Vincells borajánló: MAD Wine – Szent Tamás Furmint 2018

Vincells borajánló: MAD Wine - Szent Tamás furmint 2018

A Vincells borajánló 2023 következő tétele: MAD Wine Borászat – Szent Tamás Furmint 2018

Az elmúlt évek Adventi borajánlóinak sikere után idén is elkészítettük a Vincells borajánló 2023-at, hogy segítsünk Olvasóinknak a legjobb borok kiválasztásában.

Mad Wine Borászat

A világörökség részét képező különleges Tokaj borvidék ad otthon a MAD Wine Borászatnak. A főként vulkanikus alapkőzettel rendelkező terület ideális termőhelye az ásványi anyagokban gazdag, testes, karakteres boroknak. Őshonos fajtáik a furmint, a hárslevelű és a sárgamuskotály. Számos egyedi, innovatív szakmai fortélyt alkalmaznak. Az eredmény egy utánozhatatlan, különleges aromájú, minőségi termékcsalád.

A MAD Wine nem csak egy különleges borászat, hanem egy életérzés, a „mádi érzés”. A rendkívül elegáns, mégis otthonos Botrytis Hotel wellness részleggel és kiemelkedő gasztronómiával várja a kikapcsolódni vágyókat. A mádi érzést a borászathoz tartozó Első Mádi Bisztróban, valamint a Gusteau Kulináris Élményműhelyben is fel lehet fedezni, és elmerülni a gasztronómiai élvezetekben.

Kép forrása: Mad Wine

A Vincells borajánló mai tétele: MAD Wine Szent Tamás Furmint 2018

„Száraz fehér bor, mely a történelmi első osztályú Szent Tamás dűlő válogatott Furmint fürtjeiből készül. A Szent Tamás dűlő a borvidék egyik legkiválóbb termőterülete, mely már az 1700-as években első osztályú minősítést kapott. Komplex, ásványos, elegáns és rendkívül hosszan érlelhető borok készülnek erről a dűlőről. Kiemelkedő intenzitású, rétegzett és összetett bor, rendkívül hosszú, ásványos utóízzel és évtizedes érlelési potenciállal.”

Párosíts, ahogy a profik!

A Szent Tamás dűlő Furmintot egy különlegességgel ajánljuk; trüffel olajos, kéksajtkrémes osztrigával, ropogós zöld fűszernövényekkel és répapürével.

Az édeskés és ásványos jegyek a borban kiválóan kontráznak az osztriga intenzív, sós ízeivel, miközben a bor hosszú utóíze fokozza az élvezetet. A püré édeskés tónusai finoman ellensúlyozzák az osztriga sós ízét és a bor ásványosságát. A hozzáadott friss és ropogós fűszernövények pedig egy kis különlegességet és textúrát adnak az ételnek.

Javasoljuk a falatkás elkészítést és a gusztosos kompozíciót. Egy-egy osztriga a héjban tálalva különösen étvágygerjesztő megjelenést biztosít.

Fogyasztási hőmérséklet: 10-12°C

Ár: 9.990 Ft

Képek forrása és a Mad Wine elérhetőségei: weboldal, Facebook, Instagram.

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések