Vincells borajánló: Takler – Szekszárd Grand 2017

Vincells borajánló: Takler – Szekszárd Grand 2017

A Vincells borajánló 2023 első tétele: Takler Borbirtok – Szekszárd Grand 2017

Az elmúlt évek Adventi borajánlóinak sikere után idén is elkészítettük a Vincells borajánló 2023-at, hogy segítsünk Olvasóinknak a legjobb borok kiválasztásában.

Takler Borbirtok

A Takler Borbirtok a Szekszárdi borvidék gyöngyszeme, ahol a Takler család három generációja egyesül a bor és a szőlő szeretetében. A családi vállalkozás az 1700-as évek óta gyökerezik Mária Terézia betelepítéséinek köszönhetően. Egyedi boraik készítése során a hagyományok és az innováció szoros egységet alkotnak.

A Takler Kúria épülete impozáns megjelenése mellett modern konyhával és étteremmel rendelkezik, ahol a hagyományos magyar konyha és a szekszárdi borok tökéletes harmóniáját érezhetik meg a vendégek. A birtok és a kúriához tartozó wellness részleg kényelmes és elegáns környezetet teremtenek a pihenésre és a kikapcsolódásra.

Kép forrása: Takler Borbirtok

A Vincells borajánló első tétele: Takler – Szekszárd Grand 2017

Ez a presztízsbor a kompromisszumok nélküli, megkérdőjelezhetetlen “Nagy Bor”, melyet 25 % Kékfrankos, 25 % Cabernet franc, 20 % Cabernet sauvignon, 20 % Syrah és 10 % Merlot alkot. A bor rendkívül összetett, amit nem csak a különlegesen tudatos házasításnak, hanem a minimum másfél éves fahordós érlelésnek, valamint a további három és féléves palackos érlelésnek is köszönhet.

Életteli és lendületes, hosszú utóízzel és érlelési potenciállal, mely igazi borélményt ad a fogyasztójának.

James Suckling is megtisztelően értékelte, és 93 pontot adott a tételre, elismerve a kiváló eredményt.

Párosíts, ahogy a profik!

Ehhez a különlegesen összetett borhoz érdemes merészebb ételpárosítást is kóstolni.

Elsőként a könnyedebb vonal kedvelőinek ajánljuk a grillezett lazac tatakit ázsiai fűszerezéssel, ahol a finoman használt gyömbér és szójaszósz hangsúlyozza a bor intenzív karakterét. A köretként kínált színes wok-zöldségek, mint például a brokkoli, sárgarépa és cukkini tökéletesen kiegészítik a bor komplexitását és kifinomultságát.

Nem hagyhatjuk ki a borral tökéletes párosítást alkotó vad ételeket sem. Ehhez ajánlunk egy szarvasgombával és vörös áfonyával ízesített őzragut, amely segít kiemelni a bor karakteres jegyeit. Köretként pedig rozmaringos édesburgonya-pürét és sült vajban párolt zöld spárgát ajánlunk, mely ízkavalkád garantáltan egy magasabb dimenzióba helyezi az élményt a gasztronómia szerelmesei számára.

Fogyasztási hőmérséklet: 16-18°C

Ár: 27.000 Ft

Képek forrása és a Takler Borbirtok elérhetőségei: weboldal, Facebook, Instagram.

Híreinkért és különleges akcióinkért iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás

Hasonló bejegyzések