben jól megmutatkozik a kísérletezni vágyás és a borkészítés alkotói szemlélete. A jól megszokott és sokak által elvárt óvilági egyensúlyt ebben a borban ne is keressétek, mert ez a tétel újraértelmezi a fajtában rejlő lehetőségeket.

Kép forrása: BJB Lago Winery

Párosíts, ahogy a profik!

Fanyarsága és intenzív savai helyet biztosítanak neki akár az ünnepi aszalton is egy-egy komolyabb fogás mellé. Ajánlatunk ehhez a borhoz a szeletelt, sült marha karaj fűszeres marináddal, mellé aszalt szilva szósz, burgonyakrokettel és szeder chatnival.

Tippként pedig megosztjuk a mi kedvenc marhahús pácunkat:

Marinád:

1/2 csésze vörösbor

2 evőkanál olaj

2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

1 teáskanál szárított rozmaring

1 teáskanál szárított kakukkfű

Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Az aszalt szilvával elkészített vörös hús ideális választás, mert gazdag ízei jól kiemelik bor gyümölcsös és fanyar jegyeit.

Fogyasztási hőmérséklet: 10-12°C

Ár: 3390 Ft

Képek forrása a BJB Lago Winery elérhetőségei: weboldal, Facebook, Instagram.

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések