Vincells borajánló: Szentpéteri Borpince – Methode Traditionelle Brut 2021

Vincells borajánló: Szentpéteri Borpince - Methode Traditionelle Brut 2021

A Vincells borajánló 2023 következő tétele: Szentpéteri Borpince – Methode Traditionelle Brut Pezsgő 2021

Az elmúlt évek Adventi borajánlóinak sikere után idén is elkészítettük a Vincells borajánló 2023-at, hogy segítsünk Olvasóinknak a legjobb borok kiválasztásában.

Szentpéteri Borpince

Ebben az ünnepi időszakban egy különleges és számunkra nagyon kedves pezsgőt szeretnénk bemutatni a Szentpéteri Borpincétől, ahol a hagyomány, a szakértelem és az innováció harmóniája vár ránk minden palackban. A családi pincészet három generáció tapasztalatát öleli fel. Területük Kiskőrös és környékének homokos, löszös alapkőzetű meszes talajain található, ami ideális alapot biztosít a kiváló minőségű borok és pezsgők készítéséhez.

Fiatalos lendülettel bíró, könnyed, üde és gyümölcsös borok jellemzik a pincészetet, melyeket hagyományos és modern technológiák együttes alkalmazásával hoznak létre. Színes fajtapalettájuk a térségre jellemző hungarikumoktól a világfajtákig terjed, és mindegyik palackjuk egyedi karaktert tükröz. Céljuk a fajtajelleges, prémium kategóriás borok készítése rendkívül jó ár-érték arányban, miközben gazdagítják a Kunsági Borvidék hírnevét és maradandó élményeket nyújtanak vendégeiknek.

Kép forrása: Szentpéteri Borpince

A Vincells borajánló 2023 következő tétele: Szentpéteri Borpince – Methode Traditionelle Brut 2021

Nagy örömünkre szolgál, hogy az ünnepi vacsora mellé egy igazi gyöngyszemet ajánlhatunk a Szentpéteri Borpince kínálatából, amit már mi is régóta vártunk. A 2021-es Methode Traditionelle brut pezsgő Chardonnay, Generosa és Rajnai rizling szőlőkből készült tradicionális eljárással, és két évig érlelték seprőn.

Ebben a pezsgőben az elegancia és kifinomultság szimfóniája cseng, és a kóstolás egy különleges utazás a különböző illatok és ízjegyek világába. Az illatokat meghatározza a kekszes és élesztős karakter, melyek összefonódnak a jellegzetes autolízis jegyekkel, megidézve a készítés mesteri fortélyait. A friss gyümölcsök, zöldalma, citrom és pici birs vibráló együttállása pedig a pohárban egy ünnepi szimfóniát teremt, mindegyik elemében érezhető a pezsgő különlegessége és gazdagsága.

Az elegáns buborékok, a tartós habzás és a hosszú lecsengés tovább emelik a pezsgő exkluzivitását. Az ízben tökéletes összhangot alkotnak az élesztős, bisquites karakterek a fehérhúsú őszibarack, érett sárga alma és érett citrusok gyümölcsös jegyeivel, miközben a krémesség mélyebb rétegeit fedezhetjük fel.

Kép forrása: Szentpéteri Borpince

Párosíts, ahogy a profik!

Az ünnepi asztal igazi csillaga a Methode Traditionelle brut pezsgővel párosított lazacos étel. Az fűszeres lazac íze tökéletesen kiegészíti a pezsgő frissességét, míg a pezsgő finom buborékokkal és komplex ízjegyekkel válaszol.

Egy friss és könnyed citrusos quinoa saláta ideális kísérője lehet a lazacnak. Keverjük össze friss citromlével, extra szűz olívaolajjal, sóval és fekete borssal. Adjunk hozzá finomra vágott petrezselymet, apróra vágott zöldhagymát, uborkát és szeletelt paradicsomot. Az ízek frissessége és a citrusos jegyek remekül kiegészítik a lazacot és a pezsgőt.

A lazac jellegzetes ízvilága és a pezsgő gyümölcsös karaktere együttesen teremtik meg az ünnepi vacsora utánozhatatlan hangulatát. 

Fogyasztási hőmérséklet: 6-8 °C

Képek forrása és a Szentpéteri Borpince elérhetőségei: weboldal, Facebook, Instagram.

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések